Uredništvo    1. september 2011
Žalostna vest iz nogometnih krogov

Umrl je Edvard Šoštarič

Po težki bolezni se je od nas poslovil Edvard Šoštarič, nekdanji mednarodni sodnik in človek, ki je v nogometu pustil neizbrisen pečat.
SORODNE NOVICE
Iličić: Če pride ponudba ...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Bezjak z dvema goloma prepreči...
17.2.2019 | Slovenski nogomet
Verbič rešil kožo Dinamu v Grč...
14.2.2019 | Slovenski nogomet
Mitrović v leto 2019 krenil z ...
9.2.2019 | Slovenski nogomet
Kolekcija Exhibit – najboljša ...
4.2.2019 | Slovenski nogomet
Zajc je atipičen nakup kluba v...
1.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) sporočajo žalostno vest, da je slovenska nogometna družina izgubila nekoč vidnega člana. Umrl je namreč nekdanji mednarodni sodnik Edvard Šoštarič

Edvard Šoštarič je v času Jugoslavije veljal za enega najboljših jugoslovanskih sodnikov, v prid tega priča tudi dejstvo, da je pridobil status mednarodnega sodnika, kar je bilo v Jugoslaviji za Slovenca izjemen dosežek. Kot aktiven nogometaš je igral pri mariborskem Železničarju, nato Braniku, kasneje pa še v avstrijski prvi ligi pri Eisenstadtu. Leta 1964 se z opravljenim izpitom pridružil nogometnim sodnikom, leta 1973 pa je pridobil naziv republiškega sodnika. Tri leta kasneje je postal še zvezni sodnik. Na seznamu mednarodnih sodnikov je bil v letih od 1980 do 1986, po končani sodniški karieri pa je deloval kot sodniški inštruktor, delegat in kontrolor sojenja, predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in član Izvršnega odbora NZS.

V zadnjih letih je Šoštarič pod okriljem Nogometne zveze Slovenije deloval v številnih komisijah, nazadnje je bil dejaven kot član mednarodne komisije. Bil je član uradne delegacije ob prvem obisku NZS na sedežu Fife, kot tudi član uradne delegacije na Evropskem prvenstvu leta 2000 na Nizozemskem in v Belgiji. Zadnje slovo od Edvarda Šoštariča bo v četrtek 01.09.2011 ob 15.15 uri na pobreškem pokopališču v Mariboru.

Naj počiva v miru!
 
OGLAŠEVANJE