Uredništvo    11. januar 2019
Prvi seznam v drugem mandatu

Matjaž Kek izbral za Kitajsko

Matjaž Kek je objavil seznam nogometašev, ki so v slovensko B reprezentanco povabljeni za prihajajočo prijateljsko tekmo s kitajsko ekipo do 25 let, ki bo čez slaba dva tedna v španski Marbelli.
SORODNE NOVICE
Rotman ima novega delodajalca
17.1.2019 | Slovenski nogomet
Oblak: Nikoli se nisem odrekel...
1.1.2019 | Slovenski nogomet
Kekova Slovenija dobila prvega...
1.1.2019 | Slovenski nogomet
Uradno: Struna iz Sicilije v T...
24.12.2018 | Slovenski nogomet
Uvrstitev na Euro bo vredna ma...
23.12.2018 | Slovenski nogomet
Slovenski reprezentant na poti...
22.12.2018 | Slovenski nogomet
Slovenija bo v neuradnem mednarodnem terminu 24. januarja v španski Marbelli odigrala prijateljsko tekmo z kitajsko reprezentanco do 25 let. Selektor Matjaž Kek, ki bo vodil prvo tekmo v drugem mandatu, je v B reprezentanco povabil igralce, ki večinoma nastopajo v slovenski ligi. Večina jih je brez reprezentančnih izkušenj. Največ reprezentantov bosta v Španijo poslala Maribor in Domžale, vsak po šest.
 
"Cilj treningov in tekme, ki niso v uradnem terminu Fife je, da preverimo nekatera dodatna imena, ki bi lahko razširila reprezentančni kader," je ob objavi seznama povedal selektor Kek.
 
Na seznamu triindvajseterice sta le dva reprezentanta, ki igrata v tujini. Antonio Delamea Mlinar nastopa v ZDA, Uroš Korun, ki bo prvič v članski reprezentančni selekciji, pa igra na Poljskem.
 
"Delamea Mlinar je na začetku priprav kot igralci iz naše lige, medtem ko je Korun zaigral na nekaj tekmah ob koncu sezone po poškodbi. Želel sem si še nekatera druga imena, ampak izhajam iz tega, da posamezniki ne pomenijo nič. Imamo nekaj igralcev z reprezentančnimi izkušnjami, nekaj je novih imen, nekaj pa je mladih in perspektivnih, ki so nase opozorili skozi igranje v ligi. Morda bi se še našel kdo, ampak ta izbor je končen in spremeni ga lahko le kakšna poškodba oziroma odpoved," je še dodal Kek.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 13
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
MB_Bojan 12.1.2019, 12:39 Prijavi komentar
Sploh ni namen kreganje in kritiziranje, daleč od tega. Enostavno menim, da to ni resen pristop, ki bo doprinesel k boljšim rezultatom. Da so to pred leti prakticirale te omenjene reprezentance mi ni znano kljub stalnem spremljanju nogometa. Če bo to napredek pa bomo videli, nimam nič proti če se motim. Še enkrat pa menim, da ni pravi način in vam ali ti tudi želim lep vikend.
kakav 11.1.2019, 23:56 Prijavi komentar
Italija, Anglija, Francija, Nemčija, Portugalska, Švedska... te države so to počele že pred leti. Ali za vas to niso resne reprezentance, gospod Bojan? Internet ni uporaben samo za kreganje na nogomanii in kritiziranje vsakega poskusa napredka, gospod Bojan. Pa lep vikend, nadihajte se svežega zraka, gospod Bojan.
MB_Bojan 11.1.2019, 23:06 Prijavi komentar
lahko pa bi prej naredili C reprezentanco, da vidimo kdo je za B. Je kakšna resna reprezentanca, ki tako izbira, gospod kakav ? V takšnem izboru kot ga premore Slovenija in tako izkušenem strokovnjaku kot je Kek se takih igric ni potrebno igrati.
samo z glavico naprej! 11.1.2019, 22:01 Prijavi komentar
klubi v tujini ne pustijo igralce a tud ta preizkus igralcev iz snl je bolje kot čakat na kvalifikacije.
pejo2310 11.1.2019, 20:56 Prijavi komentar
To je jaz že dolg se sprašujem in slej kot prej jim t ud KeK ne pasal...tko je to pri nas...na žalost
kakav 11.1.2019, 20:42 Prijavi komentar
Ne vem, zakaj me preseneča, da večina komentatorjev ne zna brati? To je B-reprezentanca - preizkus potencialnih igralcev. Če se kdo izkaže, se mu kasneje ponudi priložnost v prvi ekipi, če ne, pa tudi v redu. Tem vpoklicanim igralcem je pa to tudi neka nagrada za trdo delo in dodatna motivacija za naprej. Ali bi vi veliki strategi proti Kitajski U-25, na tekmi, ki ne šteje za popolnoma nič, na igrišče poslali prvo ekipo, da se nam po možnosti še polomijo? Hvala bogu, da se dela tudi na tak način in da se ne kliče samo "tujcev". Se spomnite, nedolgo nazaj ste ravno čez slednje vsi tu gor bentili in pametovali, da bi igralci iz slovenske lige odigrali bolje kot takratna prva ekipa. Predlagam, da se odklopite od sveta, ker vam ne bo nikoli nič pasalo, "navijači". Smo pa že igrali z B-reprezentanco, ki je bila že takrat sestavljena pretežno iz domačih igralcev, tako da ne vem, zakaj ste zdaj tako presenečeni?
pipo 11.1.2019, 20:39 Prijavi komentar
haha b ekipa smesno kaki igralci so not .kaj res gre vse preko vez al kaj od Janzekovica do Petrovica... Pada pada nas nogomet res ,Ce kdo gleda naso 1 ligo vidi da ni kvalitete.maribor niti eneg igralca ne more prodat kaj sele drugi kluboi.Ko sedaj vidim kaki igralci so noter v tej reprezentanci pa je e smesno .ce gledate tekmo npr rudar aluminij ali krsko aluminj to ni za gledat.pol pataki igrajo
MB_Bojan 11.1.2019, 17:57 Prijavi komentar
kdo si je izmislil takšen reprezentančni model ? brezveznost, ki samo načenja resen pristop dela z reprezentanco, ena skup nametana druščina, kot da ne bi imeli kaj druga za počet. Če je to del projekta novega Kekovega obdobja bo optimizma in upanja v boljše čase kmalu konec. Šalabajzerstvo na kvadrat.
jankoslav 11.1.2019, 17:05 Prijavi komentar
Baksuz se strinjam to je brezveze vse skup te igralci iz domače lige so s par izjemami ki so tko al tko že v reprezentanci preslabi
Baksuz 11.1.2019, 16:55 Prijavi komentar
Mislim, da je tudi Kek "prolupal". Ta isti Črnic ni igral skoraj nič pri njemu v Rijeki, tudi v Olimpiji je rezervist in dobiva drobtinice, pa ga gospod vseeno pokliče v repko. Enako velja še za koga npr.Vidmarja in Vrhovca, ki se ravno tako nista naigrala, še posebej Vidmar, ampak je očitno to dovolj, da jih selektor pokliče. Vetrih je bil pol leta suspendiran, evo ga spet v repki....itd itd.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE