Uredništvo    13. marec 2018
Hitov pogovorni večer s Tomažem Kavčičem

Kavčič: Kamplu igre ne bomo prilagajali

Pred razkritjem seznama igralcev za prvi tekmi je selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič gostoval na Hitovem pogovornem šovu. Sprehodil se je skozi kariero in tudi aktualne tematike.
SORODNE NOVICE
Bitko za mlado reprezentanco b...
18.12.2018 | Slovenski nogomet
V pokalu Libertadores močno po...
18.12.2018 | Mednarodni nogomet
Ibrahimović se je odločil
18.12.2018 | Mednarodni nogomet
Overmars: Na vrata Ajaxa najbo...
17.12.2018 | Mednarodni nogomet
Rosicky je postal športni dire...
17.12.2018 | Mednarodni nogomet
Hoče ga pol Evrope, on pa osta...
17.12.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Nogomania)
Goriška je v ponedeljek zvečer, pred prvo reprezentančno akcijo, v svoje vrste povabila novega selektorja slovenske reprezentance Tomaža Kavčiča. V sklopu Hitovih pogovornih šovov je Kavčič v vodenem pogovoru osvežil spomin na svoje življenjske in nogometne začetke, ki so v veliki meri vezani prav na Brda in Novo Gorico, pa seveda tudi na Belo krajino in Ljubljano, kjer živi še danes. "Bala (narečno za žogo, op.p.) je nekaj, kar me spremlja, odkar vem zase," je med kratkim sprehodom po spominih iz mladosti dejal Kavčič. 

Sedmi selektor slovenske reprezentance se je v domačem okolju, v goste so ga povabili v Perlinem konferenčnem centru, počutil prijetno. V Novi Gorici je, med drugim, bil del strokovnega štaba, ki je z ekipo osvojil prvi naslov državnega prvaka. Za dolgoletno delo v športu je Kavčič ob tej priložnosti prejel tudi srebrno plaketo kot priznanje za svoj prispevek športu, podelil mu jo je častnik predsednik Športne zveze Nova Gorica Vojko Orel. Druga prijetna dolžnost večera pa je bilo srečanje z mladimi nogometaši Osnovne šole Alojza Gradnika iz Brd, ki so se razveselili novih nogometnih žog. 

Mimo aktualnih tem ni šlo. Podrobnosti glede seznama igralcev za prihajajoči prijateljski tekmi z Avstrijo in Belorusijo ostajajo skrite do sredine tiskovne konference, prav ničesar pa se ne da skriti, ko gre za težave slovenskega nogometa. Kavčič kot največji problem izpostavlja vse manj možnosti za dokazovanje domačih igralcev v 1. SNL.

"Glede na vložke, če jih primerjamo z nam primerljivimi državami, je naš nogomet zelo v redu. Problem vidim v tujih 'sponzorjih'. Seveda bi se bilo treba postaviti v kožo klubov, da bi povsem razumeli njihovo situacijo. Tehnično smo v redu, taktično tudi, nekaj problema imamo, ko ekipa izgubi ali dobi žogo. So pa mladi pred leti dobivali res veliko priložnosti, liga je bila razvojno naravnana. Ko jo gledam danes, je tukaj veliko tujcev. Nič nimam proti njim, ampak morajo biti boljši od domačih igralcev. To me skrbi."

Kavčič je ob tem še povedal, da pred prvima tekmama reprezentance velikih sprememb v selekciji ne gre pričakovati. Ocenjuje namreč, da je selekcija dobra. Dotaknil se je tudi Kevina Kampla, ki ga je pred leti vpeljal v mlado reprezentanco. Kampl v zadnjem obdobju za Slovenijo ni igral, razlog so bili različni pogledi z bivšim selektorjem Srečkom Katancem. Zdaj se vezist Leipziga vrača v reprezentanco, toda posebnega statusa si ne more obetati. 

"Pri Kevinu ni bilo nikoli težav. Pred leti, ko sem prvič stopil v kontakt z njim, da bi ga vprašal, če bi igral za Slovenijo, sem bil v zadregi. Vprašal sem ga, v katerem jeziku lahko govoriva. Jasno mi je povedal, da je Slovenec in govori slovensko. Pri njem ni težav. Nobenega posebnega statusa nima, ne bomo mu prilagajali igre. Iz vsakega igralca želimo izvleči največ."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
partito 14.3.2018, 16:09 Prijavi komentar
fredperry jaz sem pa mnenja .da do kolen ne seže Katancu..
fredperry 14.3.2018, 08:35 Prijavi komentar
..in prav je povedal glede tujcev v naši ligi, uničujejo naš nogomet..drugorazredni Bosanci in Hrvati so preplavili našo ligo, domačini pa ne dobijo priložnosti. To potujčevanje matičnih lig bi bilo treba zakonsko urediti in ustaviti to uničevanje domačega nogometa, ne glede na državo.
fredperry 14.3.2018, 07:31 Prijavi komentar
Ni se za bat da bi bil Katanec dva, možakar je pameten, razgledan, umirjen..zgolj upam da s ne bo pod vplivom raznih naših menedđžerjev in da ne bodo igrali igralci ki v svojih klubih večinoma nosijo civilna oblačila na tekmah..primer Krhin.
Peppino Prisco fan 13.3.2018, 21:17 Prijavi komentar
magari bi bil katanec 2. to bi pomenlo, da gremo na europsko in svetouno...
partito 13.3.2018, 14:55 Prijavi komentar
Ojoj. Katanec 2 ?
jankoslav 13.3.2018, 10:37 Prijavi komentar
miha12 glede na to da hodiš brat novice o olimpiji se mi kar zdi da ja:)
miha12 13.3.2018, 10:33 Prijavi komentar
še naprej? :D kaj so kdaj bili? :D
koper10 13.3.2018, 09:55 Prijavi komentar
Naslov ste dali, kot da je Kampl težava. Ste podobni nekemu športnemu dnevniku, ki je vse bolj rumeni tisk... dejte bodte se naprej verodostojni.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE