Uredništvo    5. november 2010
Navijači odgovarjajo na spore med NZS in reprezentanti

"Ne bomo del zahrbtnih iger!"

Slovenski navijači združeni v skupini Slovenija supporters so podali svoje mnenje na spore, ki v zadnjem času vse bolj razjedajo slovensko izbrano vrsto. Navijači ne želijo biti del zahrbtnih iger.
SORODNE NOVICE
Šalji U19, Čehu U17, Jarcu pa ...
18.1.2018 | Slovenski nogomet
Nova priložnost za Roberta Ber...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Drava pripeljala okrepitev iz ...
16.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčič: Iličić lahko da Sloven...
15.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčiču bosta pomagala Englaro...
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar in Jokić odprla Bazo
9.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: Danijel Matijaško)
Izjava navijačev na nov spor med reprezentanti in NZS

V klubu navijačev slovenske nogometne reprezentance – Slovenija supporters smo se odločili, da medijem in javnosti posredujemo naslednjo izjavo v zvezi z denarno pomočjo reprezentantov za organizacijo ogleda svetovnega prvenstva v Južni Afriki. Izjava je podana s strani kluba Slovenija supporters in uradno ne vključuje mnenj drugih organiziranih navijaških skupin. Prav tako ni slabo namerna, ampak bi z njo radi povedali svoje tisti, ki v slovenski nogomet vlagamo čustva in svoje lastne prihodke.

Klub Slovenija supporters je za finančno pomoč reprezentantov izvedel od predsednika NZS Ivana Simiča po sestanku v Birminghamu, kjer so bili prisotni selektor Matjaž Kek, Kapetan Robert Koren in že prej omenjeni predsednik NZS. Predsednik NZS je po telefonu predsednika kluba Slovenija supporters Aleša Kaučiča obvestil o morebitni finančni pomoči s strani reprezentantov, za odhod organiziranih navijaških skupin na svetovno prvenstvo. V pogovoru se je omenjala finančna pomoč v višini 50.000 eur, oziroma finančna pomoč v enaki višini, kot jo bo za navijače dala NZS.

Po telefonskem pogovoru, se do 3 tedne pred odhodom na prvenstvo o tem ni več razpravljalo. Klub Slovenija supporters pa je pred odhodom, preko predsednika NZS in sekretarja reprezentance (ki naj bi vprašanje prenesel kapetanu Robertu Korenu) še enkrat preveril, če bodo organizirani navijači te finančne pomoči deležni ali ne. Ker jasnega odgovora nismo dobili, smo v dobrobit slovenskega nogometa zadevo pri klubu Slovenija supporters zaključili.

Prav tako, smo se v hotelu Habakuk v Mariboru sestali tudi s kapetanom Robertom Korenom in jim zaželeli vse naj,naj v Južni Afriki in jim zagotovili, da imajo podporo slovenskih navijačev, ker so se s strani določenih oseb iz slovenskega nogometa pojavljala namigovanja, da se reprezentanti slovenskih navijačev bojijo. Zato smo hoteli reprezentantom predati sporočilo, da dihamo skupaj in to iz naše strani velja še danes. Z Robertom pa se nismo pogovarjali, ne o sestanku v Birminghamu in ne o finančni pomoči za Južno Afriko.

V klubu Slovenija supporters smo mnenja, da navijači slovenske nogometne reprezentance ne hodimo na tekme iz razloga "da bi nas kdo kupoval ali plačeval" ampak zaradi ljubezni do Slovenije, slovenskega naroda, slovenske besede in nogometa, ki je pri reprezentanci še nacionalnega pomena. Od reprezentantov nismo nikoli zahtevali denarja ali kakršne koli pomoči v obliki denarja. Odkrito pa priznavamo, da bi bila finančna pomoč za večino posameznikov, ki so obiskali tekme reprezentance v Afriki in v kvalifikacijah, več kot humanitarna in dobrodelna. A odločitev, kam bo dal kdo denar, sprejme vsak sam in zato spoštujemo tudi odločitev reprezentantov in ne zdi se nam prav, da se v sporu med NZS in SPINS (ki zastopa reprezentante) omenja denarna pomoč navijačem. Nas direktno za mnenje, ni vprašal nobeden in ne bomo del zahrbtnih iger v slovenskem nogometnem prostoru.

Hkrati pa vsem vpletenim sporočamo, da si navijač slovenske nogometne reprezentance ali katerega koli drugega športa oz. panoge, ne zasluži, da se na tak način igrate z nami. Mnogi med nami, se odrekamo času z družino, dopuste in proste dni namenjamo podpori slovenskega športa, velik del svojih prihodkov namenjamo ogledu tekem, vstopnicam, navijaškim rekvizitom, potovanjem na športne prireditve in podobno. Iz tega razloga se o »denarju« ,ki ga večina slovenskih navijačev v celotnem življenju sploh ne bo zaslužila, pogovarjate za mizo in za to primernem mestu. V kolikor pa tega niste sposobni, pa ga vrnite sponzorjem, FIFA-i, UEFA-i in drugim, ki vas financirajo oz. financiramo.

Slovenska nogometna reprezentanca je na 15. mestu FIFA lestvice in zasluge za to si lahko po našem mnenju razdelimo vsi, ki smo bili v zadnjih letih na slovenskem nogometnem reprezentančnem zemljevidu. Temu 15. mestu pa se moramo znati tudi primerno obnašati, tako na igriščih, kot zunaj njih. In razna prepiranja med tem, ko vsi delamo za uvrstitev na EP 2012 niso primerno obnašanje.

Klub Slovenija supporters
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 7
Starejši naprej | Novejši naprej
Adriano 7.11.2010, 02:53 Prijavi komentar
slovenija bo pocas k srbijaa hahahahah upam da ne bo nikol oprost srbski navijaci:S..upam da bo stankovic igrov do 50tga leta drgac navJO prsli vec na velka prvenstva razn ce bo predsednik šimič pol bojo 15najsti..
klyemann 6.11.2010, 09:38 Prijavi komentar
@Abndbn ajoj, jz mam napačne informacije? ti pa 100% pravilne ane? ja se ti opravičujem da te zasuvam z lažmi. cca. 160.000 € po glavi so dobili za uvstitev (če računam da jih je blo 30, pa jih ni blo tolk) S temi premijami smo zagotovo v zgornji polovici reprezentanc. Ko se tako rad obregneš ob moje "napačne informacije" se prosim ti malo pozanimaj, ali pa pobrskaj po arhivih časopisov, predno obsojaš Šimiča da je kriv za javno obračunavanje. Kakor se jaz spomnim se je začelo z grožno reprezentantov da bodo bojkotirali tekmo s Katarjem. Poleg tega, verjemi, je nogometašom veliko bolj ustrezalo, da pride zadeva v javnost kot predstavnikom NZS, ker so vedeli, da bo javnost (s teboj na čelu) potegnila z njimi - saj so vendarle na svetovcu! @Muhi 100.000 BI dali? lepo te prosim kako lahko vrjameš pravljicam... če bi hotli kej dat bi že zdavnaj dali... če bi hotli kamorkoli dat denar, bi se lahko z NZS skupaj zmenli in naredili eno humanitarno akcijo. Najlažje je rečt: "dejte men dnar, pa bom dal za revne... majkemi!" in ja Muhi, vse reprezentance so dobile iste nagrade, ampak tu ne gre za ta denar, ta denar je bil razdeljen po pogodbi, problem je v tem, ker je reprezentanca z uvrstitvijo na SP dobila nove sponzorje (nov, nepričakovan prihodek) in so igralci zahtevali še kos te pogače!!!
klyemann 5.11.2010, 16:29 Prijavi komentar
@Abndbn Umiri se ti malo s svojimi forami tipa "bedniki brez življenja". Vsak ima pravico da kritizira mnenje nekoga drugega, ni pa treba se zarad tega spuščat na osebno raven in ocenjevat osebnosti drugi kot ti rad počeš. Če je kdo tu BEDEN si to ti, ker sploh ne zastopiš kaj ti ljudje govorijio in zmerjaš kot mahjen ortok! DEJSTVA so, da se je igralcem zdelo, da premije ki jim pripadajo po pogodbi ne odražajo njihovih zaslug in so izsilili VEČ! Prav tako je DEJSTVO, da so končne premije naših reprezentantov povsem primerljive s premijami največjih reprezentanc, pa lahko vrjameš, da je naprimer Francoska zveza veliko več zaslužila z uvrstitvijo na SP kot NZS. Ko omenjam Korena ne govorim samo o njem ampak o celotni reprezentanci, kot tudi ko rečem Šimič ne mislim njega osebno ampak NZS. Pač vodje so izpostavljene, tako pač je. Zdej vsak ima pač lahko svoje mnenje, jaz pravim, da naj gre denar za razvoj slovenskega nogometa, ti praviš, naj gre denar igralcem ker so si ga zaslužili. Jaz svoje trditve znam argumentirati, če znaš ti svoje, izvoli, v nasprotnem primeru pa prenehaj s svojimi primitivnimi napadi na osebni ravni na vse ki se ne strinjajo s tabo!
bushi 5.11.2010, 16:17 Prijavi komentar
Prosim glasujte: www.skrci.me/ascona
klyemann 5.11.2010, 14:43 Prijavi komentar
@koper10 se popolnoma strinjam... @_tazo_ ja dajmo vse navijačem, ki so konec koncev igrali za to da si napolnijo svoje žepe, namesto za napredek slo. nogometa (razvoj infrastrukture, vlaganje v mlajše selekcije...). banda NZS-jeva bi kar enim mulcem delila Korenov težko priboreni denar, da jih ni sram! (upam da si dojel sarkazem)
koper10 5.11.2010, 14:33 Prijavi komentar
Robert Koren in Milivoje Novakovič, vzemita se prosim v roke. Izsiljevanje NZS z denarnimi nagradami ne obstaja nikjer na svetu. Vprašajte reprezentante Srbije, kako so odšli na SP. Zastonj. To zameni ni OK, vaši apetiti pa so preveliki. Pol reprezentantov pa se z vama niti ne strinja.
viola 5.11.2010, 14:06 Prijavi komentar
ni žaslostno, da nekdo uničuje pravlico samo zaradi denarja ? evo vam "popolni" kapitalizem in neskončno pravično demokracijo...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE