Miran Zore   2. avgust 2020

Najtežja bitka v karieri Josipa Iličića

Najmanj knjige vredno življenje je Josipa Iličića pripeljalo do točke, ko mora izraziti močan karakter in voljo. Po sijajni, življenjski sezoni si zasluži vsaj to, da vrata njegove hiše za javnost ostanejo zaprta.
SORODNE NOVICE
Zajc je dobil nova soigralca, ...
19.9.2020 | Evropske lige
Inter presenetil s hitrim naku...
19.9.2020 | Evropske lige
V Serie A se začenja nova sezo...
19.9.2020 | Evropske lige
URADNO: Higuain bo zabijal za ...
18.9.2020 | Evropske lige
Serie A postaja vse bolj ameri...
18.9.2020 | Evropske lige
Veliki albanski talent Marash ...
17.9.2020 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
"Josip Iličić je izjemen ekipni igralec, je na vrhunski ravni. Ima kvaliteto in idejo. Unikaten igralec je. Kako je odigral pri prvi situaciji, kot da ima zavore na diske, nasprotnik pa zavore na boben," je marca letos, tik pred zamrznitvijo nogometne sezone, Josipa Iličića slikovito opisala italijanska nogometna avtoriteta - Fabio Capello. Pohval in občudovanj liderja Atalante in do tega trenutka enega najboljših igralcev Serie A in lige prvakov resnično ni manjkalo. Prihajale so z vseh strani, da ima Iličić nekaj posebnega, so v en glas zatrjevali mnogi referenčni akterji. "Late bloomer" Josip Iličić je (do)končno eksplodiral na najvišji možni ravni in širna Evropa je spoznala, da je Iličić verjetno najbolj podcenjen igralec na sceni

Zgodovina slovenskega nogometa bo Josipu Iličiću morala nameniti obsežno poglavje. Že njegov prihod in sama pojava v Serie A sta unikatna zgodba, to, kar Iličić počne v Atalanti, pa je resnično nekaj posebnega. Vrhunec sanjske letošnje sezone je bila izjemna, s štirimi goli podkrepljena predstava proti Valencii, ki bo za vedno zapisana v zgodovinske knjige. To je bil trenutek, ko se je Iličiću priklonila vsa nogometna Evropa in trenutek neizmernega ponosa za Slovenijo. V najbolj postranski stvari na svetu in športu z najhujšo konkurenco na svetu smo končno dobili enega najboljših (izjema sta seveda oba vratarja). 

Fenomenalna sezona verjetno najbolj posebnega med vsemi slovenskimi nogometaši se je na žalost očitno predčasno končala. Kot da je bilo vse skupaj prelepo, da bi bilo resnično. Udarili naj bi "eksterni faktorji", takšni zasebne narave.

Josip Iličić je edinstven igralec in poseben človek. Je nogometni genij, nogometaš navdiha in povsem neobičajnega sloga igre. Izven nogometnih igrišč je Jojo introvertirana oseba, ki ne polni tabloidov in raje dela kot govori. Njegovo življenje je skorajda neverjeten vrtiljak padcev in vzponov (v tem vrstnem redu), nesrečnih okoliščin in uspeha, ki ga Kranjčan vseskozi nesebično deli z drugimi. Njegova vrata so za pomoči potrebne široko odprta. Tokrat, ko se s težavami in preizkušnjami sooča sam (očitno se je umaknil v zasebnost), pa bi njegova vrata za javnost vendarle morala ostati zaprta. Josip Iličić si je kot nogometaš, aktiven reprezentant, pozitiven človek, predan oče in nekdo, ki svojega zasebnega življenja ne želi deliti z vsemi nami, to zasluži. 

Skozi kariero Josipa Iličića se lahko sprehodite v našem obsežnem ARHIVU
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 9
Starejši naprej | Novejši naprej
garfild 3.8.2020, 12:48 Prijavi komentar
Kar koli je ž vzrok za trenutno odsotnost Josipa Iličića z igrišč mu je potrebno dati priznanje da iz svojih težav, kakršnih koli že, ni naredil telenovele, kakor je v zadnjih časih v navadi ko o marsikaterem športniku izvemo več novic o njegovem življenju izven športne arane kot pa o njegovih početjih v športni areni.
marjank 2.8.2020, 19:27 Prijavi komentar
Upam,da ni to začetek konca tvoje kariere in da se še vrneš na nogometna igrišča!
majsor 2.8.2020, 15:44 Prijavi komentar
Jojo drži se mi smo s tabo!
Maestro8 2.8.2020, 14:27 Prijavi komentar
Drži se Jojo
kliknakubik 2.8.2020, 13:27 Prijavi komentar
Tudi, če bi bil slab, se nas njegovo osebno življenje ne tiče. Vsi imamo kdaj pa kdaj težave, tudi profesionalni športniki niso izjema. Bo že uredil, je pa res škoda, ker je bil letos res med najboljšimi...celo na svetu bi jaz rekel.
MB_Bojan 2.8.2020, 11:28 Prijavi komentar
očitno kot kaže konec kariere pred njenim vrhuncem. Ni za verjet, da je to možno, kakorkoli pa, več kot žalostno in tragično.
jankoslav 2.8.2020, 11:13 Prijavi komentar
Zrihti se Josip
filerane1978 2.8.2020, 11:09 Prijavi komentar
Ajde JOJO
Prosinecki 2.8.2020, 11:05 Prijavi komentar
pošteno povedano.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE