Miran Zore   14. oktober 2018
Reprezentanca Slovenije je na margini javnega zanimanja

Naj nekdo konča to trpljenje

KOMENTAR: Slovenska reprezentanca ta trenutek ne more obraniti svoje pozicije v tretjem evropskem razredu. Glavni akterji se branijo le še z besedami, ki jim verjamejo le sami. Reprezentanca že dolgo ni več nacionalna stvar.
SORODNE NOVICE
Rotman ima novega delodajalca
17.1.2019 | Slovenski nogomet
Matjaž Kek izbral za Kitajsko
11.1.2019 | Slovenski nogomet
Oblak: Nikoli se nisem odrekel...
1.1.2019 | Slovenski nogomet
Kekova Slovenija dobila prvega...
1.1.2019 | Slovenski nogomet
Uradno: Struna iz Sicilije v T...
24.12.2018 | Slovenski nogomet
Uvrstitev na Euro bo vredna ma...
23.12.2018 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Da Slovenija v tretjem evropskem razredu nima česa iskati, da se na igrišču sramoti in pospešeno zapravlja svoj ugled, je povsem jasno. To dokazujejo praktično vsi merljivi parametri, od igre, do rezultatov, nerazumljivih kadrovskih težav, obiska tekem in tudi povsem porušenega reprezentančnega ugleda v javnosti. Najhuje od vsega pa je boleče spoznanje, da reprezentanca v tem sklicu ni konkurenčna niti v tretjem evropskem kakovostnem razredu, še nekaj let nazaj pa je bila, takrat s prepoznavno igro in jasno hierarhijo, čvrsto zasidrana v drugem. 

Ključno vprašanje, ki se kar samo od sebe zastavlja po za Slovenijo zares obupnem letu 2018, se glasi: Kako dolgo še?

Analize trenutnega stanja, ki v resnici ni trenutno ampak že kar kronično, probleme kažejo na več ravneh, začenši s samim vrhom NZS, kjer pri izbiri selektorja in načinu dela stroka nima odločilne besede (je le neformalni posvetovalni organ, a tudi to ne nujno). A ker čas hitro teče, Slovenija pa je med utapljanjem rešilni obroč zamudila in je že pregloboko, bo treba te težave reševati pozneje. Prioritetna bi morala biti šok terapija, Slovenija je namreč v nekakšni nogometni nezavesti. 

Selektor in kapetan, ki v vsem skupaj še naprej vidita smisel in celo uporabne nastavke za prihodnost, prostega padanja nista sposobna zaustaviti. To morajo zato storiti tisti, ki bodo s svojo odločitvijo najprej priznali lastno zmoto, nato pa skušali popraviti enormno škodo. Če tega niso sposobni storiti, naj svoje pozicije nemudoma prepustijo drugim, kredit za ovinkarjenje, čakanje, odlašanje in sprenevedanje je Slovenija namreč potrošila že zdavnaj.

Reprezentanca je s svojimi tekmami, to bo zagotovo potrdilo tudi število prodanih (ne podarjenih!) vstopnic za prihajajočo domačo tekmo s Ciprom, za širšo javnost postala povsem marginalna stvar. To pa je, vse bolj prazne Stožice to potrjujejo, precej močnejši udarec od slehernega poraza. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 56
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
slitkx 15.10.2018, 22:45 Prijavi komentar
Bojan, glede na to, da ti je jasno, da Slovenija nima ogromnega bazena nogometašev, potlej bi ti moralo biti jasno tudi, da se čudežev ne da delati. Lahko ga 1x ali 2x (Katanec), nato pa je zadeva končana za dlje časa. Kakršenkoli uspeh je pri naši reprezentanci posledica posameznika, ki lahko reši tekmo. Takih pa nimamo na pretek. Še toliko slabše je, če so ti posamezniki v napadu, do katerih pa je potrebno spraviti žogo. Lahko zamenjaš vodstvo NZS, lahko zamenjaš selektorja. A kakovost in pristop nogometašev se ne bosta spremenila. Igra je odvisna od njih, ne pa funkcionarjev. Če tega ne razumete, vam pač ni pomoči. No, sedaj ste vsaj dobili kost za glodat. Boste lahko poleg Kavčiča obrekovali še mene. Še več kruha in iger za vas, hurej! :-)
pejo2310 15.10.2018, 20:43 Prijavi komentar
Mi ni vseeno ampak sem realen za rzliko od tebe...vem kok rabi ekipa da se uigra kok pa šele repka ki je bila skupaj sele 4 ič...pa brez najboljših...
MB_Bojan 15.10.2018, 20:38 Prijavi komentar
pejo, tvoj kriterij je pač tak, da ti je vseeno kako je, samo da je. Pa če izgubimo ali zmagamo. Tvoja pravica, da razmišljaš po svoje. Drugim pa je enako mar kot tebi, samo ne vseeno, da se to sedanje vodstvo z nepoštenim in slabim delom osebno dobro okorišča, reprezentanca in naš nogomet pa tone proti dnu. Za mene konec debate s tabo o tem.
pejo2310 15.10.2018, 19:40 Prijavi komentar
MB bojan po katerm kriteriju ocenjes? A pises za Ekipo? Niti na enem treningu nisi bil in tud najbrz nikol se nisi pogovarju z njem...
pejo2310 15.10.2018, 19:37 Prijavi komentar
FANTJE JAZ SEM Z VAMI V DOBREM ALI SLABEM PA ČE MI JE SELEKTOR SREČKO ALI PA TOMAŽ ALI PA DARKO!!!GREMO SLOVENIJA PO ZMAGOOO😎😎😎
pejo2310 15.10.2018, 19:34 Prijavi komentar
Je.bise ibra.....zbrisu cel komentr
Ibrakadabra 15.10.2018, 19:21 Prijavi komentar
Ne mores se hecat z vecino, ceprav se to trenutno po svetu dogaja, da manjsina obvladuje in se norca dela z vecino, bomo vidli kak dolgo bo se tako, kak dolgo bojo ljudje se potrpezljivo gledali vse skupaj, saj se na vseh podrocjih dogaja sranje
Ibrakadabra 15.10.2018, 19:18 Prijavi komentar
FireBurn, ne par ljudi par 1000, 10.000 bi ga pa brez zaporne kazni, kaj bojo vse zaprli??
MB_Bojan 15.10.2018, 19:09 Prijavi komentar
kot prvo, Kavčič po nobenem kriteriju ni kompetenten selektor. Ni motivator, nima avtoritete, nima karizme, ni vodja, nima komunikacijskih sposobnosti, po rezultatih sodeč tudi strokovno pod velikim vprašajem. Se bo našel kandidat, trenutno je lahko vroča tema Kek, če bo hotel. Ampak ni pomembno iz katerega konca je, da bo imel sposobnost povezati in čvrsto avtoritativno voditi ta reprezentančni sistem. Kdo bo igral ? večno vprašanje, nikoli vsem enako. Če bo selektor pravi, bodo vsi najboljši še kako radi prišli. In da bo vpoklic tudi zares čast, pa da se ne pozabi tudi na najboljše, ki igrajo v slovenski ligi.
pejo2310 15.10.2018, 18:39 Prijavi komentar
No pa povej koga bi ti da je selektor in kdo bo igral?
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE