Miran Zore   2. september 2017
NZS je preslišala vse alarme in je sama kriva za trenutno situacijo

NZS naj stopi iz sence

KOMENTAR: Srečko Katanec vztraja pri svojem, zakrčena reprezentanca prav tako. Nogometna zveza Slovenije (NZS) pa že dolgo ni ponudila argumenta, zakaj je Katanec še primeren za selektorja. Katanec to zaupanje izkorišča.
SORODNE NOVICE
Šalji U19, Čehu U17, Jarcu pa ...
18.1.2018 | Slovenski nogomet
Nova priložnost za Roberta Ber...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčič: Iličić lahko da Sloven...
15.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčiču bosta pomagala Englaro...
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar in Jokić odprla Bazo
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar govoril s selektorjem, a...
8.1.2018 | Slovenski nogomet
NZS vztraja pri "statusu quo", ki duši razvoj slovenske reprezentance. (foto: Nogomania)
Slovenija je v Trnavi odigrala izjemno slabo tekmo, se od prve minute naprej podredila nasprotniku in svojo usodo zaupala v roke vratarju Janu Oblaku, ki je najbolj zaslužen za to, da je Slovenija tekmo vsaj v rezultatskem smislu preživela kolikor toliko dostojno. Negativen izkupiček pa je seveda močno ogrozil možnosti Slovenije za dodatne kvalifikacije, ki so bile realen in hkrati minimalen cilj v tem kvalifikacijskem ciklusu. Slovenija je danes tam, kjer je pod vodstvom selektorja Srečka Katanca praktično vseskozi. Nemočna proti organiziranim nasprotnikom, tako na kot tudi izven igrišča slabo organizirana, plašna in polna izgovorov. Še najmočnejša se zdi kot "avtsajder", kar pa reprezentanca s tremi nastopi na velikih turnirjih in bazenom igralcev, ki obsega kakovostne legionarje ter tudi soliden nabor igralcev iz uspešnih domačih klubov, nikakor ne bi smela biti. 

Srečko Katanec v vseh teh letih, ko vztrajno troši kredit s preloma tisočetja, potrjuje, da se ne bo spremenil. Gabariti Slovenije so v njegovih očeh majhna, skromna reprezentanca, ki lahko zgolj upa, če se slučajno kaj ponudi, pričakovati pa ne sme ničesar. Njegovih pet let na čelu reprezentance je glede na igro in rezultate absolutno predolgih in skrb vzbujajočih. Katanec namreč v vsem tem obdobju ni ponudil nobenega presežka, s katerim bi Nogometna zveza Slovenije (NZS) lahko realno upravičila izkazano zaupanje in glede na prakso preteklih let (obdobja, ko reprezentanca ni igrala na turnirjih) tudi izjemno donosno pogodbo. 

Srž problema neprepričljive reprezentance, ki jo več kot očitno muči tudi nezaupanje na relaciji selektor - igralci, ni selektor. Prav tako niso to igralci. Problem je v odsotnosti kompetentne vrhovne avtoritete (NZS), ki bi "v živo" preverjala dejansko stanje reprezentance na podlagi strokovnih kriterijev. Če bi NZS te kriterije dejansko vzpostavila in jih zasledovala, številnih glasnih alarmov v zadnjih letih ne bi preslišala. Zagotovo pa trenutnega stanja z novo pogodbo selektorju ne bi podaljšala. 

Čas je torej (ni potrebe, da bi čakali na konec kvalifikacij), da NZS stopi iz sence in javno poda oceno trenutnega stanja. Čas bi bil, da se nevidni in neslišni predsednik NZS Rade Mijatović izjasni. Slaba atmosfera v in okrog reprezentance, nezaupanje javnosti v selektorja, vse bolj prazne tribune na domačih tekmah, selektorjevi obupni javni nastopi (odprta fronta z mediji), strokovni kiksi, primer Kampl, "luzerska mentaliteta"... Vse to so teme, ki se jih NZS vztrajno izogiba, četudi so prisotne že več let. Prav zato bi bilo zdaj imenitno slišati kakšen tehten argument, ki bi pojasnil, zakaj je Srečko Katanec po vsem tem še vedno primeren za selektorja Slovenije in zakaj se mu doslej še nikoli ni zares zatresel stolček (mar res zgolj zaradi težke pogodbe?). 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 74
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
BlueArmy1905 3.9.2017, 18:09 Prijavi komentar
Mogoče se z dovolj velikim pritiskom javnosti zgodi čudež in Srečko odide! https://www.facebook.com/katanecOUT/
miha12 3.9.2017, 10:33 Prijavi komentar
@thorstainer kaj če bi se polpismeni komentatorji na internetu nehali ubadati s stvarmi ki jih ne razumete? pe 49281542375832658932769832986x, VSE IMAŠ NAPISANO V POROČILO, DO ZADNJEGA CENTA KAM JE ŠEL. če te tako zanima si poišči in preberi.
Milkyway 3.9.2017, 10:08 Prijavi komentar
Kr neki!! Brez veze se vžigate! NZS deluje kot politika!takole zgleda: 1.Ščitimo svoje 2.narod malce vpije 3.pokažejo nepomembne rezultate,katere kujejo v nebo 4.predstavjo neko rešitev- projekte, 5.navijač razdelijo( neenotnost, manj kritični si rečejo ah, saj bo vredu..)- 6.ter spet v miru vladali naprej. Videno, videno,videno,videno ....
chino8 3.9.2017, 09:40 Prijavi komentar
Katanec je imel pred začetkom kvalifikacij nalogo, da pomladi reprezentanco. To mu ni prav dobro uspelo. Rezultati tudi niso na njegovi strani. Če upoštevam še zelo slabi predstavi proti Škotom in Slovakom je zrel za zamenjavo. Res pa je, da iz kavča ne vidimo vseh dimenzij. Z vidika vodstva reprezentance torej obstaja možnost (verjetno majhna), da selektor mogoče upravlja dobro delo. Ne vem...
chino8 3.9.2017, 09:35 Prijavi komentar
Javnost ima proti Katancu preveč negativno mnenje, kot bi ga moralo imeti. To je dejstvo. Toda na tekmah proti Škotski in Slovaški imam občutek, da je za slabo igro odgovoren Katanec (za poraz je itak vedno odgovoren trener). Škoti niso boljša ekipa od Slovenije (oz. niso tako boljši kot je bilo videti na tekmi). Slovaki (ki tudi niso boljši) so preprosto ubrali isti recept kot Škoti - agresivna obramba, niso nam pustili igrati. Bomo videli kaj se bo zgodilo proti Litvi. Če bodo ubrali taktiko Škotske in Slovaške bomo 100% izgubili tudi proti njim. Zdi se mi, da če najdeč 10 totalnih levakov, ki bodo šprintali 90 minut, pritisnili na našo vezno linijo ko sprejemajo žogo, da nas vsaka reprezentanca lahko premaga. Sem prepričan, da bo selektor ugotovil, da se je zakalkulirar na teh tekmah. Mogoče bi bilo proti Litvi bolje igrati z mladimi igralci, ki so fizično pripravljeni in so pripravljeni umreti na igrišču.
samo z glavico naprej! 3.9.2017, 02:09 Prijavi komentar
da je kdo sposoben na nzs, bi obiskal keka in poskušal doseč dogovor za zimo sli poletje. v sloveniji je žal kek edini na nivoju. dobro bi bilo spremljat prosinečkega. to sta dva, ki imata vse
vanek 2.9.2017, 20:19 Prijavi komentar
moje mnenje je,da seveda katanec ne more že pred vsako tekmo v naprej govori,kak nimamo možnosti za zmago,kako ne zahteva zmage in da se predvsem na tujih igriščih postavimo obrambno in igramo na remi...to je napačen pristop in že pred samo tekmo zbija moralo igralcem,jih praktično podcenjuje ko govori,da nimamo možnosti,to seveda selektor ne sme početi,ker potem je sploh brezveze iti na igrišče,bolje tekmo predati in se ne mučiti na igrišču in pred tv...res luzerski pristop ne vodi nikamor...se pa mora selektor vprašati,ali res pokliče najboljše igralce v danem trenutku,in kar je zaskrbljujoče,vprašati se mora,kako to,da nekateri igralci igrajo bistveno slabše v reprezentanci kot v klubih???čudno...kurtič igra odlično v atalanti,birsa odlično v chievu,matavž odlično v klubu,iličič prav tako odlično,oblak odlično,mevlja odlično,verbič odlično....ja kako za vraga v reprezentanci pa slabo?čudno,torej nekaj ne štima v reprezentanci...
Given 2.9.2017, 18:55 Prijavi komentar
Katanec OUT
MB_Bojan 2.9.2017, 18:20 Prijavi komentar
pa kaj je Katanec kakšen slovenski monarh, ali Čeferinov ne vem kaj. Čeferin ga je nastavil, mu podaljšal mandat za vsak slučaj še pred izpadom in prejšnjih kvalifikacij, sedaj bomo izpadli še iz teh za SP, pa NZS nič, nič !!! Ne upa si Mijatovič zaradi Čeferina nič narediti sam, figura brez hrbtenice. Pa naredimo akcijo navijači, slovenska športna javnost, ne želimo več prenašati tega nesposobneža Katanca. KONEC !
ros44 2.9.2017, 17:04 Prijavi komentar
KAKO LAHKO ČLOVEK REČE, DA TAKE IGRALCE KOT IMA PAČ IMA, DA NIMA MESSIJA ITD, DA NE MOREJO ČARAT HALOO?? se je mogoče KEK vprašo ko ni imel niti enega zvezdnika takrat pa jih je popeljal na SP?? SRAMOTAAAAA KATANECCCC KLOVN
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE