Uredništvo    28. april 2011
Goran Šukalo se brani hudih obtožb

Šukalo: Obtožbe so neresnične

Občasni slovenski reprezentant Goran Šukalo, ki je neuradno osumljen sodelovanja pri ilegalnih stavah in prirejanju izidov tekem, je preko svojega kluba vse obtožbe kategorično zanikal.
SORODNE NOVICE
Prvi favorit je Matjaž Kek
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Slovenija na koncu do največje...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Kavčič zapušča klop slovenske ...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
NZS živi v milnem mehurčku
15.10.2018 | Slovenski nogomet
Slovenija: Kako so igrali
14.10.2018 | Slovenski nogomet
Kavčič začenja brez Dervišević...
13.10.2018 | Slovenski nogomet
(foto: Getty Images)
Mariborski kriminalisti so včeraj po poročanju časnika Večer vzeli prostost štirim članom združbe, ki naj bi organizirala ilegalne športne stave in prirejala izide nogometnih tekem. Šlo naj bi za 47-letnega Kosto Turnerja, domnevnega vodjo združbe, njegovo desno roko Ivana Vinka, Vasjo Turnerja in Zvonka Hajška, kot bomba pa je odjeknila novica, da je pri hudodelskih dejavnostih vpleten tudi občasni slovenski reprezentant Goran Šukalo, ki naj bi po poročanju Večera v imenu več nogometašev vplačal skoraj dva milijona evrov denarja. Vodja kriminalistične policije PU Maribor Janez Lovrec je potrdil, da je bila odvzeta prostost štirim članom domnevne združbe, preostala sodelujoča, '29-letni državljan Slovenije, ki začasno prebiva v Nemčiji, in 41-letni državljan Srbije', pa sta trenutno na prostosti.

Šukalo je za spletno stran nemškega Duisburga vse obtožbe kategorično zavrnil in se odločno distanciral od vpletenosti v posel z ilegalnimi stavami.

»Poznam človeka, ki ga v slovenskih medijih povezujejo s prirejanjem tekem. Govorila sva po telefonu, a me ni nikoli prosil, naj se vpletam v kakršne koli manipulacije. Tega ne bi nikoli počel. Priskrbel si bom odvetnika, da ukrepa proti tem obtožbam. Ničesar nisem storil narobe, obtožbe so neresnične,«
je povedal Šukalo, koprskemu nogometašu pa so v bran stopili tudi pri njegovem klubu.

"Goran nas sproti odkrito in pošteno obvešča o vsem. Ne vidimo nobenega razloga, da bi dvomili v resničnost njegovih izjav. Stojimo stoodstotno za Goranom,"
je povedal športni direktor nemškega drugoligaša Bruno Hubner.

NZS ne komentira ovadb
Odzvali so se tudi v Nogometni zvezi Slovenije, kjer pa novega zasuka v že dalj časa trajajoči aferi glede nameščanja izidov nogometnih tekem na naših prostorih niso želeli komentirati.

"V NZS nismo uradno seznanjeni in nimamo podrobnejših informacij glede postopka, ki naj bi jih proti nekaterim posameznikom zaradi goljufij na področju športnih stav uvedla policija. Zaenkrat vemo to, kar smo lahko prebrali v medijih. V NZS odločno nasprotujemo kakršnimkoli zlorabam na področju športnih stav. Zavzemamo se za to, da je potrebno vse zlorabe odkrivati, krivce pa sankcionirati. Konkretnih ovadb ne moremo komentirati," so v uradni izjavi za javnost zapisali pri NZS.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 9
Starejši naprej | Novejši naprej
Jufka Fekali 30.4.2011, 03:29 Prijavi komentar
Miran Pavlin je tudi vpleten.
Jufka Fekali 30.4.2011, 03:28 Prijavi komentar
Šukalo si je že s tem, da je vpleten zajebal kariero in lajf. Naj gre lepo sedet in jest kruh in mleko.
SirMelo 29.4.2011, 22:12 Prijavi komentar
leyton orient... se popolnoma strinjam s tvojim komentarjem... vsak mariborčan, ki malo spremlja šport pozna te pokvarjence, ki služijo na račun pohlepnežev... :)
Ibrakadabra 29.4.2011, 12:00 Prijavi komentar
Dokler bodo obstajale stave oz dokler bo sploh obstajal ta pokvarjen denar, ki ni enakomerno porazdeljen med ljudi, se bo dogajalo sranja in to vedno več;)
leyton orient 29.4.2011, 09:21 Prijavi komentar
Točno tak je in the maribor streets! Tisti,ki se "poslovno" druži ali kot športnik pozna Kosto Turnerja,je potencialni kandidat za nečedne posle! Kosta pozna veliko mariborskih in slovenskih nogometašev ter nogometnih delavcev, eni izmed njih pa podležejo pohlepu in se zasužnjijo! Vendar pa riba smrdi že pri glavi (Franca). V njegovem strankarskem taboru je tudi razvpiti mariborski mojster borilnih veščin, ki ima nič kaj čisto preteklost. In to naš župan podpira, prijateljuje...Pol pa je vse to vertikalno povezano!
Jufka Fekali 29.4.2011, 01:54 Prijavi komentar
Ima pa rad pozornost in ni glih prepričljiv.
doktor 28.4.2011, 23:44 Prijavi komentar
Ne zdi se mi prepričljiv v zanikanju obtožb...
Bomboniero 28.4.2011, 23:35 Prijavi komentar
no ja, ne moreš točno vedet, kaj je tu odzadaj. ne napadaj prehitro.
sawelll 28.4.2011, 23:07 Prijavi komentar
Sramota za slovenski nogomet, nič drugega.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE