Uredništvo    12. julij 2018
Kvalifikacije za uvrstitev v ligo Europa, prvi krog, prva tekma

Rudarju se že nasmiha Steaua

Rudar iz Velenja je razbil Tre Fiori iz San Marina ter si po zmagi s kar 7:0 že zagotovil napredovanje v drugi krog kvalifikacij za uvrstitev v evropsko ligo. Knapi so kar šest golov zabili v drugem polčasu.
SORODNE NOVICE
Nosilec zvezne vrste mora pod ...
15.11.2018 | Evropski pokali
Zmaji nadaljujejo uspešno seri...
11.11.2018 | Slovenski nogomet
Liga Europa: Veliko rajanje Di...
8.11.2018 | Evropski pokali
UEFA Milanu grozi z izdatno ka...
8.11.2018 | Evropski pokali
Kako uspešen bo povratek na ne...
8.11.2018 | Evropski pokali
Gorica le remizirala z Rudarje...
3.11.2018 | Slovenski nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
-    Kvalifikacije za uvrstitev v ligo Europa, 1. krog:

Prva tekma

RUDAR VELENJE 7:0 TRE FIORI
Tučić 33. in 59., Radić 48. in 78., Parfitt-Williams 49., Della Valle 75. (ag.), Solomun 84.
Prizorišče
: Mestni stadion ob jezeru. Gledalcev: 1.300. Sodnik: Luis Godinho (POR). Rumeni kartoni: Solomun (Rudar Velenje); Pasolini, Constantini (oba Tre Fiori)

RUDAR VELENJE: Pridigar, Muić (od 57. Šimunac), Pišek, Trifkovič (od 64. Trifković), Parfitt-Williams, Radić, Bolha, Vasiljević, Tomašević, Tučić (od 72. Vodeb), Pušaver. Trener: Marijan Pušnik

TRE FIORI: Pizzolato, Andreini, Ghetti, Pasolini, Vassallo, Teodorani, Bologna (od 72. Della Valle), Filippi, Costantini, Merendino (od 52. Matteoni), De Angelis (od 81. Caforio).

Rudar iz Velenja je bil pred obračunom proti predstavniku San Marina Tre Fioriju izrazit favorit, a je vseeno veljalo ohraniti nekaj previdnosti, saj so ne nazadnje Sanmarinčani v predkrogu izločili predstavnika Walesa in postali sploh prvi klub iz te žepne državice, ki je napredoval v evropskih pokalih.

Velenjčani so srečanje začeli v zasedbi, ki je bila glede na lansko sezono bolj ali manj nespremenjena. Začel je le en novinec in sicer Domagoj Muić, v drugem polčasu pa se je predstavil tudi novi napadalec knapov Tim Vodeb.

V prvem polčasu je imel Rudar popoln nadzor nad dogajanjem, vseeno pa je v tem delu igre dosegel le en zadetek. Pod le-tega se je vpisal Milan Tučić, nato pa je sledilo nadaljevanje, v katerem se je Rudar strelsko povsem razcvetel.

Že v prvih petih minutah nadaljevanja sta Dominik Radić in Djair Parfitt-Williams odločila zmagovalca, nato je še enkrat zadel Tučić, do izteka srečanja pa so padli še trije zadetki, ki so bili delo Radića, avtogola gostov in Anteja Solomuna.

Rudar si je priigral neulovljivo prednost proti skromnemu nasprotniku iz nogometno eksotične države, za nagrado pa se bo v drugem krogu kvalifikacij pomeril s FCSB oziroma nekdanjo Steauo iz Bukarešte.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE