Uredništvo    5. april 2012
Pri Olimpiji so zelo razočarani

Združenja ne podpirajo več

Pri Olimpiji so zelo razočarani nad razpletom današnjih predsedniških volitvev na ZNPL. Ker smisla v nadaljevanju sodelovanja z ZNPL ne vidijo več, bodo Ljubljančani morda krenili na svojo pot.
SORODNE NOVICE
Ščulac je plačal za zablode v ...
15.11.2018 | Slovenski nogomet
Tavares: Cilj je 200 golov!
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Brečko: Igralci, ki niso preda...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Zahović: V Mariboru znamo plos...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija: NZS in sodniki, konč...
12.11.2018 | Slovenski nogomet
Vombergar: To, da sem grešil, ...
12.11.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Poročali smo že o malce nenavadnem razpletu predsedniških volitev ZNPL, ki so danes potekale v Domžalah. Slovenski prvoligaši, ki se že dalj časa pritožujejo nad vse slabšimi pogoji za delo, se namreč niso odločili za spremembe, temveč so podprli nadaljevanje trenutnega stanja, podprli so Branka Florjaniča, ki bo tako začel že peti mandat na čelu ZNPL. 

Kdo so tisti klubi, ki so z razpletom volitev najbolj zadovoljni, je težko reči. Glasovanje je bilo namreč tajno. Takšnih klubov je očitno kar nekaj, saj je Florjanič v drugem krogu glasovanja dobil kar sedem glasov! Je pa zlahka ugotoviti, da so nezadovoljni predvsem pri enem klubu - ljubljanski Olimpiji. Medtem ko v Mariboru po prelomnici za slovenski klubski nogomet za zdaj še naprej nerazumljivo molčijo, so v taboru Olimpije nad zmago Florjaniča ogorčeni, prepričani so namreč, da prepotrebnih sprememb, ki bi lahko rešile slovenski klubski nogomet, zdaj ne bo. Pa ne le to, pri Olimpiji, ki je za predsednika predlagala Francija Zavrla, sodelovanja v ZNPL, ki, mimogrede, posluje z minusom, klubom pa v finačnem smislu ne prinaša ničsar, sploh ne vidijo več. 

ZNPL brez Olimpije?
Direktor Olimpije Sanel Konjević je bil še posebej razočaran. "Spremembe so potrebne, za njih smo se zavzemali, kot kaže pa ostali klubi ne vidijo potrebe, da bi se kaj spremenilo. Mi Združenja nogometnih prvoligašev v taki obliki ne moremo podpirati in ga več ne bomo podpirali, saj se z vizijo ljudi, ki ga vodijo, ne ujamemo v praktično nobeni točki," je dejal Konjević in dodal, da bo Olimpija svojo pot verjetno nadaljevala ločeno od ZNPL: "Zato se bomo kot kaže za spremembe morali zavzeti sami in bomo sami delali na popravljanju videza slovenskega nogometa. Današnji razplet na volilni skupščini bomo prespali in se najverjetneje odločili za drugačno vlogo Olimpije. Težko je namreč videti smisel v sodelovanju z ZNPL v takšni obliki. Olimpija od takšnega telesa, kot je Združenje, nima nič, zato je verjetno prišel trenutek, ko bo morala na svojo pot."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 10
Starejši naprej | Novejši naprej
mirage 7.4.2012, 17:20 Prijavi komentar
naj si naredijo ljubljansko 1. ligo.Tam bojo mogoče prvaki.
tilen89 6.4.2012, 13:25 Prijavi komentar
kalimeroti. ne paše jim sojenje, komentatorji, predsedniki...kdo sploh so oni, da so lahko glasni? povprečen prvoligaš brez lovorik in z slabim obiskom
homc666 6.4.2012, 13:22 Prijavi komentar
spet se vsi z olimpijo obremenjujejo razen tistih ki se jih to dejansko tiče. moje mnenje je da če klub nima ničesar od združenja in se ne strinja z nečim, ostali pa vztrajajo pri istem za kar se je že pokazalo da ne funkcionira tako kot je treba, potem je edina logična poteza da gredo stran. tisti katerim paše naj ostanjeo, ostali pa naj poiščejo alternative oz delajo karkoli mislijo da je za njih najbolje. vsak ima pravico odločati o sebi kakor on sam vidi da je najbolje zanj. OLMIPIJA FTW
vijolcni_bojevnik 6.4.2012, 12:50 Prijavi komentar
ultraslovenc: pazi kaj si želiš.. že tako smo kupli sodnike (čeprav ne dosojajo 11m izven kazenskega nam, ampak nekomu drugemu), komentatorji so na naši strani (čeprav se nihče ne obregne ob stareta), zdaj pa bi rad da še nadziramo združenje? a to zato da najdete še kak izgovor več?
Beka - MB 6.4.2012, 12:27 Prijavi komentar
Čeprav nisem pristaš, da bi bil na čelu ZNPL nekdo iz kateregakoli kluba, bi pa bilo verjetno vseeno bolje, da bi bil Zavrl, kot pa Florjančič, kar se pa tebe tiče UltraSlovenc, pa verjemi, da ga Zaho ne podpira in ga ne bo! Kaj pa te govori Zaho, dela pa drugo?
Oxy 6.4.2012, 09:34 Prijavi komentar
Kolikor vem, so imeli ZNPL in Maribor že večkrat spore; >> http://www.nogomania.com/Slovenski-Nogomet/Prva-SNL/Novica/Zdruzenje-bi-lahko-razpustili.aspx Sicer pa podpiram Maribor in Olimpijo v izjavi, da ZNPL za slovenski nogomet naredi malo oz. nič! Če želimo v Evropi neki pokazat, je premalo da dobi ekipa U-10 nove žoge.
koper10 6.4.2012, 08:36 Prijavi komentar
Maribor je prvi, vse mu gre po načrtih, zakaj bi spreminjal karkoli?
sedmica 6.4.2012, 08:14 Prijavi komentar
Ves denar? Daj mi prosim pojasni kateri denar.
PhoBs 5.4.2012, 22:36 Prijavi komentar
valda je Olimpija zelela Zavrla ce jim je podpredsednik! ce bi on zmagal bi sel ves denar v Ljubljano...
vijolcni_bojevnik 5.4.2012, 22:03 Prijavi komentar
združenje je slabo organizirano, ampak jokat zdaj ker ni bil izvoljen tvoj človek.. nevem no ;)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE