Uredništvo    2. september 2016
Olimpija je potrdila prihod novega trenerja

Uradno: Elsner novi trener Olimpije!

Olimpija ima novega trenerja! Zdaj je tudi že uradno potrjeno, da bo Italijana Rodolfa Vanolija na trenerski klopi zamenjal Luka Elsner. Mladi trener je Olimpijo prevzel na drugem mestu lestvice 1. SNL.
SORODNE NOVICE
Hotić: Maribor me je naučil tr...
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Rudar je prepričal Tučića
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Mandarić konkretno namignil na...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Barišić v Kopru krstil dva deb...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija se je poigrala s Kopr...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Srebrnič je prepričan, da uvrs...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
(foto: nkolimpija.si)
Ljubljanska Olimpija je le nekaj dni po odstavitvi Rodolfa Vanolija imenovala trenerja, čigar ime se je v krogih okoli kluba pojavljalo že dalj časa. Luka Elsner, dosedanji trener Domžal, je z zmaji podpisal triletno pogodbo, z njim pa se je v prestolnico preselil tudi njegov dosedanji pomočnik v Domžalah Rok Hanžič.

Elsner bo nadaljeval družinsko dinastijo v klubu, saj je predhodno njegov dedek Branko v Olimpiji opravljal vlogo trenerja v stari jugoslovanski ligi, nekoliko kasneje je bil član zeleno-belih tudi njegov oče Marko, sicer nekdanji odlični branilec.

"Presrečen sem, da tukaj sedim v novi vlogi, da sem se pridružil tej krasni zgodbi, polni zgodovine, ki je povezana tudi z mojo družino. Tu smo, da Olimpiji pomagamo izpolniti klubske cilje in da skušamo narediti vse, da ekipa dobro izgleda na igrišču. Ne le da zmaguje, ampak zmaguje z načinom. Vso energijo bomo vložili v to,"
je na predstavitveni tiskovni konferenci povedal Elsner, in dodal.

"Zagotovo je to lep trenutek zame. Preteklost je zelo pomembna, daje navdih za prihodnost, občutek imam, kot da sem se nekoč v tem že videl. Zagotovo je motivacija še toliko večja."

Elsner pravi, da ob klicu iz Ljubljane ni okleval niti za trenutek.

"Položaj v Olimpiji je primeren, da mi zaupajo, struktura vodenja, igralski kader in razmere so idealne, da sem začutil, da je to pravi korak za vse skupaj. Ni bilo dvomov o odločitvi. Naredil bom vse, da bomo kolektivno dobri, ambiciozni in všečni. Poznam igralce, poznam okolico, tu sem doma. Imam dobre temelje, da način dela hitro prenesem na igralce. Vem, kje imajo rezerve. Mislim, da imamo igralce za sistem 4-3-3. To je osnovna ideja. Sem pa v kratki zgodovini trenerja uporabljal prav vse sisteme."

"Ne želim komentirati, kako je ekipa izgledala v preteklosti. Zagotovo pa zdaj pričakujem kolektivno energijo na igrišču, veliko željo po nogometu in zmagah, da delamo eden za drugega, da kljub velikim talentom v ekipi na koncu rečemo, da je ekipa zmagala. Odnosi, kakovostno ozračje, pozitivna energija, to bom iskal najprej. Način in nogometna vsebina bosta pomembna, ampak glede na kakovost, ki jo imamo, ne bo prav težko."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 32
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
retep 4.9.2016, 12:54 Prijavi komentar
Ne želim biti prerok in napovedovati Elsnerjevo bodočnostv Lj. Toda ! Prišel je iz kluba, kjer je lahko brez vsakih obremenjevanj, pritiskov in postavljanj težko dosegljivih standardov dela po svoje. Tukaj pa je zgodba povsem drugačna. Pričakovanja so jasna. Stari, zdaj že vemo, ni le navidezno prijazen gospod ampak pretkan manipulator in neizprosen terjalec zastavljenih ciljev brez velike izbire načina za dosego leteh. Tu ni sentimentalnosti in oproščanja napak. Stari želi več kakor očitno iztisniti med iz čebelnjaka, kjer pa ni dovolj kvalitetnega satovja. In še ko je bilo, je zasral - nagnal Pušnika, prodal najbolj donosne čebele... Tukaj so še nekateri igralci, ki se imajo za zvezdnike, so generacijsko enako stari kot Elsner in vzpostava potrebne in želene avtoritete tudi ne bo sama po sebi razumljiva. Tu je še evropsko ranjeni Mb, ki bo vložil vse ali nič v prvenstvo in.... ne bo mu lahko. In kdo - bi naj bil že naslednji trener ??
Werder Lunik 4.9.2016, 08:15 Prijavi komentar
Kdo pa je Vanolija nategnil? Tisti, ki ga je pripeljal za osvojitev naslova, sodeč po prepričevanju kako se dobi derbi (takrat ključnega pomena) ki ga je po lastni neumnosti izgubil? Ali ga je morda nategnil tisti, ki ga je gledal na klopi, čeprav je gonil sistem, ki niti slučajno ne funkcionira, po zaslugi česar so se v Evropi dogajale komične situacije, ki jih ne vidiš na lokalnem igrišču, gledalci so pa množično bežali s tribune? Morda pa ga je nategnil tisti, ki mu je sugeriral, da vztraja z isto taktiko IN ekipo, čeprav ta ni dosegala niti I od igre. Kdo bi vedel.. Prej bi pa dejal, da je on nategnil vse pristaše ljubljanskega kluba in dvomim da jih je veliko, ki obžalujejo njegov odhod. Kaj bo pa prinesel nov trener, bomo pa še videli. Sicer pa le pazi, da ne bo Milanič ob odhodu iz kluba podobno jokcal, kako je bil izdan. Bomo videli kakšni bodo komentarji takrat.
Werder Lunik 3.9.2016, 19:48 Prijavi komentar
Upam in želim mu, da vsem hejterjem zapre gobce, da se slednji potem poskrijejo v svoje luknje.
NIK2009 3.9.2016, 11:16 Prijavi komentar
Luka bo naredil v Ljubljani bum ker je zelo vredu osebnost plus tega pa zna narediti pravo strategijo na igrišču srečno.
emanuelson 3.9.2016, 10:19 Prijavi komentar
dobrodošel,Luka,in da ima Milanič doživljenski mandat pr Mariboru
Jabulani 3.9.2016, 04:06 Prijavi komentar
pinus, si ti mogoče na glavo padel? reči da je elsner neizkušen trener je enostavno bedasto.. do sedaj je bil trener z enim izmed daleč najdaljših stažev med trenutnimi trenerji v ligi (mislim da imata le milanič in djuranović daljši staž), zadnji 2 sezoni z domžalami 2x tretje uvrščeni klub v državi in ti praviš da je neizkušen (za mene so to že precejšnje izkušnje, sploh glede na kadrovanje domžal, ki morajo za obstoj prodajat svoje igralce, lahko pa bi še kaj glede evrope napisal, pa je že precej pozna ura za to).. neizkušen si ti, pravtako kot jaz.. če si mogoče kak "malofuzbalski" klub vodil še ne pomeni da maš zdaj izkušnje, te imata še naš župnik in logar.. saj ne pravim, da je luka zdaj najboljši trener, je pa vsekakor najboljše kar trenutno ponuja naša prva liga in verjetno kar logična izbira vkolikor iščeš slovenskega trenerja.. mogoče bi bil stojanović res boljša izbira, mogoče pa tudi ne.. le čas bo pokazal, če je olimpija storila dobro potezo z elsnerjem, osebno mislim da je (vsaj zame, v tem trenutku) prava izbira.. za dobro našega državnega prvenstva in reprezentance, potrebujemo močna maribor in olimpijo ter tudi gorico, domžale pa še koga, ki bi lahko mešali štrene na vrhu, in tudi upam da jih bodo.. pa nisem navijač ne enih, ne drugih, niti tretjih..
pinus 2.9.2016, 23:15 Prijavi komentar
ne vem no....kolko mora bit Maribor slab,da lahko Olimpija s tem neizkušenim trenerjem poseže po naslovu.
MaliBebcki 2.9.2016, 21:42 Prijavi komentar
Barbike....tangice dol pa fajn namazite z vazelinom...letos boste je*eni na vse mozne nacine ;)))) ti lama pa...ufff ti bos pa sploh...:-D
lama 2.9.2016, 21:16 Prijavi komentar
govorite o elsneru kot da je neven kaki trener hahaha, a trener pa ni več kot 3leta. osvojil ni nič, ravno pravi za olimpijo, z to njegovo taktiko jih bo olimpička vsako tekmo fasala 3komade. propad olimpije spet, pa lih ko je postalo zanimivo
MadridESP 2.9.2016, 20:32 Prijavi komentar
Dobrodošel Luka!Olimpija bo letos prvak naslednje leto vsaj liga evropa...Elsner je pravi trener za Olimpijo ki ima trenutno sigurno najmocnejse mostvo,skoda ker bajde ni prisel v Lj bi bil prava okrepitev !!!
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE