Klemen Kos   17. maj 2018
Nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović pred tekmo leta

Stojanović: Kdor bo zmagal derbi, bo prvak

Nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović meni, da je Maribor pred težko pričakovanim derbijem v rahli prednosti pred Olimpijo. Največja težava zmajev so po njegovem mnenju nerazpoloženi napadalci.
SORODNE NOVICE
Mizerna odškodnina za ključneg...
22.1.2019 | Slovenski nogomet
Po Gubercu v Kopru znova tudi ...
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Melnjak odhaja iz Domžal
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Olimpiji ponujen stari znanec,...
20.1.2019 | Slovenski nogomet
Domžale so se nepričakovano op...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Video: Mladi Žugelj zablestel ...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Sloveniji se ob poplavi večnih derbijev redko zgodijo tekme, kakršna se obeta to soboto v Ljudskem vrtu. Mariborska nogometna katedrala je že zdavnaj razprodana, poleg tradicionalnega rivalskega naboja pa je tokrat na kocki sam naslov državnega prvaka, zato ne gre dvomiti v to, da bo razplet srečanja požel veliko zanimanja splošne in tudi strokovne javnosti. Z zanimanjem ga pričakuje tudi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, ki je svoja razmišljanja pred sobotno tekmo delil tudi z bralci Nogomanie.

"Mislim, da nas čaka nervozna tekma, v kateri bo zelo pomembno, da bo sodnik kos nalogi. Upam, da bo čim manj napak, saj je to zelo pomembno. Vsekakor pa se strinjam, da je to tekma leta in da bodo odločale malenkosti,"
je uvodoma povedal Stojanović, ki pred derbijem rahlo prednost pripisuje gostiteljem.

"Derbi je derbi in pred takšnimi tekmami nima smisla preveč gledati na lestvico. Če pa bi gledal zgolj trenutno stanje, bi rekel, da je v prednosti Maribor,  ki ima boljše rezultate in tudi v smislu igre kaže več kot Olimpija. Osebno menim, da bo zmagovalec te tekme osvojil naslov prvaka."


Pred takšnimi tekmami je ključen izklop
Stojanović je v svoji trenerski karieri že večkrat izkusil naboj in težo obračuna, kakršen v soboto čaka Darka Milaniča in Igorja Biščana. Kaj je v dneh pred tako pomembno tekmo ključnega pomena?

"Predvsem je potrebno ostati čim bolj miren. Čeprav je to težko, se je treba držati načrta, brzdati čustva in v čim večji meri prezreti vse besedne dvoboje, provokacije in vse ostalo kar je del takšnih tekem. Najboljše se je v takšnih trenutkih v celoti osredotočiti zgolj na dogajanje na igrišču," pravi Stojanović.

Mlada mariborska garda se je "pofočkala" med seboj
Trener Maribora Darko Milanič je v zadnjem obdobju pomladil enajsterico in pomembne vloge zaupal mlajšim igralcem, navkljub tveganju, ki ga prinaša takšna odločitev, pa je rezultat doslej zelo dober.

"Maribor manj rotira kot prej, kar je verjetno tudi posledica tega, da so jeseni igrali na dveh ali treh frontah. Od tistega neljubega dogodka proti Krškemu so se odločili za določene spremembe in po domače povedano so se igralci 'pofočkali' med seboj. Bo pa zanimivo videti, kako bodo ti igralci odigrali derbi, ki je vendarle velika reč in nekaj drugačnega," meni Stojanović.

Prvak mora imeti napadalca, ki zabije 20 golov na sezono
Stojanović spremlja tudi igra več mesecev vodilne Olimpije, pri kateri v zadnjem času še posebej šepa realizacija. Stojanović je priznal, da neučinkovitost ni edina hiba igre Olimpije, ki ga moti.

"Olimpija ima težave z realizacijo, čeprav si priigra veliko priložnosti. Mene bolj zmoti, da po vodilnem zadetku začnejo igrati bolj pazljivo in se igralci potegnejo nazaj. Olimpija nima razpoloženih napadalcev v napadu, saj je nenazadnje njihov prvi strelec Alves, ki je dosegel devet zadetkov. Mislim, da bi prvak katere koli države moral imeti napadalca, ki lahko zabije 20 golov na sezono. V tem smislu je Olimpije hendikepirana,  vendar pa to na derbiju ne bo takšnega pomena, saj gre vendarle zgolj za eno tekmo," je pogovor sklenil Stojanović.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
Loko 18.5.2018, 08:16 Prijavi komentar
Za tako pametovanje ne rabim biti "strokovnjak". Spokaj Slaviša.
Panda. 17.5.2018, 22:47 Prijavi komentar
Pizda Slave, končno odkril toplo vodo alkaj? :D
MatRag 17.5.2018, 20:02 Prijavi komentar
Prej bi rekel, da v primeru zmage Maribora je naslov oddan, ker bi bila razlika 4 pike. V primeru zmage Olimpije pa še ne. Vemo, da bi bilo +2 za Olimpijo, ki pa ima zadnjo tekmo v Domžalah. Sicer tudi štajerski derbi ni od muh ampak, doma proti Gorici bi se pa moralo. Da ostane res do konca napeto pa bi bila delitev točk še najboljše :)
jackie89 17.5.2018, 17:03 Prijavi komentar
Pa ti si genij kitarist
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE