Klemen Kos   30. september 2010
Komentar derbija Olimpija – Maribor

Razbita Olimpija, razbite Stožice

Večni derbi v Ljubljani je postregel s slabim nogometom, zasluženo zmago Maribora in navijaško objestnostjo, v kateri je huliganstvo nerazumljivo dobilo dvoboj s policijo.
SORODNE NOVICE
Hotić: Maribor me je naučil tr...
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Rudar je prepričal Tučića
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Milanič: Zanima me le Maribor
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Mandarić konkretno namignil na...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Barišić v Kopru krstil dva deb...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija se je poigrala s Kopr...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Igralec tekme: Aleš Mertelj
Na včerajšnjem derbiju je bila igra preslaba in preveč taktična, da bi v njej kdo izrazito odstopal. V takšnem nogometu se je najbolje znašel gorenjski vezist Aleš Mertelj, ki je odlično opravil vlogo zadnjega vezista v srednji vrsti Maribora. Gorenjec je dobro zapiral prostor, dobival dvoboje in dobro podajal soigralcem. Pri Olimpiji je zopet največ pokazal neumorni Erik Salkič, pohvale si zasluži tudi strelec Berič.

Razočaranje tekme: Enes Rujovič
Pri Olimpiji je najbolj kričeče "remonta" potrebna srednja vrsta. Ta je proti Mariboru znova storila nešteto napak, prave dinamike ni bilo, s tem pa tudi napadalci niso dobili skoraj nobene uporabne žoge. Mladi Enes Rujovič je igralec momenta – željo ima, idej pa zadnje čase bolj malo. Žogo je predolgo zadrževal v svojih nogah in igral preveč predvidljivo. Glede na to, da v zadnjem času dobiva več kot dovolj priložnosti za dokazovanje, bo kmalu treba pokazati tudi kaj bolj otipljivega. Razočaral je tudi Alen Vučkič, ki po svoji konstituciji in nogometni tehniki ni primeren za mesto levega bočnega branilca, znova pa je zatajil Davor Škerjanc, ki je žal skoraj v celoti odvisen od svoje hitrosti.

Olimpija Maribor 2010 Stožice Enes Rujovič
(foto: SPS)


Olimpija z ročno zavoro
Razlika med Olimpijo in Mariborom ni tako velika kot to kaže pogled na lestvico (Olimpija zaostaja že za 17 točk!). Razlika je v "niansah", a prav te odločajo derbije. Maribor je bolj uigran, bolj dinamičen in bolj "neusmiljen". Najbolj kritična je srednja vrsta – preveč napak, preveč netočnih podaj, prepočasna oddaja žoge, premalo predrznosti. Trener Kosič sicer rotira ekipo in išče nove rešitve, v tem trenutku pa še največ optimizma vnaša skorajšnji povratek poškodovanih. Z Radujkom, Omladičem in Gabrielom bo Olimpija, vsaj v teoriji, povsem drugačna ekipa. Igralski kader Olimpije nikoli ni bil sestavljen načrtno, a to, vsaj v slovenski ligi, ne sme in ne more biti izgovor.

Tomislav Pavličić – maček v žaklju?
Maribor je zasluženo zmagal v Ljubljani, a razlika med ekipo, v kateri sta kraljevala Josip Iličič in Armin Bačinovič in današnjo, je očitna. Razočaral je Hrvat Tomislav Pavličić, ki je bil pripeljan kot ena od "zvezd" sosednje hrvaške lige. V Ljubljani je bil neviden, neangažiran in vse večkrat se postavlja vprašanje, ali ne bo zgolj eden od neštetih tujcev, ki so v slovenski nogomet vstopili skozi velika vrata ter ga zapustili povsem anonimno.

Navijaški derbi pokvarila objestnost

Vzdušje na Stožicah je bilo odlično. Gledalcev je bilo sicer malce manj od pričakovanj, kljub temu pa so Green Dragonsi in Viole poskrbeli za vrhunsko atmosfero, ki se je ne bi branili tudi v močnejših prvenstvih. Vse super, a kaj, ko je vse pokvaril izgred po koncu tekme, ki je naključnemu obiskovalcu dal občutek, da so mariborski navijači v Ljubljano prispeli z jasnim namenom – povzročiti čim več škode. Nerazumljiva je pasivnost policije, ki je zgolj opazovala lomastenje nekaj metrov pred seboj. Stavka naj ne bi bila razlog, vseeno pa se postavlja vprašanje, zakaj na slovenskih stadionih sploh potrebujemo varovanje, če to zataji prav v takšnih primerih. Napovedovalec tekme je vsaj 15-krat navijače opozoril, naj se vrnejo na svoje mesto in dosegel zgolj posmeh s strani navijačev in celotnega avditorija. Žalostno je, da so mariborski navijači uničevali ne zgolj stadion Olimpije, temveč stadion, ki počasi postaja tudi hram slovenskega reprezentančnega nogometa.

Olimpija Maribor 2010 Stožice policija
(foto: SPS)


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 13
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
il diavolo 2.10.2010, 21:36 Prijavi komentar
@mikimitch...dobr si to povedu!!!GRANDE MILAN
grobar23 1.10.2010, 23:45 Prijavi komentar
@mikimitch...se strinjam s tabo čist,svaka čast na komentarju! ;)
mikimitch 1.10.2010, 19:04 Prijavi komentar
Enpac 30.9.2010, 14:29...ne sam da pretiravaš....kaj da fak ti ni jasn....Da ne bo pomote da delam razliko.....kar se tiče viol in kaj so naredil....doživljenska prepoved ogleda vseh športnih dogodkov ker takih primitivcev si noben klub ne zasluži in nekaj kretenov imbecilnih k je na teh komentarjih ki neposredno/posredno spodbujajo k temu enako...da zaradi foušije uničuješ najlepši štadion v slo (ljudski vrt mi je prav tako všeč) je pa preseglo vse...če je slučajno kateri koli navijač v slo (GD in vsi ostali organizirani navijač) huligansko usmerjen se naj mu zgodi enako kot vsem ostalim...da nekdo ni sposoben športno navijati za svoj klub si nej kup pištolo in metk med oči….to res ni več okusn gledat kaj si nekateri posamezniki lahko privoščijo in so nekaznovani (šalabajzerska država in vodstvo lige)…Poleg tega pa redno berem komentarje in žal ne morem mimo komentarjev viol, ki bi naj raj vidl kako cela liga komi diha oni pa z lahkoto na vrh (itaq majo Zahoviča-po moje fantastično dela) in kaj bote mel od tega….jebeni propad…VSI rabmo močno ligo ne pa MB slabo da bo haral po ligi…zelo radi pljuvate po olimpiji ki se nekako pa čeprov z »bananarjem« želi postat stabilen prvoligaš…me resnično zanima kako vam je bilo v preteklih letih ko vam ni šlo vse kot po maslu…vedno sem in bom naviju za slo klube v evropskih pokalih in me sploh ne zanima za kateri klub gre…Srečno vsem ki imate radi šport ne pa huligane jebene u tri p...e materne! Forza Olimpija in Forza Milan
slo 30.9.2010, 23:36 Prijavi komentar
prenehaj s takimi
primusx 30.9.2010, 19:05 Prijavi komentar
ZMAJ ne posplušuj preveč. Tako v Violah kot Green dragonsih se najdejo primitivneži, ki na tekme pač ne hodijo zarad navijanja ampak zato, da lahko uničujejo infrastrukturo in iščejo pretep. Glede policije pa mislim, da ni potreben nadaljni komentar.
denc 30.9.2010, 16:58 Prijavi komentar
Olimpija zaostaja že za 17 točk! opa :)
jožek 30.9.2010, 16:03 Prijavi komentar
BASTIAN31-za takega policaja ni mesta v državni službi,upam da te izsledijo in da boš že ju3 na cesti!! Kaj bi vi radi za svoje spanje večje plače,ko vas pa narod rabai vas pa ni!!Malo sem posploševal amšak niso vsi enaki,samo ti gobezdalo si pa ne zaslužiš uniforme!!Mislim da bo z moje strani sledila prijava!!
jožek 30.9.2010, 15:30 Prijavi komentar
Potrebno je kaznovat OLIMPIČKO za izredno slabo organizacijo tekme,niso viole krive da ni navijaškega sektorja brez stolov!! To je moje nevtralno mnenje,drugi klubi v slo bi imeli že zaprta igrišča!!
Dwarf3 30.9.2010, 15:11 Prijavi komentar
Tomislav Pavličić – maček v žaklju? to je bedarija da take pisete imel je pac slab dan,in v nalogi ki jo je dobil se ni najbolje znasel,on je odlicn vezist ki lahko naredi razliko in to smo vidl v prejsnem krogu.....
Dfigo 30.9.2010, 14:59 Prijavi komentar
upam da maribor ne bo kaznovan za izgrede. mislim da bi morali takšne razgreteže denarno kaznovat, drugače ne vidim smisla personalizacije (sigurno imajo tudi kamere,naj jih uporabijo), in pa doživljenska prepoved ogleda tekem v živo
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE