Klemen Kos   6. december 2018
Abass Issah ima velike težave s prilagajanjem na nov klub

Abass Issah deli usodo Šporarja in Hentyja

Ganec Abass Issah, tretji najdražji igralec v eri Milana Mandarića, v Nemčiji doživlja novo realnost. Trener Mainza priznava, da je prehod iz slovenskega na nemški nogomet zanj izjemno hud zalogaj.
SORODNE NOVICE
Navijaški sredinec tekmam ob p...
19.2.2019 | Evropske lige
Bundesliga: Prednost Dortmunda...
18.2.2019 | Evropske lige
Olimpija si je sposodila bočne...
18.2.2019 | Slovenski nogomet
Bayern v Liverpool brez dveh i...
18.2.2019 | Evropske lige
Olimpija bo odigrala še eno te...
18.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija prehiteva, Vombergar ...
17.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Olimpija je v eri Milana Mandarića na tuje prodala kar nekaj igralcev, štirje med njimi pa so za slovenske razmere dosegli nadpovprečno ceno oziroma znesek, ki bi ga v Sloveniji zlahka klasificirali za "velik prestop". Daleč najboljši posel je Olimpiji uspel z Ezekielom Hentyjem, ki se je za 5 milijonov evrov prodal v moskovsko Lokomotivo, malce zaostaja Andraž Šporar, ki je skupaj s premijami švicarski Basel stal 3.8 milijona evrov, Miha Zajc je za približno 1.7 milijona evrov prestopil v Empoli, zadnji velik odhod iz Olimpije pa je predstavljal 20-letni Ganec Abass Issah, ki je tik pred iztekom poletnega prestopnega roka za okrogla 2 milijona evrov odšel v nemški Mainz.

Med omenjeno četverico je v športnem smislu korak naprej naredil le Zajc, ki se je uveljavil v majici svojega kluba, postal pomemben člen slovenske reprezentance in precej povečal svojo tržno vrednost, saj ga portal Transfermarkt dandanes vrednoti na 6 milijonov evrov oziroma skoraj štirikrat več kot je bil vreden njegov prestop iz Olimpije v Empoli. Henty in Šporar sta bila na drugi strani za svoja kluba, Lokomotivo oziroma Basel, draga mačka v žaklju, v to kategorijo pa po doslej videnem sodi tudi Issah, ki v Nemčiji spoznava, kako velik je preskok iz slovenskega na nemški nogomet.

Issah od odhoda v Nemčijo ni imel omembe vrednih težav s poškodbami, a je kljub temu v majici Mainza zbral vsega osem minut igre. Na eni izmed tekem Bundeslige je še sedel na klopi za rezervne igralce, to pa sta tudi edina dva statistična podatka, ki ju je sploh bilo moč vpisati v njegovi krstni sezoni v Bundesligi. Trener Mainza Sandro Schwarz je med vrsticami priznal, da je vodstvo kluba kupilo igralca, ki ni pripravljen za takšno raven nogometa, kot jo predstavlja nemška Bundesliga.

"To je zanj drug svet. Zdaj je prvič v pravem profesionalnem nogometu, ki prinaša veliko mero intenzivnosti in ostalih stvari. Rabimo čas in potrpljenje z njim, saj se moramo zavedati, da je fant ob prehodu iz slovenske v nemško ligo naredil zares ogromen korak. V njem vidimo igralca,  ki je v fazi učenja, vsekakor pa ima veliko potenciala," je za časnik Wiesbadener Tagblatt povedal trener Mainza Sandro Schwarz, ki pa dodaja, da pri Issaha opaža "dnevni napredek".
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 20
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Maribor&Barcelona 19.12.2018, 20:02 Prijavi komentar
Kaj pa je on mislil da bo igral tak dobro kot v Olimpiji ne ne Nemška liga je 100 krat boljša od slovenske. Če bi prišel Messi v Slovensko ligo bi tudi on zabil verjetno 20 golov na eni tekmi.
timislo 7.12.2018, 13:55 Prijavi komentar
Kva ste bolani ej. A je ta forum res edina tocka v vašemu življenju kjer se lahko repencite.
peacemaker1 6.12.2018, 19:11 Prijavi komentar
@Messiniesta..ECking se nič ne trudi..retardom so take in podobne izjave dokaj spontane..;)
šikimiki 6.12.2018, 15:40 Prijavi komentar
Žuti, ta opica bi mi šla na jetra tut če bi za koga drugega igral, nima veze z Olimpijo...Tut če bi bil naš igralec bi ga deportiral nazaj na drevo...
Messiniesta 6.12.2018, 15:04 Prijavi komentar
miha12 tebe pa tud neb smela 2 naslova bolet, da bi to izpostavljal. Tud MB lahko izgubi proti Olimpiji zasluzeno in tud dobr je za slovenski nogomet, da ni skoz MB prvi.
Messiniesta 6.12.2018, 15:03 Prijavi komentar
ECking nekateri se res trudite iz sebe delat idiota :)
marjank 6.12.2018, 14:33 Prijavi komentar
Mandarić ga bo odkupil za 100.000 evrov nazaj...
Prosinecki 6.12.2018, 14:22 Prijavi komentar
ah ja, klasičen mihec12 in njegovi trdni argumenti... "pizde nehvaležne" hahahaha, a ful boli ko takole bruhajo frustracije? :)
miha12 6.12.2018, 14:15 Prijavi komentar
žido, enega mi, drugega NZS. še zdaj se niste zahvalili, pizde nehvaležne.
Prosinecki 6.12.2018, 14:08 Prijavi komentar
ene rasistične, druge neokusne, ostale pa nepotrebne izjave... vse jasno nakazujejo da ste štajerci res najbolj patetično obremenjena bitja na tem planetu :) ja res ne razumem, a vam ni škoda zapravljat časa in živcev, za to bolno obsesijo z vsem kar je kadarkoli kakorkoli bilo povezano z Olimpijo?
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE