Miran Zore   12. julij 2018
Po prvi Olimpijini tekmi v sezoni

Olimpija: Ko občutek vara

KOMENTAR: Olimpijina uvodna tekma sezone je potrdila domneve, da pretresi v klubu in ekipi ne bodo minili brez negativnih posledic. Znova je prisoten občutek, da bi Olimpija lahko storila več, a je v resnici pogrnila.
SORODNE NOVICE
Komljenović terja čas, ki ga M...
20.3.2019 | Slovenski nogomet
Pojasnilo glede nepiskane roke...
20.3.2019 | Slovenski nogomet
Mbappe: Zaradi Manchester Unit...
20.3.2019 | Evropski pokali
Favorit za zmago v ligi prvako...
19.3.2019 | Evropski pokali
Olimpija: Nastal je interni ko...
18.3.2019 | Slovenski nogomet
Maribor ne prepozna težav, Oli...
18.3.2019 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
"Vesel sem, da smo uspeli vsiliti svoj način igre," je po porazu Olimpije na prvi tekmi s Qarabagom dejal njen trener Ilija Stolica, ko je po rezultatskem razočaranju iskal pozitivne stvari. Nastavki za povratno srečanje v Bakuju so v njegovih očeh predvsem v obliki posesti žoge, ki pa, sploh danes (poglejmo samo tekme svetovnega prvenstva), sama po sebi ne pomeni prav veliko. Qarabag, ki je danes nekoliko drugačna ekipa kot je bil v lanski sezoni, je v Ljubljani tekmo začel previdno. Skozi srečanje pa je s svojo previdno postavljeno formacijo potrdil predvidevanje, da mu v Ljubljani zadostuje tudi že remi. Bil je tam, kjer si je želel, minimalno v coni remija. Ko se je ponudila priložnost (napaka Olimpijine obrambe), so jo gostje izkoristili, več od tega pa niso iskali. 

Da je Olimpija proti Qarabagu sinoči dominirala, kot je še ugotavljal Stolica, je v resnici precej močna trditev za tekmo, na kateri je Olimpija v okvir gola sprožila vsega dva strela, dva pa je sprožila mimo. Pet njenih strelov je gostujoča obramba blokirala. Na drugi strani so zadržani gostje iz Azerbajdžana v okvir Olimpijinega gola sprožili tri strele, mimo gola prav tako tri. Formacija Qarabaga je zdržala brez večjih pretresov. 

Beseda dominacija dopušča mnogo interpretacij, v osnovi pa gre za prevlado, premoč. Olimpija je sinoči, z izjemo morda nekaj več žoge v nogah, zagotovo ni imela. Imela pa je priložnost, da vendarle enkrat preseže lastne limite in razočaranja iz preteklosti. Pred seboj je imela neambicioznega nasprotnika, ki jo je očitno dobro prebral, zaprl poti do svojega gola in potrpežljivo počakal na napako. Olimpija je na tekmi, ki bi jo morala dobiti, kot vselej v Evropi v zadnjih letih, pogrnila. Če je kdo sinoči obvladoval tekmo in nasprotnika, je bil to Qarabag in ne Olimpija.

A ker dvoboja s Qarabagom še ni konec, bo zdaj pomemben Olimpijin odgovor. Na gostujočem terenu bo Olimpiji zagotovo težje kot doma, morebiten prejeti zadetek bi namreč že lahko bil usoden, hkrati pa mora Olimpija za drugi krog v Bakuju zadeti vsaj dvakrat. In to s kopico spremljajočih težav. 

Problemi, ki so v Olimpiji nastali po osvojeni dvojni kroni, so večplastni in predstavljajo slab obet. Moštvo iz različnih razlogov (neprijavljeni igralci, pomanjkanje določenega profila itd.) ni uravnoteženo, ni uigrano, ima novega trenerja, ne deluje pa niti pretirano samozavestno. In to samo nekaj tednov po velikem, celo dvojnem uspehu, po katerem se je zgodil zdaj že standarden kadrovski cirkus v režiji Milana Mandarića. Zaenkrat se zdi, da je Olimpiji znova bolj škodil kot koristil, saj je na prvi evropski oviri znova ponudila le varljiv občutek, da bi lahko storila več kot je storila v resnici. Qarabag zagotovo je ranljiv, kot so po tekmi ugotavljali v taboru Olimpije, a še precej bolj ranljiva in negotova je očitno Olimpija. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 15
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
BAYERNÜBERALLES 16.7.2018, 07:48 Prijavi komentar
Po povratni tekmi pa spet razprodaja. Pa nič zato. Saj so pripeljali same " mlade Slovenske igralce ", ki so bodočnost Olimpije.
kema 13.7.2018, 08:16 Prijavi komentar
Wisan, nima veze, pomembno je da priznajo, da je kreten
wisan 12.7.2018, 20:57 Prijavi komentar
Ko smo vam mariborčani komentirali katastrofo od obnašanja abassa, pa bi si dali prej lukne v kolena zvrtati, kot pa da bi priznali !
borči 12.7.2018, 20:46 Prijavi komentar
ma kok ste vsi pametni. ja se strinjam da bi olimpija v določenih trenutkih lahko odigrala boljše,ampak vsi pozabljate da je ta qarabah,seveda z nekaj spremembami,pa vendarle,vzel pike atleticu.pa ne samo doma,tudi v madridu da ne bo pomote. tako,da škoda prejetega tistega nesrečnega gola,bomo pa na povratni videli kako in kaj.pustimo se presenetiti. aja,glede abassa se pa popolnima strinjam.poden od podna.
pejo2310 12.7.2018, 18:50 Prijavi komentar
Izy +1 dela se na tem...sam mora UEFA potrdit zakon...sami pac brez UEFE nesmes NIC
izy 12.7.2018, 18:44 Prijavi komentar
Dokler bodo v NZS spodbujali nasilje na tribunah in ob njem(v zadnjih letih niso na tem področju naredili nič), kadrovanje igralcev in pranje denarja v klubih, potem ne pričakujmo preveč od slo nogometa. Potreben je totalen reset na vseh nivojih in začeti pri mladih. Nujno bi morali v klubih uvesti kvoto, da več kot 3-ji tujci ne smejo igrati in to v vseh slo ligah, da se dvigne nivo in gledljivost slo nogometa.
Snatch 12.7.2018, 18:37 Prijavi komentar
Mandaric = kaos
LeGenda77 12.7.2018, 18:33 Prijavi komentar
mandarić se strokovnjaka samo dela, ubistvu mu gre pa sam za biznis ... ko je odpustil biščana je pokazal svoje barve. prodal je, kar je lahko. mogoče počaka še na kakšno eksplozijo Kapuna (je verjetno ne bo dočakal), da proda še njega potem pa spizdi delat isto drugam.
BAYERNÜBERALLES 12.7.2018, 15:25 Prijavi komentar
Ta Olimpija izgleda ZELO BOGO. Res kot neka povprečna ekipa SLO lige. Mandarić se očitno še nič ni naučil od prejšnjih let. Pa takega strokovnjaka se ima.
pejo2310 12.7.2018, 15:17 Prijavi komentar
Se popolnoma strinjam z Miranom Zoretom...
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE