Miran Zore   13. september 2010
Rajko Rep prvič za Maribor

Za vijoličaste od malih nog

Minuli konec tedna je v dresu Maribora debitiral Rajko Rep - še en v vrsti velikih upov slovenskega nogometa. "Od malih nog navijam za Maribor, zato sem presrečen," pravi Rep.
SORODNE NOVICE
Ščulac je plačal za zablode v ...
15.11.2018 | Slovenski nogomet
Tavares: Cilj je 200 golov!
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Brečko: Igralci, ki niso preda...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Zahović: V Mariboru znamo plos...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija: NZS in sodniki, konč...
12.11.2018 | Slovenski nogomet
Vombergar: To, da sem grešil, ...
12.11.2018 | Slovenski nogomet
Rajko Rep se je v Maribor preselil iz vrst celjskega prvoligaša. (foto: SPS)
Po odhodu večine najboljših nogometašev, ki so vsi po vrsti odšli v boljše, predvsem pa bogatejše klube, v Mariboru brusijo nove nogometne bisere. Enega od njih slovenska nogometna javnost že dobro pozna. Rajko Rep namreč ni neznano nogometno ime, četudi gre za vsega 20-letnega fanta iz Rogatca. Športni direktor Zlatko Zahovič je Repa z uspešnim poslovnim prijemom (delitev odškodnine ob naslednjem prestopu) zvabil iz tesnega objema celjskega prvoligaša, ki je še ne tako dolgo tega zavračal ponudbe tujih klubov. Od mladeniča, ki pravi, da za Maribor pesti stiska že od malih nog, v klubu iz štajerske prestolnice veliko pričakujejo. Veliko pa od igranja za svoj novi klub pričakuje tudi Rep, ki je minuli konec tedna na tekmi proti Primorju debitiral v dresu Maribora.

"Za mano je prva tekma v vijoličastem dresu in lahko rečem, da se odlično počutim. Žal se ni izšlo za zmago, ampak verjamem, da bo že na naslednji tekmi bolje," je uvodoma za Nogomanio povedal Rep.

Ko mu je Zlatko Zahovič nedavno ponudil roko in ga povabil v Maribor, Rep ni dolgo razmišljal: "Pred tem o Mariboru zaradi pogodbe s Celjem nisem razmišljal. Ko se je pojavila možnost, sem jo seveda zgrabil. Prepričal me je Zlatko Zahovič. Maribor je največji klub v Sloveniji. Navijači so super, soigralci prav tako."

O tujini še ne razmišlja
"55-ica" v vrstah Maribora je že zavihala rokave. Za Repom je tako prvih 45 minut v dresu rekorderja po številu osvojenih naslovov državnega prvaka: "Treningi v Mariboru so zelo kakovostni, tudi konkurenca za mesto v moštvu je večja. Vse to bo po mojem mnenju name dobro vplivalo. Želim si napredovati. Pred menoj je trdo delo in tega se zavedam. Dati moram svoj maksimum, to je moj prvi cilj. Tujina? Iskreno povedano o tem ne razmišljam. Čaka me dokazovanje v Mariboru, v tem trenutku sem osredotočen le na to. Kar se tiče Evrope, me mika predvsem Evropa z Mariborom."

Rajko Rep je član mlade slovenske reprezentance, ki jo vodi selektor Tomaž Kavčič. Član mlade reprezentance bo seveda tudi v prihodnjem ciklusu, v katerem pa pričakuje boljše rezultate kot v zadnjem: "Z zadnjim ciklusom sem kar zadovoljen, vendar upam, da bo v bodoče še bolje. Zdaj prihaja v ospredje naš letnik (1990, op.p.), upam, da bomo uspešni."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
PsYChoSLO 13.9.2010, 23:24 Prijavi komentar
Dobrodošel, rajko. Do konca sezone je dovolj časa za dokazovanje, uigravanje. Potem pa spet na lov za evropkimi tekmovanji. Nikjer ne piše, da nam bo kdaj uspelo, ampak jebiga... če ne upaš, ter ne pogrizeš trave, tud pričakovat ne moreš. Gremo Maribor, ter srečno v novem dresu, rajko.
viola 13.9.2010, 20:54 Prijavi komentar
Poli - eh...
march777 13.9.2010, 20:45 Prijavi komentar
Poli... kak lahk rečeš da je od malih nog rastel v celju? doma je iz rogaca in to je bliz rogaške slatine. sepravi 30km od celja in ne prav velik več od maribora odaljenega mesta. In tuki jih velik navija za maribor, ker pa so ga k sebi povablji celjani je jasno zagrabo priložnost nor bi biu če je nebi.
Poli 13.9.2010, 18:34 Prijavi komentar
Vse da se prikupi klubu in navijačem. Tudi sam bi rekel isto če bi šel v Maribor, čeprav ga ne maram. Od malih nog je rastel v Celju, kakšen navijač maribor nekaj....
Bracic 13.9.2010, 16:39 Prijavi komentar
Rep Viola!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE