Uredništvo    12. julij 2018
Mariborčani v pričakovanju prve evropske tekme

Tavares: Cilji v kvalifikacijah so jasni

Nogometaši Maribora odločno pričakujejo prvi uradni obračun v novi sezoni. V Tirani slovenske podprvake zanima le zmaga, kapetan Marcos Tavares pa poudarja, da bo potrebno odigrati tudi pametno.
SORODNE NOVICE
Srečen remi Maribora, smola za...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Drugi del se je začel z goliad...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Bjelica: Verjamem v napredovan...
23.2.2019 | Evropski pokali
1. SNL: Mura prihaja v Ljudski...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Včeraj je novo sezono zastavila Olimpija, danes pa prvi uradni preizkus čaka še Maribor. Ta prinaša veliko ugank, čeprav tudi v mariborskem taboru nimajo težav s priznavanjem, da bodo na obračunu proti petouvrščeni ekipi albanskega prvenstva, Partizaniju iz Tirane, favorit.

"Spoznali smo jih, kolikor je bilo mogoče. Fantje so dobili vse informacije, opazno je, da tekmeci že nekaj časa igrajo skupaj. Imajo način, kako ogroziti nasprotnika. Imajo hitre, dinamične igralce v napadu, dovolj višine za prekinitve in tudi kompaktnosti pri branjenju. Moramo pa biti res zbrani ves čas, saj imajo tudi veliko temperamenta in predrznosti," 
je albansko moštvo ocenil trener Maribora Darko Milanič, ki je izbor začetne enajsterice zadržal zase.

"Ni veliko dilem, imamo jasno strategijo, kako se postaviti na tej tekmi. Skušali bomo zadržati našo idejo in jo med tekmo uresničiti. Širina, možnost izbire je naša pomembna prednost. Vsi bodo med sezono dočakali svoj trenutek, enajsterice za prvo tekmo pa ne bi razkrival. Želim si, da bi delovali kot moštvo, evropsko, z ravnovesjem vseh linij, potem pa iz te organiziranosti pokazali našo igrivost in učinkovitost."

Tavares: Super, da je prišel ta dan
Kapetan Maribora Marcos Tavares je pravi specialist za evropske kvalifikacije, saj celo velja za igralca, ki je v tej stopnji tekmovanj zabil največ zadetkov med vsemi.

"Super, da je prišel ta dan. Za nami je ogromno treningov, koristnih testov in zdaj je čas, da pokažemo pripravljenost. Trenerji so analizirali moštvo Partizanija, nas seznanili z vsemi zadevami. Imajo hitre napadalce in visoke obrambne igralce, so trdni v dvobojih, tako da nas čaka težka naloga. Moramo biti zbrani, potrpežljivi, igrati pametno, da jim ne dovolimo njihovih dobrih trenutkov. Ampak to ne spreminja naših zamisli, želimo zmagati. Vemo, kakšni so cilji Maribora v evropskih kvalifikacijah,"
je svoje misli pred uvodno tekmo sezone strnil Tavares.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE