Klemen Kos   7. december 2012
Izjave iz tabora Maribora

Štiri točke so realnost

Nogometaši Maribora so se enoglasno strinjali v oceni, da je bil Lazio včeraj v Ljudskem vrtu preprosto prevelik zalogaj. Želje ni manjkalo, a vseeno je prevladala kakovost nasprotnika.
SORODNE NOVICE
Nosilec zvezne vrste mora pod ...
15.11.2018 | Evropski pokali
Tavares: Cilj je 200 golov!
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Zahović: V Mariboru znamo plos...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija: NZS in sodniki, konč...
12.11.2018 | Slovenski nogomet
Milanič: Tavaresa motivira les...
11.11.2018 | Slovenski nogomet
Maribor zaostajal, na koncu zm...
10.11.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Mariborčani so proti Laziu uprizorili najslabšo predstavo v skupinskem delu evropske lige in povsem zasluženo priznali premoč italijanskemu nasprotniku, ki je bil v Ljudskem vrtu vsaj za razred boljša ekipa. Nogometaši Maribora so po tekmi v en glas priznali, da je bil Lazio premočan, kljub vsemu pa je skupen vtis letošnjih evropskih nastopov pozitiven.

"Pričakovali smo, da bo Lazio motiviran, saj je igral za prvo mesto v skupini. Na igrišču nam je manjkalo energije in žara in vsekakor je zmaga Lazia povsem zaslužena. Pri zaostanku z 0:1 smo si želeli izenačiti, a ni šlo. Danes smo razočarali, a po drugi strani smo osvojili precej več točk kot lani in bili dalj časa celo v igri za drugo mesto. To je zagotovo velik motiv za naprej," je po tekmi povedal Agim Ibraimi, ki meni, da sta končna bera točk in položaj na lestvici odraz realnega stanja.

"Mislim, da so štiri točke povsem realne. Igrali smo v eni od najtežjih skupin, saj predvsem Tottenham in Lazio veljata za odlični ekipi, ki bi lahko brez težav nastopali tudi v Ligi prvakov. Mislim pa, da smo zasluženo igrali v skupinskem delu in tega si želimo tudi v prihodnji sezoni."

Agim Ibraimi Maribor
(foto: SPS)


Mertelj: Čisto drugače kot v SNL
Aleš Mertelj, ki je tokrat ob odsotnosti kaznovanega Aleša Mejača zasedel mesto na desni strani obrambne vrste, priznava, da so evropski obračuni povsem drugačna izkušnja kot nastopi v slovenskem državnem prvenstvu.

"To so res izredne ekipe, ki so zelo čvrste v dvobojih in ki jih krasi izjemna agresivnost. Povsem drugače kot v slovenskem državnem prvenstvu. Če želiš držati korak s takšnimi ekipami, moraš preprosto biti hraber in kakovosten. Te izkušnje so nas dvignile in prepričan sem, da se bomo iz tega nekaj naučili. Naše moštvo in klub napredujeta in rasteta, saj smo glede na lani dvignili nivo igre, v prihodnosti pa pričakujemo še večje stvari," je povedal Mertelj, ki zatrjuje, da Mariborčani zaradi že izgubljene bitke za napredovanje niso igrali prav nič manj zavzeto kot bi sicer.

"To nikakor ni vplivalo na našo predstavo. Mi si želimo točk, želimo dvigniti koefiecient slovenske lige in želimo biti nosilci v naslednjem žrebu. To zagotovo ni vplivalo na slabšo predstavo, Lazio je bil enostavno premočen."

Cvijanović: Žoga kar noče v gol
Goran Cvijanović je bil v prvem polčasu zelo blizu sijajnemu zadetku, ki bi Mariboru vlil nekaj več samozavesti po katastrofalnem začetku tekme, a je njegov projektil z 20 metrov stresel prečko vrat Albana Bizarrija.

"Zmanjkalo je le nekaj centimetrov. Žoga letos v Evropi kar noče v gol, žal. Škoda, upam, da bom v prihodnje več sreče,"
je povedal Primorec, ki prav tako priznava, da je bil Lazio sinoči prehud zalogaj.

"Bili so zgoščeni na sredini. Niso pustili, da razvijemo svojo igro. Preveč smo jim pustili prostora na bokih, ampak tako pač je, Lazio je res kakovostna ekipa. Skušali smo iti v boj z njimi, vendar nam ni uspelo, rezultat pa je takšen, kakršen pač je. Niso nam pustili razviti naše igre podaj in tukaj se je prelomila tekma,"
je povedal Cvijanović.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE