Uredništvo    14. september 2017
Pestro dogajanje na mariborskih ulicah in pred stadionom

Ruski navijači razgrajali po Mariboru

Včerajšnji dan je bil za policiste v Mariboru izjemno naporen. Navijači Spartaka so poskrbeli za številne incidente, eden je celo napadel policista. Nekateri končali na streznitvi.
SORODNE NOVICE
Maribor priprave odpira proti ...
16.1.2018 | Slovenski nogomet
Uradno: Ivković v Mariboru do...
12.1.2018 | Slovenski nogomet
Bo velika zimska okrepitev Mar...
12.1.2018 | Slovenski nogomet
Kassim Doumbia: Kot da sem pri...
11.1.2018 | Slovenski nogomet
Manchester United in Sevilla v...
11.1.2018 | Evropski pokali
Potrjeno: Ivković prihaja v Ma...
10.1.2018 | Slovenski nogomet
Pred stadionom je bilo izjemno pestro. (foto: pigac.si)
Čeprav so do začetka tekma policisti, ki so bili včeraj v Mariboru prisotni v zares velikem številu, bolj ali manj umirili strasti, je bilo kar pestro. Že zgodaj popolde, poroča časnik Večer, so policisti med kontrolo enega od avtobusov z navijači Spartaka enega kaznovali, ker se ni želel identificirati, drugega pa so pridržali do streznitve. 

Okrog 19. ure pa so policisti posredovali na Gosposvetski ulici med Violami in navijači Spartaka ter preprečili njihov pretep. Zapele so gumijevke, uporabljen je bil tudi solzivec in policija je razgrete navijače ločila ter jih nekaj med njimi tudi kaznovala. Med posredovanjem policije je eden od ruskih navijačev napadalec policista ter ga udaril v obraz, napadalec pa bo ovaden zaradi suma kaznivega dejanja, grozi mu zaporna kazen od šestih mesecev do petih let. 

Ruski navijači so želeli vdreti na severni strani stadiona, ker niso imeli vstopnic za tekmo. Kar 15 navijačem so policisti izrekli prepoved ogleda tekme, saj so bili oboroženi s predmeti, ki bi bili lahko potencialno nevarni. 

Policisti so obravnavali še nekaj incidentov in izrekli kazni, med njimi tudi navijača, ki sta med tekmo prižgala pirotehnična sredstva. 

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 23
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Prosinecki 15.9.2017, 09:19 Prijavi komentar
@thorstainer problem je v tem, da to DOMNEVAŠ, da nisem bil nikoli med ultrasih... jaz sem pa 100% prepričan, da ti ne veš kako deluje policija in kakšne so njene naloge. in žal (zate) živiš v svetu, kjer ljudje rajši vidijo da vas policija kroti, pa magari s prekomerno silo, kot da podivjana drhal počne kar hoče in mogoče iz tistih tvojih "5%" nastane 50%... tole z "servirano iz medijev" si pa popolnoma pojasnil kakšen je nivo tvojega razmišljanja: teorije zarote in večna žrtev.
jadek 15.9.2017, 02:48 Prijavi komentar
pa še zgornji posnetek. kaj se dogaja? nič. pač želve grejo strojit ljudi, ker zakaj pa ne, jaz pač lahko... svašta... kot je že nekdo rekel, legalno nasilje... ne rečem, valda da tiste ki delajo sranje naj se stroji ali kot pravim, po večini sami delajo sranje, ko ga ni, ker jim je pač dosadno...
jadek 15.9.2017, 02:43 Prijavi komentar
tisti ki mislite da policisti delajo red itd. gladko nimate pojma in niste nikoli hodili na tekme in ste zdaj glasni ob takih situacijah. z lahkoto iz izkupenj(in ne nisem noben ultras) vam povem, da po veliki večini so sranje skuhali vedno policisti sami, saj se oni spuščajo v ultrase in jih provocirajo. tako je blo vedno in bo, že samo dejstvo da na derby pride npr. 300 ultrasov okoli njih posedijo 500 debilnih želv pove svoje...
thorstainer 14.9.2017, 22:25 Prijavi komentar
musician..a zdaj sem pa jaz, edini ki zagovarja ultrase, mirovnik t nekih nevladnih organizacij ? Kaj si potem ti, džihadist sa Jesenic ? ;) . Prosinečki..kakšno krotenje tisočglave množice, si pijan ? Viol in kolegov je bilo kakšne 70-80 , Rusov pa verjetno še manj . Pa Tudi na severu so se policisti spravljali na Ruse, brez nekega potrebnega razloga . Samo pozornost iščejo, zakompleksani mali modri . Pa še enkrat,pojma nimaš, če bi kdaj hodil med ultrase bi videl in vedel kaj se dogaja, tako pa si lahko samo lepo...psssst pa požiraj neumnosti ki ti jih servirajo na pladnju mediji .
musician 14.9.2017, 14:58 Prijavi komentar
Tale THORSTAINER alias BAKLJA je pa sigurno spet en pameten iz nevladnih organizacij mirovnež
kema 14.9.2017, 11:27 Prijavi komentar
Prosinečki ti dam prav +1
Prosinecki 14.9.2017, 10:40 Prijavi komentar
@thorstainer ti dokazuješ, da pojma nimaš... upam, da se boš ti enkrat znašel v situaciji ko boš moral krotit tisočglavo množico, pa na uč oceni kateri so zdaj tistih 5%... me zanima kako ti bo šlo
thorstainer 14.9.2017, 10:33 Prijavi komentar
Prosinečki...še enkrat več dokazuješ d animaš pojma, trublemakerjev je mogoče 5 % v neki grupi, redke so izjeme kot so denimo ruski ali poljski, mogoče srpski in hrvaški ultrasi, večini pa pomeni največ navijanje, koreografije, potovanja, zabava, dober rezultat moštva, ljubezen do kluba itd..policisti pa ja snemajo navijače že več kot deset let pri nas..pa če se strinjamo ali ne..kar je spet za ustavno presojo zrelo.
Prosinecki 14.9.2017, 10:25 Prijavi komentar
@thorstainer večina vas pa tudi pojma nima o realnem obnašanju organiziranih navijačev in kako težko je krotit. vsaka plat ima dve medalje. je pa pač tako, da ko je nasproti tebe masa troublemakerjev, velikokrat tudi zamaskiranih, je težko biti pameten kdo zdaj kaj je pa kdo kaj ni naredil. če ste toliko prepričani, da ne počnete nič narobe, bi morali podirat da se da vse pod kamero, pa se bo točno videlo, a si ti udaril policaja ali on tebe. to pa ne, a ne?
thorstainer 14.9.2017, 10:19 Prijavi komentar
Se spomnim ko so po enem derbiju pošiljali položnice Dragonsom ki jih sploh na tekmi ni bilo in so dokazali s smučarskimi kartami da so bili na smučanju v tujini..prav bedni so ti policisti, delajo kar se jim zaželi.
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE