Uredništvo    13. januar 2012
Emir Dautovič prejel povabilo bogatega angleškega kluba

Preizkuša ga Manchester City

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je razkril in potrdil, da je član kadetske ekipe vijoličastih Emir Dautovič z dovoljenjem odšel na preizkušnjo k otoškemu Manchester Cityju.
SORODNE NOVICE
Olimpija: Nastal je interni ko...
18.3.2019 | Slovenski nogomet
Maribor ne prepozna težav, Oli...
18.3.2019 | Slovenski nogomet
Gorica končala enega najbolj č...
17.3.2019 | Slovenski nogomet
1. SNL: Skoraj popoln krog gos...
17.3.2019 | Slovenski nogomet
Aluminij je presekal negativno...
17.3.2019 | Slovenski nogomet
Kek zaradi poškodbe vpoklical ...
17.3.2019 | Slovenski nogomet
Angleški prvoligaš Manchester City se je zagledal v nogometaša iz Slovenije. Ne sicer v igralca, ki igra na najvišji ravni, pač pa v mladeniča, pred katerim je po mnenju mnogih svetla prihodnost. Na preizkušnjo k verjetno najbogatejšemu klubu na svetu je odšel Emir Dautovič, 16-letni obrambni nogometaš Maribora, ki ima z vijoličastimi že podpisano profesionalno pogodbo. Dautovič je sicer otrok Rudarja iz Trbovelj, jeseni pa je za kadetsko ekipo Maribora odigral 17 tekem in dosegel tudi 2 zadetka.

"V Anglijo je odpotoval z dovoljenjem kluba. Ugodili smo prošnji Manchester Cityja in omogočili fantu, da teden dni trenira pri njih. To je za zdaj vse, potem bomo videli, kako in kaj. Za nas je pomembno spoznanje, da ima Emir z nami sklenjeno pogodbo," je za časnik Ekipa povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 26
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
101% Interista 1.2.2012, 19:44 Prijavi komentar
Forza Emir!!!
Tito 16.1.2012, 13:50 Prijavi komentar
Fant drugače prihaja iz Trbovelj in do kadetov je igral za vse selekcije NK Rudar Trbovlje. Da se ne bo samo o Mariboru govorilo. Gre za odličnega obrambnega igralca, ki ima veliko predispozicij na katerih se splača graditi. Upam, da bodo to ugotovili tudi pri Man Cityu in ga sprejeli medse ter izbrusili ta diamant. Drugače pa imamo v Trbovljah na zalogi še kar nekaj mladih igralcev, ki so zelo perspektivni. Kar nekaj pa jih tudi že igra pri drugih klubih za mlajše selekcije (Olimpija, Rudar Velenje, Gorica,...). Za NK Rudar Trbovlje glavni problem predstavlja prestopni rok od 1.7. do 15.7., ko "veliki" klubi nakažejo nadomestilo po Pravilniku (nekaj EUR) in registrirajo igralca. Potem pa lahko samo čakamo, da se zgodi nekaj ala Lavrič, Brečko ali Dautović. Drugače smo na www.nkrudar.si prvi objavili to novico, ki so jo kasneje povzeli nekateri mediji, vključno s sliko. In prav je tako ter naj se govori o tem in sliši.
MJMB 13.1.2012, 20:00 Prijavi komentar
BVB-1909 ti si pa zdaj popolnoma temo spremenil, ker jaz o tem o čemer ti pišeš nisem pisal. niti nisem govoril o igralcih ki so odšli za visoko odškodnino kot si ti napisal da sem govoril. kr nekaj si mi napisal nazaj. če pa ti že odgovorim na vprašanje. zakaj je Zaho prodal Iličiča? ker je bil v življenjski formi in lahko da nikoli več ne bi dosegel take cene. kje pa bi po tvoje napredoval v tiste pol leta ko bi igral v SLO ligi proti razno raznim domžalam, naftam itd? ti torej meniš da bi jojo dosegel v SLO ligi ceno 5M? Maribor je v tistem trenutku že izpado iz Evrope, potreboval je denar torej ni mogo čakat s prodajo Iličiča. medtem ko zdaj ko je finančno stabilnejši lahko kakšnega igralca zadrži in pričakuje višje ponudbe.
mb 13.1.2012, 18:38 Prijavi komentar
res lepo, da je vsaj Nk Maribor na profesionalnem nivoju,za razliko od drugih slo klubov
b1 13.1.2012, 18:32 Prijavi komentar
benzino......daj šmrkavec pošteno napiši, koliko let šteješ? Zelo grde besede za tako malega otroka.
benzino 13.1.2012, 18:06 Prijavi komentar
ma dejte no!!! j.... Maribor, J.... viole
BVB-1909 13.1.2012, 16:48 Prijavi komentar
MJBM ob 1514......če že govoriš o igralcih, kateri so odšli iz MB za visoko odškodnino (Jojo 2,2 MIO), zakaj ni vaš uspešni zaho počakau pol leta pa bi ga prodal za 5 MIO.....zakaj je lahko mamič prodau modriča za 20 MIo...pa ne začni zato ker je bolši igralc pa bla bla bla.....zahovič vidi samo evre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonimni 13.1.2012, 16:28 Prijavi komentar
NEVOŠČLJIVCI !!
Gargamel 13.1.2012, 15:27 Prijavi komentar
Se strinjam, ampak nekateri pišejo kot da je že fant v Cityu in ima že 300 tisoč tedenske plače... Lepo vas prosim, vsi vemo, da to ne gre tako... Res pa je, da je že veliko mladih slovenskih nogometašev šlo takole na preizkušnjo pa se ni veliko pisalo o njih... Vseeno pa želim vsakemu srečo. Lahko je že zadovoljen, da je dobil možnost eno-tedenskega treniranja pri Cityu.
MJMB 13.1.2012, 15:14 Prijavi komentar
torej ugotovili smo da je tudi gorica poslala tja igralca, vendar pa se o tem ni pisalo. je za to kriv Zaho? NE! krivi so mediji, krivo je tudi to da vaš klub pač širše javnosti ne zanima, Maribor pa je magnet za množice in se o njem tudi več piše. Zato so tudi novinarji ekipe Zahota popvrašali če je res igralec Maribora na preizkušnji v cityju. po vaše pa je zdaj tak Zaho kriv da je tukaj ta novica, o igralcu iz goriške šole pa je ni bilo. kvečjemu se zamislite nad funkcionarji v vašem klubu. če ne znajo poskrbeti za reklamo, ki je v nogometu nujna je to njihov problem.
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE