Uredništvo    19. junij 2017
V Mariboru se zavedajo "mine", ki jo lahko predstavlja Zrinjski

Milanič računa na Ljudski vrt

Zrinjski bo zahteven nasprotnik, pravi športni direktor Maribora Zlatko Zahović. Darko Milanič želi na prvi tekmi v gosteh dober izid, na povratni pa računa na novo splošno mobilizacijo ter maksimalno podporo navijačev.
SORODNE NOVICE
Gigijev dres na posebno mesto
15.12.2017 | Evropski pokali
Kassim Doumbia: Najprej naslov...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Maribor pripeljal igra...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Športnik leta: Jan Oblak na če...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Maribor in Zrinjski se dobro poznata. Dvoboj iz sezone 2014/2015 je s skupnim izidom 2:0 dobil slovenski prvak, tudi tokrat pa se bosta kluba soočila kot prvaka svojih lig. Medtem ko so nasprotniki iz Bosne in Hercegovine precej veseli, ker so za nasprotnika dobili Maribor, so v taboru vijoličastih nekoliko bolj previdni.

Športni direktor Maribora Zlako Zahović trdi, da Maribor ne bo dovolil nobenega presenečenja: "Zahteven žreb, predstavniki naše nekdanje skupne države imajo vedno v svojih vrstah odlične igralce. Imamo prijetne spomine izpred treh let v vseh pogledih in se veselimo srečanja z našimi športnimi prijatelji. Od leta 2014 je Zrinjski naš prijateljski klub, v klubu so se izkazali z džentlmenskim odnosom in nas lepo sprejeli. Njihovi navijači vedno pripravijo pravo nogometno ozračje, obeta se lepa tekma v Mostarju. Spoštujemo nasprotnike, toda igrišče je nekaj drugega. Naredili bomo vse za temeljito pripravo, Maribor ne bo dovolil nobenega presenečenja."

Trener Darko Milanič pa računa tudi na navijaško podporo. Najprej bo Maribor seveda potreboval dober rezultat na prvi tekmi v gosteh: "V manjši skupini klubov po razporejanju kroglic je bilo kakšno moštvo tudi boljše, jasno pa je, da bi lahko dobili tudi lažje premagljivega nasprotnika. Vemo, kaj nas čaka. Izkušnje iz preteklih let, ko smo že imeli opravka s prvakom Bosne in Hercegovine, bodo dragocene. Odlično se bomo pripravili, resno vzeli naše obveznosti. Poskušali bomo že v prvi tekmi postaviti pozitivne temelje, potem pa izkoristiti prednost Ljudskega vrta v našo prid in ob energiji s tribun, skupaj z našimi navijači, izločiti Zrinjski."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
retep 6.7.2017, 10:32 Prijavi komentar
Točno, dve leti nobene dobre tekme....pravi polom je bil lani v Sofiji in Aberdeenu. Znalcem-dovolj!
Tito81 20.6.2017, 10:24 Prijavi komentar
Tažka bo tole za Maribor, ki praktično že "dve leti" ni odigral dobre tekme... pa ne se sedaj obešat na časovno periodo, ki sem jo nalašč dal v narekovaje.... Dejstvo je, da MB že dalj časa igra zelo slabo, brez repa in glave... Jaz sem še vedno mnenja, da se ni pravočasno investiralo v moštvo ko je bilo potrebno in se je čakalo... Zadnji vlak je praktično že odpeljal in se še vedno neki čaka... Zelo žal mi je Defendija, vendar vsaj v tem primeru mislim, da je prišla adekvatna zamenjava iz Velenja od koder boga molim da pride še Mary (pobožna želja najbrž). Najbolj pa bi bil vesel menjave trenerja in umik Zahota v pisarno... Za dobro Maribora
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE