Uredništvo    17. maj 2018
Darko Milanič pred derbijem z Mariborom

Milanič obljublja napad na gol Olimpije

V Mariboru, zagotavlja Darko Milanič, na sobotnem večnem derbiju z Olimpijo ne bodo špekulirali in taktizirali. V načrtu imajo zmago, ki jo želijo doseči z napadalnim pristopom, ne glede na taktiko Olimpije.
SORODNE NOVICE
Olimpija se je poigrala s Kopr...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Srebrnič je prepričan, da uvrs...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Mariborčani pripravljeni na za...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Tomić od težav s srcem do nove...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija potrjuje ambicije in ...
16.10.2018 | Slovenski nogomet
Prvoligaška okrepitev za drugo...
16.10.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
V Mariboru je praktično vse nared za zadnji večni derbi to sezono, ki bo hkrati morda tudi že odločil državnega prvaka. Domače moštvo je v prejšnjem krogu dokončno prevzelo vodilno pozicijo na lestvici, edini načrt ekipe Darka Milaniča pa je - zmaga.

"Čaka nas izjemno pomembna tekma, ena najbolj pomembnih zadnja leta. Izhajamo iz super serije. Kalkulacije nas ne zanimajo, šteje samo zmaga," je na današnji tiskovni konferenci pred tekmo dejal Milanič. 

V mariborski ekipi večjih težav s poškodbami ni, Milanič ne bo mogel računati na Cretuja, Doumbiaja in Boharja.

V soboto mora Maribor igrati in upati do konca, poudarja Milanič.

"Biti moramo takšni kot doslej, tako smo prišli do sem. Čaka nas zahteven preizkus, Olimpijo obravnavamo spoštljivo, ampak s kolektivnim pristopom in močno željo lahko zmagamo. Verjamem, da se bodo fantje znali odzvati na vsak taktičen poizkus Olimpije. Zavedati se moramo svoje kakovosti, verjeti pa tudi v to, da tudi takšno tekmo lahko dobimo ob koncu igralnega časa. Takšno kakovost premorejo samo najboljši."

Pričakovanja v Mariboru so visoka, derbi je bil hitro razprodan.

"Slišal sem, da je redko derbi razprodan tako zgodaj. Ljudje si želijo doživeti ta derbi. Pričakovanja so ogromna, to je jasno. Nasprotniku bomo skušali vsiliti našo igro, ne bomo pasivni, napadali bomo. Želimo izkoristiti domač teren, da bodo navijači naš 12. igralec."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Couch coach 18.5.2018, 18:18 Prijavi komentar
Bemtis, do danes nisem vedel, da se napada gol nasprotnika in ne cesa drugega…. No, ce je obljubil, bo obljubo najbrz drzal in njegovi ne bodo brcali v temo:)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE