Uredništvo    10. avgust 2018
Trener Maribora po porazu v Glasgowu

Milanič: Za Derviševića je bilo vse prehitro

Maribor je na prvi tekmi v Glasgowu doživel poraz. Domači Rangers je bil boljši in je slavil s 3:1. Tako imajo Škoti pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu lepo prednost.
SORODNE NOVICE
Video: Mladi Žugelj zablestel ...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Maribor v drugo na pripravah u...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Videl je dobre in slabe stvari
17.1.2019 | Slovenski nogomet
Prva tekma Maribora za hitro p...
16.1.2019 | Slovenski nogomet
Luka Zahović je zagret za opci...
15.1.2019 | Slovenski nogomet
Štirje odpadli iz mariborske e...
14.1.2019 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Maribor na povratni tekmi proti Glasgow Rangers čaka težka naloga. Slovenski podprvaki so na mitskem stadionu Ibrox izgubili s 3:1 in bodo morali doma odigrati precej bolje, če želijo napredovati v zadnji krog kvalifikacij za ligo Europa.
 
"Rezultat zagotovo ni dober. V delu prvega polčasa smo igrali izjemno dobro, drugi pa je bil v celoti slab. Celote seveda nikakor ne moremo oceniti pozitivno. Oba polčasa smo začeli slabo. Alarmantno oziroma nenavadno je, da drugi polčas na tekmi, kjer držiš pozitiven rezultat, začneš tako slabo," je po srečanju za Večer povedal trener vijoličastih Darko Milanič.
 
Milanič takoj po tekmi ni našel vseh razlogov za veliko številko mariborskih napak, je pa v negativnem smislu izpostavil Amirja Derviševića. »Najlažje bi bilo reči, da so nekateri igralci imeli slab dan in da smo bili predolgo pod nasprotnikovim pritiskom. Na to se je treba navaditi. Denimo Dervišević se skozi celo tekmo ni navadil na ta pritisk, igral je bistveno prepočasi, nenatančno. Skozi celo tekmo je zamujal v sprejemih, pri gibanju, vse je bilo prehitro zanj,« je bil oster strateg Maribora.
 
S prvo tekmo torej vodja strokovnega štaba ni bil zadovoljen. Prepričan je, da mora Maribor doma za napredovanje odigrati popolno tekmo. "To ni bilo podobno nam. Res pa je, da že nekaj časa tekme s tako agresivnim nasprotnikom nismo igrali. Vse bomo naredili, da bomo na povratni tekmi odlični, najboljši, kot smo lahko. NK Maribor je že odigral nekaj popolnih tekem. Nasprotnik je dober, mi pa bomo našo kvaliteto morali pokazati v vsaki minuti, ne le v prvem polčasu kot tokrat," je sklenil Milanič.
 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 29
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
bonzo 13.8.2018, 14:59 Prijavi komentar
poraz v glasgowu je posledica milaničeve izbire prve 11...zaho je že pred leti rekel da je starost pomembna v kvalifikacijah....tavares mesanović in vršič spredaj so edino kar lahko prinese + rezultat,otroci pač ne...to bo spoznal v četrtek
MB_Bojan 10.8.2018, 18:43 Prijavi komentar
Da je nasprotnik premočen se ne bi strinjal. Tretji gol je bil malo pred koncem in če bi bilo 2:1, bi bil to zelo spodbuden rezultat kljub slabi igri. Problem je v lastnih vrstah, ampak o tem se se že tako razpisal. Različni pogledi, to je pač moje mnenje.
piksi 10.8.2018, 14:33 Prijavi komentar
Who?-dober si napisal,lahko iščemo vzroke,dejstvo je da je nasprotnik realno premočan.Če ne žališ so pa tvoji komentarji dokaj strokovni.
respect 10.8.2018, 13:50 Prijavi komentar
V Slo ti igralci M še nekaj pomenijo v tujini pa je njihov domet Ciper Malta San Marino Luxemburg...
MB_Bojan 10.8.2018, 13:22 Prijavi komentar
Seveda verjamemo, da so še vse opcije odprte, da bomo napredovali in da ob tem rezultatu nobenemu ni lahko. In s tem optimizmom vsi tudi v to povratno tekmo. A ne morem mimo tega, da ponavljamo to destruktivno igro brez idej, ki jo tvori trojček v sredini Pihler, Vrhovec in Bajde. Ta Bajde ni sposoben ena na ena preigrati nobenega na takšnem nivoju. S tako postavitvijo smo izgubljali serijsko še v slovenski ligi ker ni korajže, ni akcije, neka previdnostna taktika ki to izpade bolj zaradi neznanja. Ni aktivne igre eno samo matranje žoge brez idej. Tisti, ki pa to imajo pa so na klopi, ker si je Milaniču zopet zahotelo zavrteti stari film. Še enkrat, verjamem da gremo naprej, bomo navijali in držali pesti za naš MB, ampak naj nas Milanič ne fila več s to destruktivno taktiko in postavo.
garfild 10.8.2018, 13:12 Prijavi komentar
Darko, Drvo skoz igra tako, razlika je samo v tem da v slo ligi to še nekako funkcionira proti škotom pa ni.
timislo 10.8.2018, 13:03 Prijavi komentar
če so oni šoder kva ste pa vi pol
miha12 10.8.2018, 12:46 Prijavi komentar
ti rangersi so tak hudo povprečna ekipa da glava boli. tavernier, ovi črni kaj je gol dal pa golman. ostalo je šoder.
Who? 10.8.2018, 12:18 Prijavi komentar
Vrednost ekipe Rangersov je točno 2x višja kot vrednost ekip NKMB. Taka razlika se more nekje poznati. Kadrovanje, Zdrahović, Milanić, žabarji, podnebje. Nima veze kaj je bilo krivo za poraz in čas za analizo še pride. Čez teden dni se igra drugi polčas obračuna in ekipa rabi podporo svojih navijačev veliko bolj kot prebiranje kako so vsi zreli za odpis, pa precenjeni, pa da niso na nivoju. Sem prepričan, da je ekipi in štabu v takih primerih veliko težje pri srcu kakor navijačem in nikomur od njih ni vseeno za tak rezultat. Poleg tega vsi vemo, da bo pesto v LV, ker če drugega ne, bo NKMB vsaj prekleto drago prodal svojo kožo. Jst mislim, da še ni konec.
MB_Bojan 10.8.2018, 12:14 Prijavi komentar
Sedaj boste vsi doktorirali na tem Derviševiču, vključno z Milaničem, ki s to izjavo skriva svojo napačno destruktivno obrambno taktiko. Ko sem videl to začetno postavo sem vedel kaj bo. Na sredini Pihler, Vrhovec in za svečo na torti še ta Bajde. S kom naj kombinira za prehod v napad Derviševič ? Na klopi pa Hotič in Kramarič. Ista stara pesem iz kriznih tekem ko smo vse izgubljali s to postavo. Strašna, pametna, previdna taktika po kateri fašemo tri komade. Daj zbudi se Milanič, ni še nič izgubljeno, samo ne filozofiraj in ne laži sam sebi.
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE