Uredništvo    5. november 2018
Darko Milanič po zmagi nad Celjem

Milanič: Celje je igralo odprto, to je pomagalo

Maribor je v Celju odigral odlično tekmo, poudarja Darko Milanič. Veseli ga želja igralcev, ki hrepenijo po zadetkih. Na preostalih tekmah v jesenskem delu sezone pričakuje silovit finiš Maribora.
SORODNE NOVICE
Hrvaški prvoligaš povozil Domž...
17.11.2018 | Slovenski nogomet
Maribor dobil prvoligaško prij...
17.11.2018 | Slovenski nogomet
Ščulac je plačal za zablode v ...
15.11.2018 | Slovenski nogomet
Tavares: Cilj je 200 golov!
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Brečko: Igralci, ki niso preda...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Zahović: V Mariboru znamo plos...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
(foto: Nogomania)
Maribor v Celju ni imel niti najmanjše težave. Hitro je namreč vodilna ekipa lige zaznala očitne znake negotovosti v domači obrambi, ki je bila na koncu dneva lahko celo hvaležna, da je prejela samo pet zadetkov. Darko Milanič je svoje varovance pohvalil za prikazano.

"Res je nasprotnik pripomogel s tem, ko je igral odprto in hotel prihajati v priložnosti, vendar smo ga onemogočili z odlično igro, ko nismo imeli posesti. Z izredno dobrim delom napadalcev, vezistov in branilcev. V napadu pa smo igrali zelo tekoče, z lepo izpeljanimi akcijami. Veliko je bilo zaključkov, dejansko je ves čas dišalo po golu.

Fantje so razumeli sporočilo in mi ga več ni bilo treba ponavljati, saj so ves čas tudi sami poudarjali, da morajo nadaljevati tako. Da poskušamo čim prej povišati vodstvo, potem pa so se tudi v trenutkih, ko je tekmec skušal ujeti priključek, obnašali kot morajo in nalogo opravili odlično. Le zadnjih 15 minut je bila morda prisotna zadržanost, vendar glede na dotedaj opravljeno je bilo super.
"

Maribor ima gol razliko plus 30, je ekipa, ki je v ligi zabila največ golov.

Želimo igrati napadalno in večji del prvenstva igramo z veliko napadalci. Proti ekipam, ki imajo nekaj več fizike, je včasih drugače. Če ne zadeneš hitro in ne uspeš zadeti dvakrat, lahko tudi škodi, če je preveč ofenzivcev na igrišču. S tem dobrim blokom treh fizičnih vezistov pa imajo napadalci olajšano delo. Veseli me, da smo bili tako učinkoviti in da imamo zdaj to razliko med doseženimi ter prejetimi goli na takšnem nivoju.

Darko Milanič za konec še poudarja, da želi do konca prvega dela sezone videti silovit finiš

Mislim, da je treba v tej fazi to ponavljati, kar bom fantom tudi ‘trobil’ ves čas. Da ni druge, kot da odsprintamo. To imamo v sebi, to lahko naredimo in kadarkoli to naredimo, smo potem zadovoljni. Naj ostane pristop takšen, da odsprintam in odgaram, se mečem na glavo, ko nimam žoge. Ko pa jo imam, pokažem znanje, kreativnost. In to bo naše glavno vodilo tudi v prihodnje.”
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
MB_Bojan 5.11.2018, 16:37 Prijavi komentar
Milanič, naj bo vodilo za naprej igra in goli v zadnjem delu tekme v Domžalah. To kar je bilo v Celju ni realna slika, saj tako razglašenega nasprotnika in obrambe kot švicarski sir že dolgo ni bilo za videt. Igra Bajdeta je slabo povprečje, pa Zahoviča, ki nikakor ne najde forme in se na njem zapravljajo akcije, pa še kar naprej je izvajalec penalov. Dober, odličen rezultat, obramba in sredina solidna brez presežkov, Tavares je vlekel voz napada. Zdaj pa ne bit na novo pameten in zavirat Derviševiča, tako kot naenkrat Kramariča po lanski dobri sezoni. Malo več priložnosti tudi Santosu, poka od energije in prav on je v Domžalah sprožil aktivno igro in posledično gole.
b1 5.11.2018, 14:24 Prijavi komentar
timislo-balkanski primitivec, kdaj si pa mene videl, da bi hodil na prispevke o tvojem klubu komentirat? Mene vaša greznica ne zanima. Vidim, da ti je slovnica še vedno španska vas.
timislo 5.11.2018, 14:07 Prijavi komentar
A celo 2 komentarja ste napraskal kle. Nazaj na clanke ol je treba hitro
b1 5.11.2018, 11:02 Prijavi komentar
Vsa čast NKMB-u za takšno igro in rezultat, glede na to, da je odigral tekmo brez 3eh najučinkovitejših igralcev. Kaj takšnega ne zmore nihče v 1. ligi. Prav tako je pomembno, da je že v tem delu prvensta 5 klubov dobilo petardo.
filerane1978 5.11.2018, 10:44 Prijavi komentar
Celjani ste nastavili riti, sramota
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE