Uredništvo    18. marec 2018
Izjava za javnost NK Maribor

Maribor se opravičuje in ograjuje od Zahovića

V Mariboru so sestavili izjavo za javnost, v katerem se opravičujejo za odziv športnega direktorja Zlatka Zahovića na sobotni novinarski konferenci. Klub se od Zahovićevih izjav ograjuje in jih obžaluje.
SORODNE NOVICE
Dervišević izbran za najboljše...
20.9.2018 | Slovenski nogomet
Milanič: Domžale niso odstopil...
20.9.2018 | Slovenski nogomet
Pokal Slovenije: Za konec še O...
20.9.2018 | Slovenski nogomet
Tri tekme kazni za Štigleca in...
19.9.2018 | Slovenski nogomet
Ibričić: Gostovanje v Ljudskem...
19.9.2018 | Slovenski nogomet
Darko Zec se vrača v Slovenijo
18.9.2018 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
- Izjava za javnost NK Maribor:

Razočaranje, jeza, nejevolja. Vsi smo se strinjali in se strinjamo, da podoba ekipe slovenskega prvaka ni na želenem nivoju. Maribor – Krško 0:2 bo zapisano v končni statistiki, po sobotni tekmi kroga št. 24 v Ljudskem vrtu pa moramo tudi o dogodku, ko se je dogajanje na igrišču končalo. Ne glede na razočaranje zaradi neželenega razpleta smo izpeljali vse obveznosti po predpisanem protokolu vodstva tekmovanja, na novinarsko konferenco pa je kot predstavnik kluba prišel športni direktor Zlatko Zahovič. S komentarjem tekme, trenutne vijol’čne situacije in analize rezultatske krize.

Med pojasnili o tekmi je izpostavil pomen ustreznega odziva v neprijetni situaciji, v kateri smo se znašli po slabšem uvodu v spomladanski del sezone. Žal pa je nastop na novinarski konferenci zaradi izrečenega v nadaljevanju, na postavljeno vprašanje novinarja športnega dnevnika Ekipa SN o slabem obisku tekem v Ljudskem vrtu, dobil oznako nedopustnega. Omenjanje družinske tragedije, s katero se je moral soočiti poročevalec, ni način komunikacije, ki je v skladu z načeli delovanja slovenskega prvaka in kluba z največjim številom navijačev v državi.

Odziv športnega direktorja zahteva opravičilo, ki ga NK Maribor tudi izreka. Novinarju Ekipe SN in vsem preostalim predstavnikom medijev, ki so v Ljudskem vrtu vedno dobrodošli, s katerimi sodelujemo 365 dni v letu. Izgubili smo točke v športnem boju, ne smemo pa spoštovanja. Ohraniti moramo ugled in pokončno držo ne glede na razmere, vmesna vprašanja javnosti ali morebitne pretekle zgodbe.

NK Maribor je v svoji zgodovini prestal vzpone in padce, doživljal ekstaze zmag in grenkobo porazov. Tokratni dogodek v konferenčni sobi pa se je oddaljil od vrednot, za katere se zavzemamo in se klub od izjav športnega direktorja ograjuje ter jih obžaluje.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 52
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
ilovecocktails.si 20.3.2018, 06:43 Prijavi komentar
ibrakadabra, ti ziher ne moreš bit polnoleten.
garfild 19.3.2018, 12:40 Prijavi komentar
MB_Bojan, ZZ je veliko naredil za vaš klub, to drži, samo morali boste spoznati da je njegov čas minil. In njegov glavni problem ni njegovo obnašanje, ki je bilo vedno na robu huliganizma ( jugo srbska šola nogometnega obnašanja pač) temveč nesprejemanje realnosti da se je nogometna igra v zadnjih 10 letih odkar je ZZ vaš športi direktor temeljito spremenila in da je klub zabredel na tem planu je prvi in odgovorni ravno on kot športni direktor. Rezultati te zablode so najbolje vidni ravno to pomlad ko ste bili na domačem igrišču nadigrani od vseh treh nasprotnikov. Zaradi tega dejstva morajo zazvoniti vsi alarmi v vašem klubu. In sam osebno ne bi bil nič presenečen če ni celo ta eksces z novinarjem sprožen namenoma da se utiša debata o vseh strokovnih zablodah, ki so bile storjene predvsem v zadnjih treh letih pri kadrovanju in delu stroke v klubu.
Prosinecki 19.3.2018, 08:54 Prijavi komentar
je razbijal po stožicah, žalil v zavrču, pošiljal sms-e... vodstvo pa se vedno le "ograjuje" in si s tem opere roke? žal to tako ne gre... Zahović je nastopal kot predstavnik kluba. če imajo vodilni v klub kaj hrbtenice in jim je mar za ugled kluba, ga bodo sankcionirali. v nasprotnem primeru, mu dajejo vedeti, da je on večji kot klub, in lahko kar vsi po vrsti slečejo hlače in se prepognejo pred njim. poudarjam pa, da mi je kot navijaču Olimpije popolnoma vseeno kaj se zgodi... v bistvu me kar zabava gledat, kako bo klub ki ga je pomagal narediti to kar je, zdaj zaradi svojega ega tudi požgal do tal in se na koncu še poscal na pepel.
MB_Bojan 19.3.2018, 07:50 Prijavi komentar
Kot pri vsakem poklicu so tudi novinarji različni, od objektivnih in vrhunskih do tistih, ki si tega naziva ne zaslužijo. Takšni, ki z bombastičnimi pol naslovi, ki to sploh niso odpirajo klike na spletu ne manjkajo predvsem pri Ekipi. Žal. A vse to ne odtehta primera Zahovič, ker ne gre le za to. Zelo nazorno je primer definiral novinar RTV, ki je dejal, da je NK Maribor postal ujetnik Zahovičevih uspehov. In novinar Večera, ki med drugim piše, da se Zahovič obnaša kot da je klub njegova last. Kakorkoli, vse kar se dogaja v MB zahteva korenite spremembe, dogajanje je preseglo vse meje dovoljenega ene osebe, pa čeprav se piše Zlatko Zahovič.
Ibrakadabra 19.3.2018, 01:21 Prijavi komentar
Drugic pa samo na goflo Zlatko, j....jih Ekipa in ti antipatikusi pri tem casniku, koncno jim je nekdo nalil cistega, kdo drug kot pa najboljsi nogometas in nogometni funkcionar v drzavi vseh casov!!!! Ce so vsi ostali v Slo navadne p....
Ibrakadabra 19.3.2018, 01:19 Prijavi komentar
Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča!!!!!
10zvezdic 18.3.2018, 23:46 Prijavi komentar
Zaho je izbral napacen nacin da izrazi svoje nestrinjanje s temi muckimi provokatorji.Drugic ga naj raje posteno nabije.
10zvezdic 18.3.2018, 23:42 Prijavi komentar
Novinarji so navadni mrhovinarji!ki lahko pisejo ker zelijo oz.tisto kar jim placajo.Kot sem ze danes zapisal me cudi da jih nihce ne pobija.Novinarji so unicili ogromno zivljenj ter ubili mnogo ljudi,samo zato ker lahko pisejo vse kar se jim zljubi,ne da bi zato odgovarjali.Rumenkoti pa so zgodba zase,se mater bi prodali za klike!kje je njihova morala?
Who? 18.3.2018, 20:01 Prijavi komentar
Žaljenju poštenjakov. Hehehe. O kom ti to? Zdrahoviću?
MC 18.3.2018, 19:31 Prijavi komentar
Seveda bodo zdaj 24ur, Ekipa in podobni mediji onanirali na ta dogodek do onemoglosti, in se delal moralneze, ceprav v resnici zivijo za take stvari-verjetno bi bli najbolj veseli, ce bi ZZ vceraj na konferenci s Kalasnikovim streljal, bi imeli veliko za pisat... Ampak to niti malo ne opere izjave sportnega direktorja, kvecjemu ga naredi se vecjega butla, ker se ma za tako pametnega, je pa dal medijem tocno to, kar so si zeleli, namesto, da bi lepo mirno, po mosko priznal, da so slabi in se nebi spuscal pod nivo...
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE