Uredništvo    29. maj 2017
Odzivi nogometašev Maribora po naslovu

Maribor ni vajen biti brez naslova

Napadalec Maribora Milivoje Novaković meni, da je Maribor naslov osvojil, ker ima hrbtenico, s polno motivacijo pa v prihodnost zre tudi leto dni starejši Jasmin Handanović.
SORODNE NOVICE
Maribor bo pripeljal igralca i...
16.7.2018 | Slovenski nogomet
Žinko bo končal v drugi ligi
14.7.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija pripeljala 15-letnega...
13.7.2018 | Slovenski nogomet
Rožman: Vse bo odvisno od nas
13.7.2018 | Slovenski nogomet
Milanič: Zmaga še ne zagotavlj...
12.7.2018 | Slovenski nogomet
Video: Vseh sedem golov Rudarj...
12.7.2018 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Mariboru so po velikem slavju naslova državnega prvaka misli strnili trije najbolj izkušeni člani zasedbe in sicer vratar Jasmin Handanović, branilec Marko Šuler in napadalec Milivoje Novaković.

"Lepo je, da nas je vedno toliko zbranih, ko se pride do želenega cilja. Maribor se nikdar ne naveliča trofej, proslav in to mi je v posebno veselje. Nam je ta zaključek kot češnja na torti, saj se je za vsako trofejo treba potruditi. Toliko odrekanja in dela, vzponov ter padcev je bilo treba prestati na tej poti. Za nami je pestra sezona, veliko smo morali storiti. Maribor ni bil vajen, da je vmes eno leto brez naslova, tako da ta dosežek po vmesnem premoru po eni strani izprazni in po drugi napolni. Ko smo si zagotovili naslov, je prišlo do padca zbranosti. Najpomembnejše pa je bilo tisto, kar smo naredili vmes. In to, kar nas čaka zdaj, po kratkem oddihu. Evropa pomeni vedno zahtevnejši zalogaj, a pomeni krono vsega. Upam, da bomo poskrbeli za novo uspešno evropsko zgodbo," je za klubsko spletno stran povedal Šuler,. podobnega mnenja pa je tudi Milivoje Novaković.

"Če ne štejemo nižjih lig, je to prvi naslov zame. Ponosen sem na ta dosežek, na lep zaključek sezone. Čestitam soigralcem, vsem v klubu, navijačem, da smo ostali skupaj in tako enotni skozi sezono. Prevladala je ta pozitivna energija pri nas. Težko bi izpostavil en trenutek ali tekmo kot odločilno. Odločilo je, da smo delovali kot ekipa. Kolektiv je vmes vedno vrgel na površje kakšnega posameznika, najpomembnejše tekme smo dobili na izkušnje in individualno kakovost. Ekipa ima hrbtenico, to je opazno in zato smo prvaki."

Vratar Jasmin Handanović, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo še za leto dni, z optimizmom zre v prihodnost.

"To so čudoviti občutki. Pokal je tu, čaga je bila uspehu primerna. Prvaki smo, povsem zasluženo in prepričljivo. Ko odvrtimo film celotne sezone, obžalujemo, da nam je zmanjkalo na tisti zadnji stopnički za Ligo Europa, toda skupna ocena ostaja pozitivna, saj je glavni cilj uresničen. Pred nami je kratek premor, ki ga bomo izkoristili, da si spet napolnimo baterije. Potem pa se zberemo in gremo z novimi motivi naprej. Natančno vemo, kakšne so naše zadolžitve, kakšni so cilji in ambicije kluba. Vesel sem, da bom zraven tudi ob nadaljevanju naše zgodbe."

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE