Uredništvo    7. oktober 2018
Darko Milanič po zmagi nad Aluminijem

Maribor ni takšen, kakršen je bil

Darko Milanič je bil po zmagi nad Aluminijem bolj kot s slavjem zaposlen z razmišljanjem o kritičnem delu ekipe - obrambi. Maribor je na trenutke preveč trpel in bil preveč pasiven.
SORODNE NOVICE
Domžale spet brez zmage
20.10.2018 | Slovenski nogomet
Maribor je v Novi Gorici kot d...
20.10.2018 | Slovenski nogomet
Mura je nagradila Fazanerijo
20.10.2018 | Slovenski nogomet
Milanič: Gorica se nas boji
20.10.2018 | Slovenski nogomet
1. SNL: Derbi kroga v Novi Gor...
20.10.2018 | Slovenski nogomet
Hotić: Maribor me je naučil tr...
19.10.2018 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Struktura tekme, ki jo včeraj proti Aluminiju zastavil Maribor, je napovedovala prepričljivo zmago domačega moštva. Maribor je hitro povedel, vzpostavil pobudo, nizal priložnosti, a drugega gola ni dosegel. Neučinkovitost v napadu se je Mariborčanom maščevala, Aluminij je izenačil in odprl napeto končnico. Potem pa se je pojavil Amir Dervišević in z golom s prostega strela zapečatil vse prej kot gladko mariborsko zmago. 

Zadovoljni smo zaradi treh točk, vendar se moramo zavedati, da to ni podobno tistemu, kar smo počeli pred kratkim in moramo se odzvati. Vsak posameznik bo moral spet najti tisto energijo, ki jo je imel. Težka tekma, v kateri smo bili v določenih trenutkih v prvem polčasu kljub vodstvu izredno pasivni. Vmes so se fantje prav mučili v tej pasivnosti, a si kljub temu priigrali kar nekaj priložnosti. V napadu smo bili dovolj razigrani, imeli v drugem polčasu odličen začetek, Mlakar, ena, druga priložnost, pa Luka. Škoda, da nismo zabili in potem se zgodi, kar se pogosto zgodi. Dobili smo zadetek in se znašli v težji situaciji, a smo imeli dober odziv. Kljub nekaterim opaznim pomanjkljivostim dovolj dober za zmago, ki smo jo nujno potrebovali.

Tudi tokrat, tako je že nekaj časa, je bil najbolj kritičen del mariborskega moštva njegova obramba, kar je poudaril tudi Milanič. 

Priložnosti smo res imeli veliko. Nasprotnik nam v trenutkih, ko je bila natančnost izvedbe na visokem nivoju, ni mogel slediti. Ne morem pa biti zadovoljen s tem, kako smo se branili. Faza branjenja je bila takšna, da smo preveč trpeli, bili preveč pasivni. Potem se avtomatično vračaš, pomikaš nazaj, si blizu gola. Na tem bomo morali delat, odpraviti težave in predvsem povrniti energijo.”

Maribor na reprezentančni premor odhaja na prvem mestu lestvice. 

Nabrali smo 27 točk, imamo lepo prednost pred zasledovalci. Gremo na ta delovni premor z zmago, vendar s ciljem, da smo od prve naslednje tekme v boljši podobi. Pestro bo, Gorica, derbi, pokalni četrtfinale... Nadaljevanje tekmovanja bo zelo zahtevno in moramo ga dočakati v dobrem stanju, zato bosta ta 2 tedna izredno pomembna. Da se spet dvignemo kot moštvo in vrnemo poškodovane v tekmovalni ritem.”
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 16
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
retep 9.10.2018, 10:19 Prijavi komentar
Hja, zakaj pa bi naj Milanič odšel. Kaj pa je narobe ? Morda to, da nas je razvadil. da bi morali mterkme dobivati s petimi zabitimi zadetki. Vsaka, tudi minimalna zmaga pa šteje. Tri točkr, so tri točke. Zmagam ne gre gledati v zobe ! Kar pa zadeva Keka, je odstopil sam. Nihče ne priznava , da ga bilo potrebno zamenjati. Največji problem Rijeke je, da so razprodali jedro najboljših ! In to je treba menjati !
Couch coach 8.10.2018, 17:31 Prijavi komentar
Moje osebno razmisljanje, v akterem se lahko tudim motim… Mislim, da je vas klub, po tolikih letih, potreben menjave trenerja. Pa ne, da bi Milanic bil slab trener, ampak, na vsake toliko casa je pa res potreben svez pogled in svez veter.. Primer Keka na Rijeki lepo kaze na to, da so ljudje priznali, da je potrebno nekaj menjati in Kek se tega tudi zelo dobro zaveda...
retep 8.10.2018, 12:52 Prijavi komentar
Ni več takšen,. kot je bil.... Še vedno pa dpober in predober za našo ligo. Pika. Mimogrede, tudi Barca , Real, Bayern in MU, nimajo vedno svojih dni... Pa kaj ??
kbm 8.10.2018, 09:17 Prijavi komentar
Me prav zanima koliko točk prednosti bi Maribor imel, če bi bil takšen kot je bil.
MB_Bojan 7.10.2018, 20:43 Prijavi komentar
Vršič ni več za prvo postavo, če je lahko zlata rezerva za drugi polčas celo Tavares, pa to ne more biti Vršič ? Mlakar, Zahovič skupaj veliko preveliko zapravljenih priložnosti in bi bil eden dovolj ob ali Tavaresu ali Mešanoviču. Obramba kot se reče plava, ni čvrtosti in nasprotnik zlahka prihaja pred gol. Kramarič je spomladi zelo dobro odigral v takratni poletni, povezani, ofenzivni igri Maribora, pa ga več naenkrat nikjer ni. Milanič išče, menjuje na vse našine igralce in vloge a prave kombinacije ne najde.
miha12 7.10.2018, 16:05 Prijavi komentar
Gigiinjo z Mlakarjem na desnem krilu. Kjer pa ni zabijal tolko golov in ni bil tak viden. Lažje (in predvsem po višji ceni) ga bo prodat če bo po koncu sezone zabil 20 golov. Edino kaj mi ni jasno je zakaj Vršič na 10ki, ko pa je Hotič v življenjski formi. Mislim da bi že samo s sredino Vrhovec (DM), dervo-pihler (cm) in Hotič na 10ki boljše zgledalo.
Jupy 7.10.2018, 14:41 Prijavi komentar
Itak majster. Ti se oglasas. Vzvisena gospoda iz prestolnice, ki ne znas druga kot provocirat. Jaki internetni huligan.
mesar1 7.10.2018, 14:38 Prijavi komentar
ampak to ne spremeni dejstva, da si debil
Jupy 7.10.2018, 14:35 Prijavi komentar
Sej vem da ti je problem svojo ljubico zgubit, samo lakota je huda rec. Vemo vsi kako radi imate svoje zivalce v ljubljani
mesar1 7.10.2018, 14:31 Prijavi komentar
zate, ker ne jes svinjine, se loh poberes v svojo albanijo
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE