Uredništvo    7. maj 2017
Trener Maribora po jubilejni deseti lovoriki z Mariborom

Lahko smo zelo ponosni

Trener Maribora Darko Milanič je v dveh mandatih z Mariborom skupaj osvojil že enajst lovorik. Svoj peti in Mariborov štirinajsti naslov državnega prvaka želi deliti s celotno Štajersko in s svojo ekipo.
SORODNE NOVICE
Hrvaški prvoligaš povozil Domž...
17.11.2018 | Slovenski nogomet
Maribor dobil prvoligaško prij...
17.11.2018 | Slovenski nogomet
Ščulac je plačal za zablode v ...
15.11.2018 | Slovenski nogomet
Tavares: Cilj je 200 golov!
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Brečko: Igralci, ki niso preda...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Zahović: V Mariboru znamo plos...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
(foto: /)
Darko Milanič se je na trenerski stolček Maribora po spodletelih epizodah pri Sturmu in Leedsu Unitedu vrnil ob začetku marca lani, ko je le nekaj dni po odstavitvi Krunoslava Jurćića zasedel delovno mesto, ki ga je opravljal med letoma 2008 in 2013. Še v isti sezoni je 49-letni Primorec osvojil pokalno lovoriko, včeraj pa je štiri kroge pred koncem sezone osvojil še naslov državnega prvaka. To je bila Milaničeva peta prvenstvena lovorika po letih 2009, 2011, 2012 in 2013, poleg petih naslovov državnega prvaka pa je osvojil še štiri pokalne lovorike (2010, 2012, 2013 in 2016) ter dva slovenska superpokala (2009 in 2012). Če k temu prištejemo še dvakratno uvrstitev v skupinski del evropske lige, je nekdanji kapetan slovenske reprezentance statistično nedvomno najuspešnejši trener v zgodovini kluba.

Milanič po remiju proti Gorici ni skrival velikega zadovoljstva ob lovoriki, ki Maribor znova vrača v najpomembnejše tekmovanje - Ligo prvakov.

"Velika stvar je, da smo potrdili 14 .naslov prvaka za NK Maribor. Na to smo lahko zelo ponosni, ponosni pa so lahko tudi naši navijači, ki so nam skozi celotno celotno sezono izkazovali podporo. Bilo se je malce nenavadno pripraviti na tekmo, pred katero izveš, da si že postal prvak. Zelo sem vesel, da smo potrdili naslov, ki ga zdaj želim deliti s Štajersko in z ekipo," je povedal Milanič, ki je napovedal, da bodo v nadaljevanju sezone priložnost dobivali igralci, ki so doslej igrali manj - denimo Valon Ahmedi, ki je včeraj podal ob drugem zadetku Milivoja Novakovića.

"Valon Ahmedi je velik talent, ki ga do zadnjega časa nikoli nisem imel na razpolago več kot dva tedna. Drugi polčas je bil odličen in zagotovo bo še dobil priložnost. Zdaj gremo naprej s tistimi, ki morda prej niso dobili veliko priložnosti. Z mladinci ne, ker se ti še borijo za naslov." je povedal Milanič,, ki se je vrnil k pravkar osvojeni lovoriki.

"Danes zjutraj sem v sejni sobi gledal pokal, ki ga dobi moštvo za naslov in začutil sem res neverjetno željo in ponos. V tem pokalu je strnjeno vse, kar se dogaja skozi celotno sezono. Je zelo lep, težak in kompakten, tako kot celotna sezona. V njem so trenutki radosti  in tudi trenutki, ko nisi zadovoljen. Na koncu je vse strnjeno v super lovoriko, na katero smo lahko zelo ponosni. Zelo sem vesel, ker sem del te ekipe."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
zaba23 7.5.2017, 18:11 Prijavi komentar
kaj Milan nam je že čestital pa Cime
bar123 7.5.2017, 17:08 Prijavi komentar
Nogomanija, če vi mislite, da so spodletele epizode bile Milaniča v Sturmu in Leedsu se motite. V Sturmu so bili srečni, da so se ga rešili, pri Leedsu, pa je bil strošek njegove plače cenejši, kot, da sedi na klopi in trenira igralce, kajti to kar je pokazal svoje znanje je bila burleska. V Mariboru je imel samo srečo, da je imel dobro ekipo in da ji niso mogli drugi konkurirat, sedaj so se klubi malo ojačali, pa nima več znanja niti vizije za sodobni nogomet. Da smo prvaki, hvala bogu, za naprej pa bi bil čas, da dobimo enega ambicioznega trenerja, pa da vidi kaj je kateri igralec sposoben. Staroste, pa nekatere, dat na klop za džokere, mlade pa da se dokažejo. Z to igro v Evropi nimamo kaj iskat.
Cobra123 7.5.2017, 16:02 Prijavi komentar
Ahmedi je bil daljčasa poškodovan in je ob trenažnem procesu minute najprej nabiral v B-ekipi, potem pa se je postopoma priključeval prvi ekipi.
Gigiinjo 7.5.2017, 15:36 Prijavi komentar
zakaj pri pizdi ni imel ahmedija na voljo?
ferenc 7.5.2017, 11:15 Prijavi komentar
kdaj bo začel igrati bajde saj v napadu ne gre prav lahko nobenemu od napadalcev, sramota , da bajde ne dobi prave minutaže saj bohar ni dorasel tej ekipi
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE