Uredništvo    13. januar 2018
Rifet Kapić se podaja novim izzivom naproti

Gorica bo s Kapićem zaslužila pol milijona

Gorici je s prodajo Rifeta Kapića v Grasshopper uspel eden večjih prestopov, ki so se v zadnjem času zgodili v 1. SNL. Odškodnina po poročanju medijev v BiH znaša pol milijona evrov.
SORODNE NOVICE
Odhod Barišića je signal Manda...
13.12.2018 | Slovenski nogomet
URADNO: Barišić ni več trener ...
12.12.2018 | Slovenski nogomet
Barišić: Pri tem ne bom sodelo...
11.12.2018 | Slovenski nogomet
1. SNL: Jesen je končana, na v...
9.12.2018 | Slovenski nogomet
Šumarji na krilih Tahiraja jes...
9.12.2018 | Slovenski nogomet
Mura nima recepta za Triglav
9.12.2018 | Slovenski nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Gorica se je včeraj dokončno razšla z bosanskim vezistom Rifetom Kapićem, ki je v slovenskem državnem prvenstvu pustil zelo dober vtis in se od Slovenije poslovil kot eden najboljših igralcev lige. Samo v letošnji sezoni je nastopil na 23 tekmah in dosegel za vezista izjemnih enajst zadetkov, že včeraj pa smo poročali, da bo kariero nadaljeval v Švici, kjer bo nase nadel majici velikana Grasshopperja iz Zuricha.

Mediji v Bosni in Hercegovini in Švici večinoma navajajo enak znesek in sicer naj bi prestop vreden 500.000 evrov, prav tako pa naj bi si Gorica zagotovila odstotek od morebitne naslednje prodaje. Kapić je s švicarskim klubom, pri katerem je nekoč denimo z velikim uspehom nastopal tudi Senad Lulić, podpisal štiri in pol letno pogodbo.

Za prihod Kapića, ki je v četi Mirana Srebrniča igral osrednjo vlogo, se je močno zavzel trener Grasshopperja Murat Yakin, sicer dolgoletni reprezentant Švice.

Kapić je že drugi igralec,  za katerega je Gorica v zadnjih treh letih za slovenske razmere vnovčila lep znesek. Zadnji velik prestop iz Gorice je bil Blessing Eleke, ki se je za 800 tisoč evrov preselil v Olimpijo.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
skrajncic 13.1.2018, 17:22 Prijavi komentar
Bravo Gorica! Dober posel.
LJUBIM_NOGOMET 13.1.2018, 11:39 Prijavi komentar
Zelo pameten prestop. Naša liga pač ni tako kvalitetno in mnogi mnogi igralci, ki so v naši ligi zelo dobri, gredo potem v top 5 lige, kjer je kvaliteta veliko veliko višja in tam vegetirajo ali pa gredo v razne serie B. Kapić pa je pametno odšel v ligo "drugega ranga". Če bo tudi v tej razturaval in jo prerasel, bo skok v tisto top ligo veliko bolj enostaven... Bravo in vse najboljše!
man.utd10 13.1.2018, 10:48 Prijavi komentar
Škoda vedno sem si ga želel videti v Vijoličastem dresu.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE