Uredništvo    12. julij 2016
Eden največjih domžalskih prestopov

Domžalski talent Rorič v Inter

Pri NK Domžale so speljali enega največjih prestopov v zgodovini mladinske šole in v širni svet, natančneje v milanski Inter, poslali 16-letnega vezista Maja Roriča.
SORODNE NOVICE
Hotić: Maribor me je naučil tr...
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Rudar je prepričal Tučića
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Piatek: Ronaldo je najboljši v...
19.10.2018 | Evropske lige
Higuain: Juventus me je brcnil...
18.10.2018 | Evropske lige
Mandarić konkretno namignil na...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Barišić v Kopru krstil dva deb...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Nogometni klub Domžale je speljal nov odmeven prestop kakšnega mladega nogometaša v sloviti evropski klub. Po poti Harisa Vučkića, Jona Gorenca Stankovića in drugih bo zdaj stopal tudi 16-letni Maj Rorič, ki je v torek podpisal dolgoročno pogodbo s slovitim italijanskim velikanom Interjem. Prestop sodi med štiri največje v zgodovini Mladinskega nogometnega centra NK Domžale, so zapisali na uradni spletni strani slovenskega kluba.

Rorič, po "poklicu" vezist, je bil v minuli sezoni standarden član kadetske vrste in pod vodstvom Dejana Dončića praktično ves čas igral z leto starejšimi kolegi. Odigral je 27 od 30 tekem in dosegel tri gole.

"Veseli smo, da je prišlo do tako odmevnega prestopa, saj Maj odhaja v enega največjih klubov na svetu. To je še ena v vrsti številnih potrditev dobrega dela naše mladinske šole, ki si je z odličnimi rezultati doma in na številnih mednarodnih turnirjih ustvarila velik ugled v Evropi," je po prestopu dejal Dončić, ki je tudi vodja Mladinskega nogometnega centra.

"V Nogometnem klubu Domžale želimo igralce zadržati čim dlje, vendar se ob takšnih ponudbah žal ne moramo kosati z velikimi evropskimi klubi. Ko določeni igralec preseže našo raven in na svoj naslov dobi takšno ponudbo, smo nemočni. V tem primeru poskrbimo, da so vse strani zadovoljne. Pred letom dni je bila moja velika želja, da ga pripeljemo v naš klub. Vadil je pod mojim vodstvom, zato sem ga imel možnost bolje spoznati. Gre za enkratnega igralca, ki ima odličen karakter in je vedno pripravljen delati. To je zelo pomembno za njegov nadaljnji razvoj. Ob tej priložnosti bi se zahvalil tudi njegovemu agentu Bojanu Lazareviću, ki nam je pred letom dni zaupal in verjel v našo zgodbo."

Kadetsko moštvo Domžal je še tretjič v zgodovini osvojila naslov državnega prvaka. Prvaki so bili tudi mladinci in starejši dečki ponosnega kluba z obronkov Kamniške Bistrice, kar je v tem tisočletju uspelo le še Mariboru. Rorič, sicer reprezentant Slovenije do 16 let, je z Milančani podpisal triletno pogodbo, Domžalčani pa so ob prestopu prejeli "zajetno odškodnino", so sporočili iz kluba.

''Čeprav smo strategijo delovanja mladinske šole obrnili k temu, da bi fante čim dlje zadržali v svojih vrstah in jim ponudili možnost dokazovanja tudi v članski ekipi, so ta vrata v nekaterih izjemnih primerih še vedno odprta in Maj vsekakor sodi med njih,'' o novem prestopu pravi športni direktor Matej Oražem in dodaja:

''Potrebno je poudariti, da smo zadovoljni s položajem, ki ga bo imel igralec v novi sredini. Ta je prvotno povezan s poudarkom, ki ga posamezen klub posveča svoji mladinski šoli in tukaj Inter v zadnjem času močno popravlja svoj ugled. O tem smo se iz prve roke prepričali že v času, ko so si v svojih vrstah želeli Jana Mlakarja. Drugi del pa predstavlja vrednost investicije, ki jo bo igralec predstavljal za novi klub in tudi iz tega vidika smo zelo zadovoljni. Plačilo bo sicer izvedeno v več obrokih, del je vezan tudi na uspehe igralca v Interju. Zagotovili pa smo si tudi odstotek od nadaljnje prodaje, kar je odlična investicija za prihodnost.''

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Kritik+ 13.7.2016, 19:52 Prijavi komentar
Tole je pa res prekmalu. V težki konkurenci bo težko zanj. Mislim, da bi bilo boljše zanj, da bi še par let ostal v SLO.
deki_s 13.7.2016, 10:02 Prijavi komentar
Še eden v nizu talentiranih igralcev, ki se bo izgubil v povprečju (pre)velike konkurence, ker je premlad zagrizel v prevelik izziv...škoda. Upam pa da me demantira in mu uspe, srečno.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE