Miran Zore   12. julij 2016
Stankovič napolnil blagajno Domžal

Domžalam dobrih 300 tisočakov

Domžale so potrdile prestop Jona Gorenca Stankoviča, ki se po posoji v Borussii iz Dortmunda seli v drugo angleško ligo. Po naših informacijah bo tretji klub 1. SNL zaslužil okrog 350.000 evrov.
SORODNE NOVICE
Hotić: Maribor me je naučil tr...
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Rudar je prepričal Tučića
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Mandarić konkretno namignil na...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Barišić v Kopru krstil dva deb...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija se je poigrala s Kopr...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Srebrnič je prepričan, da uvrs...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Že nekaj dni nazaj je slovenski reprezentančni branilec Jon Gorenc Stankovič zapustil Borussio iz Dortmunda in odšel za svojim nekdanjim trenerjem Davidom Wagnerjem. Slednji trenira angleškega drugoligaša Huddersfield Town, za katerega bo zdaj igral tudi bivši nogometaš Domžal.

Slovenski prvoligaš, ki je v minuli sezoni v 1. SNL osvojil tretje mesto, je bil v posel vpleten, kajti Stankovič je bil v Dortmund posojen z opcijo odkupa pogodbe. Nemci so to možnost izkoristili prejšnji teden, nato pa igralca preprodali naprej.

V Domžalah so s poslom, ki je igralcu v prvi vrsti omogočil razvoj v zahtevnejšem okolju (igral je za drugo ekipo BVB, treniral pa je s prvo ekipo), klubu pa prinesel denar, zadovoljni.

"Zelo smo zadovoljni s prejeto odškodnino, obenem pa bomo zaradi prestopa v Anglijo deležni tudi deleža izkupička Borussie ob prestopu ter nekaj odstotkov iz naslova solidarnostnih nadomestil klubom, ki vzgajajo igralce," je pojasnil športni direktor Domžal Matej Oražem.

Kluba višine odškodnine nista razkrila, mi pa smo izvedeli, da bodo v Domžalah za enega najbolj talentiranih branilcev pri nas ta hip iztržili okrog 350.000 evrov
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE