Uredništvo    15. junij 2018
V Domžalah prva okrepitev

Ameriški Hrvat Morris podpisal za Domžale

Domžale so dobile prvo okrepitev pred pričetkom nove sezone in sicer 22-letnega ameriško-hrvaškega centralnega branilca Kobieja Morrisa, ki se v Domžale seli iz rezervne ekipe zagrebškega Dinama.
SORODNE NOVICE
1. SNL: Mura prihaja v Ljudski...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Šele zdaj je uradno: Vombergar...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija se podaja na zelo neg...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: nkdomzale.si)
Domžalčani so danes predstavili prvega novinca pred pričetkom nove sezone. To je postal 22-letni branilec ameriško-hrvaškega rodu Darick Kobie Morris, ki pa je v nogometnem smislu veliko bližje Hrvaški kot domovini svojega očeta ZDA. Morris, sicer po nogometni izobrazbi centralni branilec, je kariero začel v mladinskem pogonu Zagreba, kmalu nato pa se je preselil k Dinamu, pri katerem je bil nazadnje član rezervne ekipe – tako kot denimo nekdanji branilec Olimpije Filip Uremović.

"Srečen in ponosen sem, da bom odslej nosil domžalski dres. Klub zelo dobro poznam, zato vem, da gre za pravo okolje za razvoj mladih nogometašev. Veselim se že treningov in tekem z mojimi novimi soigralci, ki sem jih lahko pobližje spoznal že februarja, ko sem se tedaj še v dresu Dinama pomeril z njimi. Prihajam zelo motiviran in željan dela,"
je za klubsko spletno stran povedal Morris, ki je z Domžalami sklenil triletno pogodbo.

Morris je ob predstavitvi razkril tudi svojo atipično nogometno zgodbo.

"V Združenih državah Amerike smo živeli eno leto, nato smo se preselili na Hrvaško, kjer sem odraščal v Zagrebu. Moj oče je Američan, mama Hrvatica, zato tudi tekoče govorim hrvaško. Kariero sem pri šestih letih starosti začel pri Zagrebu, kjer sem nastopal do leta 2013. Sledila je selitev v Dinamo, barve katerega sem branil do konca pravkar končane sezone," je povedal Morris, ki bo v Domžalah nosil majico s številko 14.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
EricTheKing 15.6.2018, 16:43 Prijavi komentar
Izgleda ful srečen. Upam, da se bo obnesel in bodo Domžale še močnejše, kot lani.
Tito81 15.6.2018, 16:40 Prijavi komentar
V ZDA je z družino živel eno leto in se je nato preselil na Hrvaško in zato, ker je mama Hrvatica govori tudi tekoče Hrvaško... Mama mia, kaki stavki so to?
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE