Uredništvo    11. avgust 2017
1. SNL, 5. krog

Triglav se je specializiral za remije

Kranjski Triglav je v Celju s poznim zadetkom Dejana Robnika iztržil točko in že četrtič v letošnji sezoni remiziral. Filip Dangubić je skušal kot Diego Maradona pretentati sodnike, a ti niso nasedli.
SORODNE NOVICE
Oblak bo odprl Olimpijino trgo...
15.12.2017 | Slovenski nogomet
Rudonja: Pogovarjamo se z Vodi...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Kassim Doumbia: Najprej naslov...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Maribor pripeljal igra...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Športnik leta: Jan Oblak na če...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Arena Z'dežele v Celju, Gledalcev: 470, Sodnik: Dejan Balažić
1 : 1
Celje: Matjaž Rozman, Dejan Kelhar, Jure Travner, Lovro Cvek, Amadej Brecl, Elvedin Džinić, Rudi Vancaš Požeg, Luka Žinko, Filip Dangubić (od 80. Janez Pišek), Bian Paul Šauperl (od 73. Luka Šušnjara), Jucie Lupeta.
Trener: Dušan Kosić
Triglav: Elvis Džafič, Momir Bojić, Kristjan Arh Česen, Ožbej Kuhar, Marko Gajič, Dejan Robnik, Žiga Ovsenek (od 55. Tilen Mlakar), Igor Bukara (od 77. Dino Suljević), Jernej Gvardjančič, Matej Poplatnik, Gašper Udovič (od 81. Vlado Šmit).
Trener: Siniša Brkić
(foto: SPS)
Na prvi tekmi petega kroga državnega prvenstva so Celjani gostili kranjski Triglav, ki po povratku v elito še ni okusil slasti zmage. Gostitelji so imeli ves čas srečanja rahlo terensko premoč, na koncu pa jim je drugo zmago nekaj minut pred koncem tekme izmaknil najizkušenejši član mlade gorenjske zasedbe Dejan Robnik.

V prvem polčasu je prvo večjo celjsko priložnost v 36. minuti zapravil Jucie Lupeta, ko je njegov strel  z 20 metrov gostujoči vratar Elvis Džafić izbil v kot. Nekaj trenutkov kasneje je zapretil Matej Poplatnik, ki je sam prišel pred domačega vratarja Matjaža Rozmana, a ga ni uspel premagati.

V četri minuti nadaljevanja je Filip Dangubić v slogu Diega Maradone z roko premagal Džafića, a so sodniki spregledali njegovo ukano in zadetek razveljavili. Gostitelji so povedli v 66. minuti, ko je po predložku Dangubića z glavo  zadel Elvedin Džinić, deset minut kasneje pa je do zakljućka vnovič prišel Lupeta.

Ko je kazalo, da bodo Celjani tekmo brez posebnih težav pripeljali do nove zmage, pa je v 86. minuti zadel Dejan Robnik. Ta je žogo poslal v mrežo iz obrata in z bližine, potem ko je Rozman žogo po predhodnem strelu Kristjana Arha Česna Rozman žogo odbil.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 17
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
AmaterCE 13.8.2017, 07:30 Prijavi komentar
Kot "bivši prvoligaški igralec" zagotovo nisi tako naiven, da misliš, da ima TP "možnost avtonomnega odločanja". Meneđer pa ga imenujem s posmehom upravi, ki je na to temo sklicala tiskovko. Samo zaradi Jovičeviča se je šlo, govorili pa so o "angleškem modelu".
AmaterCE 13.8.2017, 07:28 Prijavi komentar
Vengustova izjava pa drži. Ne dobesedno, zagotovo pa pomensko.
AmaterCE 13.8.2017, 07:27 Prijavi komentar
korl, nekje na polovici zapisa si me izgubil. Priznam, da ne razumem, kaj si želel povedati. :)
korl 12.8.2017, 22:26 Prijavi komentar
Res pa se mi ne da več pisati o namernih napakah, ali pa o nesposobnosti(kakor pač kdo hoče) Điniča in Rozmana, za slednjega res ne vem ali je res tako slab ali pa gembler.Za Điniča pa tako z naveč streli na svoj gol in nastavljanjem žog v noge nasprotnikovim napadalcem ne more biti dvoma.
korl 12.8.2017, 22:13 Prijavi komentar
Če že od koga, ki se oglašajo na tem portalu, bi pa od AmaterCE ja kot enega od redkih sam vendarle pričakoval ,da zna prebrati tekst tako kot je napisan,in ga kot takega tudi tako razumeti, ne pa da na osnovi le tega razvija svoje teze in zaključke.Tako bi na vsa svoja (reciva retorično zastavljena) vprašanja zlahka ugotovil,da sem jih v svojih zapisih že zdavnaj podal.Tudi ne dvomim v tezo, da ne znaš ločiti med absolutno krivdo( o kateri sam ne govorim kot so tvoje trditve) in posredni krivdi kot posledici neprimernosti, nekompatiblnosti, nezmožnosti, najvrjetneje tudi omejeni sposobnosti reagiranja in ukrepanja v določenih trenutkih.Če povzamem ne govorim o krivdi, ne govorim o igralcih ki jih več ,tudi ne o (ne)strokovnosti športnega direktorja in uprave ,govorim pa o stvareh(karikiram),ki se vidijo z aviona.Ena od takšnih stvari je degradacija in dobesedno poniževanje morda edinega domačega mladega talenta trenutno, ki ga klub ima, posledično njegova stagnacija in sedenje na klopi na račun nekih kvazi pripeljanih okrepitev, za kar pa je v največji meri kriv kot ga ti imeniješ meneđer(če sploh ima možnost avtonomnega odločanja). Vengustovo izjavo pa si mimogrede tudi malce priredil po svoje.
AmaterCE 12.8.2017, 18:49 Prijavi komentar
Tvoja izjava me zelo spominja na Vengustovo izpred več let. "Sacripanti in Šarič igrata preslabo, da bi ju toliko plačali." Najprej pripelješ igralca in z njim podpišeš pogodbo, potem pa se jeziš, ker ni dovolj dober zate. Kaj misliš, da je naloga skavtinga, šp. direktorja in nenazadnje UO?
AmaterCE 12.8.2017, 18:47 Prijavi komentar
Korl, povedal si en velik nesmisel. Govoriš, da je TP "kriv", ker je slab? A je TP tisti, ki je pripeljal TPja za "meneđerja"? A je TP tisti, ki je nagnal 3/4 ekipe in pripeljal odpadke?
korl 12.8.2017, 14:42 Prijavi komentar
Nikakor pa se kot bivši prvoligaši igralec, ne morem in se ne strinjam z tezo,da TP ni nič kriv, še več smatram, da v stanju v katerem trenutno klub deluje je popolnoma neprimeren trener z sila povprečnimi in kar precej povsem zgrešenimi rešitvami in potezami,ki dajo misliti ali da ni povsem suveren pri odločanju,ali pa je nogometno strokovno povprečen, z nezmožnostjo hitrega in učinkovitega ukrepanja v določenih trenutkih.Zadji tekmi sta brutalna primera slednjega, žal.
korl 12.8.2017, 13:55 Prijavi komentar
Po svoje imata oba debatnika svoj prav in če se združijo vsi našteti argumenti,vse skupaj odraža posledice predhodnih slabih dejanj , odločitev, in potez tako prejšnjega kot tudi aktualnega vodstva. Eno od aktualnih ali eno od zadnjih v nizu napak pa je nedvomno ustoličenje Žilnika za športnega direktorja in posledično katastrofalne kadrovske rešitve.
AmaterCE 12.8.2017, 13:07 Prijavi komentar
Prav hecno je, ko ti lahko nastavim ogledalo. Tebi in 16 tvojim somišljenikom. Če bi potegnil glavo iz neke riti, bi razumel, da so trenutni problemi prvega moštva odraz povsem zgrešene politike. In da kritiziraš Petroviča in (slabe) igralce, je patetično. Od fička ne moreš narediti mercedesa, pa če še tako močno z zastavicami mahaš na štadionu.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE