Fokus

Slovenija: Kako so igrali

Uredništvo 20. november 2019 6 Komentiraj
Rene Krhin v Varšavi ni blestel. (foto: pigac.si)
Slovenska reprezentanca je tekmo na Poljskem odigrala tako, kot je odigrala celotne kvalifikacije. Valovito, nekonsistentno, vmes je prižgala žarek upanja, na koncu pa znova pustila kup odprtih vprašanj glede mentalitete ekipe.
Jan Oblak – 7.0
Prejel tri zadetke, a bil vseeno med najboljšimi v slovenskih vrstah. Prvi zadetek Poljakov gre tudi na rovaš sodnikov, ki bi lahko mirno dosodili prekršek, zapomnili pa si bomo tudi 'youtube' obrambo Piotru Zielinskemu, ki nas je spomnila na to, da ima Slovenija z Oblakom na vratih na vsaki tekmi skoraj zajamčen en gol 'kredita'.

Jure Balkovec – 5.5

Medla predstava Belokranjca, ki v majici slovenske reprezentance navkljub obetavnim začetkom ne napreduje. Nestabilen in premalo agresiven.

Miha Blažič – 5.0

Blažič ima med slovenskimi branilci morda najbolj mehak dotik, a med trenutnimi izbranci tudi največ pomanjkljivosti  v golem obrambnem delu. Včeraj storil nekaj hudih napak, ob katerih se je marsikdo prijel za glavo.

Miha Mevlja – 5.5

V osrčju slovenske obrambe se počasi in zanesljivo pretvarja v staroselca, a trenutno še zdaleč v igri nima takšne karizme in prezence kot njegov predhodnik Boštjan Cesar.

Petar Stojanović  - 5.0
Stojanović ponazarja slovensko reprezentanco. Včasih presenetljivo dober, včasih presenetljivo slab, včasih kaže izjemen potencial, včasih se zdi, da njegove karakteristike niso primerne za slovenski desni bok. Proti Poljski je imel znova slab dan, Kamil Grosicki je mimo njega drvel po vseh smereh.

Rene Krhin – 5.0

Novembrski cikel je bil zanj veliko razočaranje. Izven forme in izven rednega pogona, a vse to na njegov status v začetni enajsterici ne vpliva ne glede na to, kdo je selektor. Slovenija na tekmi proti tako močnemu nasprotniku kot je Poljska brez razpoloženega destruktorja igre na sredini igrišča ne more biti uspešna. Robert Lewandowski se je poigral z njim ob drugem zadetku Poljske.

Jasmin Kurtić – 5.0
Tekmo preživel v luči internega dvoboja s Poljakom Goralskim, ki se je končal z njegovo izključitvijo. Osrčje srednje vrste je pogosto eden največjih kamnov spotike debatnih krožkov, v katerih skušamo ugotoviti, kaj je najbolj narobe v slovenski enajsterici. Bil začetnik lepe akcije, po kateri je padel prvi slovenski zadetek.

Jaka Bijol – 6.0
Kek je že po tekmi proti Latviji nakazal na to, da bo Bijol začel srečanje v Varšavi, proti Poljski pa je malce presenetil z  njegovo postavitvijo, saj smo Bijola doslej večinoma spremljali nižje v srednji vrsti. V skladu z žargonom, ki ga se ga oklepa velik del slovenske stroke, odigral 'pošteno tekmo'. Veliko teka in veliko borbenosti, a premalo elementov, ki bi jih pričakovali od igralcev na takšnem igralnem položaju.

Benjamin Verbič – 6.0

V Varšavi odigral precej bolje, kot na nekaterih nedavnih tekmah. V prvem polčasu še ni steklo, v drugem pa je svojemu klubskemu soigralcu Kedziori povzročal kar veliko preglavic. Začel akcijo za drugi slovenski gol, za razliko od prejšnjih tekem pa je akcije uspel zaključiti tudi s strelom na gol. Med boljšimi v slovenskih vrstah.

Josip Iličić – 7.0
Najboljši v slovenskih vrstah. Gol in asistenca sta še dodatno dvignila njegov rating na Poljskem, potem ko je z odliko odigral že prvi medsebojni obračun v Stožicah. Slovenske reprezentance si dandanes brez njega ne gre več predstavljati, kar ni ravno nepomemben problem.

Tim Matavž – 7.0
Dolgo čakal in dočakal. Gol in asistenca sta v statistiki vsakega napadalca temelj za dobro oceno, Matavž pa je na Poljskem slovensko javnost opomnil na to, da je še vedno tukaj, da še vedno lahko pomaga  in da bi bržčas zaslužil večjo minutažo, kot jo je bil deležen v teh kvalifikacijah.

Igrali so še


Miha Zajc – 5.0
Ni joker s klopi. Njegovi vstopi slovenski reprezentanci ne prinašajo želene nove dimenzije in osvežitve. Po letih vzpenjanja in dokazovanja je trenutno v precej slabi fazi kariere, v kateri mu ne gre ne v klubu ne v reprezentanci.

Rajko Rep – igral premalo za oceno

Haris Vučkić – igral premalo za oceno

Več o:

Slovenija

KOMENTARJI

6
dontfuck
20.11.2019, 12:05
Rene Kerhin ima letos več reprezentančnih tekem kot klubskih. Nisem bil prepričan, če ga pri 2 in 3 golu obrača Messi ali Lewandovski. Potem, ko smo mislili, da slabše od Jokiča ne gre, odigra Balkovec še slabše. Tip si ne upa nič, pa še plava v obrambi. Kurtič cele kvalifikacije konstantno slab, brezvezne usodne napake. In tu lahko naredimo kratek zaključek, sredina in levi bok katastrofa. Desni bok je vsaj v napadu aktiven. V reprezentanci so koristni Iličić, Verbič, Oblak, Vučkić (ker ima tisto nekaj več), ostali so bolj ali manj statisti z redkimi prebliski. Dokler bodo pa razni Zajci itd.. pa bomo kleli pred televizorjem.
Odgovori Prijavi komentar
1
0
fredperry
20.11.2019, 12:11 (popravljeno 20.11.2019, 12:12)
Bolj ali manj so ocene tako napisane korektno. Izpostavil bi par reči. Stojanović v fazi obrambe zelo slabo, v fazi napada vsaj nekaj poizkuša. Drugi polčas je bil Verbič tak kot bi moral biti zmeraj, igralec ki dela viška iz s strani prodira v sredino, tako kot je bilo pri drugem doseženem zadetku, več poguma more pokazati ali pa more Kek od njega zahtevati bolj aktivno igro. Bijolu je treba dati več priložnosti in mu izkazati zaupanje, četudi bo kakšno tekmo slabše odigral. Če bi Matavž igral proti Makedoniji in proti Avstriji ,sem prepričan da bi bili danes uvrščeni na EP. Upam da bo igral odslej v prvi postavi, ve se postaviti, odkrivati, zadržati žogo v nogah, ima nos za gol, v glavnem, za razred boljši od Šporarja in Berića. Tudi rep naj ostane zraven.
Odgovori Prijavi komentar
3
0
Corelli
20.11.2019, 12:19
Kako lahko Krhin igra redno v reprezentanci!?!? Nima resne tekme v nogah že 6 let. Pri drugem in tretjem zadetku je posredoval kot puding. Naj mi prosim kdo razloži, kaj je narobe.
Odgovori Prijavi komentar
2
0
izy
20.11.2019, 12:39 (popravljeno 20.11.2019, 12:40)
Krhina je Lewandovski 3x preigral v enem napadu in mu dal še gol. Krhin je doživel Gardaland, Disneyland in Prater Dunaj v 30 sekundah. Še Krhina v igro, da se bomo smejali še naprej, tebi selektor ja! Še dober, da imate ocene do 20, ker drugače ste pa gledali eno drugo tekmo Nogomania.
Odgovori Prijavi komentar
2
0
samo z glavico naprej!
20.11.2019, 19:24
povsem korektne ocene! začuda, še imamo ljudi, ki vejo, kaj gledajo. fredperry; matavža ni bilo 5 let! špoki je odigral kvalifikacije na visokem nivoju in včeraj sem ga pogrešal, predvsem v drugem polčasu. ne strinjam se, da bi z matavžem bili na EP. povem pa vam vsem, da bi bili z skubicem na desni in z kamplom. z kurtićem in krhinom, se nebomo uvrstili nikamor. stojanović bo imel na desni vedno prepih, ko bo imel nasproti kombinacijo brzine in tehnike. blažiću pa je madžarska liga plafon in on nemore igrat pri mariboru ali olimpiji, kaj šele, za reprezentanco. zanj je mitrović, beckenbauer ali če hočete baresi. nvm kdo v strokovnem štabu je predlagal bohara? popovića? repa? blažiča?
Odgovori Prijavi komentar
0
0
zadane
20.11.2019, 20:08
krhin,krhin,krhin...sej na da mi je všeč igralec, ampak edini ki se bori in laufa (no sicer do ene 60 minut kolikor lahko glede na tekmovalni ritem). pri golu je lewa dobil žogo nekoliko na strani več kot 40m od gola. v napadu Poljske v tistem momentu ni bilo nikogar, Krhin pa je laufal za njim do 10m od gola???. kje so bili ostali? zakaj je Bijol na 16m šel pasivno na njega, zakaj se je Mevlja umaknil v drugi smer? na koncu je kriv nekdo ki je do konca laufal za njim. vsi bi samo igralce ki imajo potezo več. kao neki tehničarji, ki jim ni potrebno niti defenzivno igrat. žal jih v sloveniji ni takih ki bi na mednarodnem nivoju izstopali v tehničnem in fantazijskem smislu (razen Iličiča in Kampla). vsi ostali morajo imet borbene, defenzivne, tekaške sposobnosti. Kdo naj laufa, dobiva skoke in se bori namesto Krhina? trenutno takega igralca v Sloveniji ni. Lorbek iz Mure je bil meni en tak tip igralca, ampak zgleda zgrešil s prestopom v Belgijo. Samo moje mnenje vse skupaj
Odgovori Prijavi komentar
0
0

ODGOVORI NA KOMENTAR

PREKLIČI
OBJAVI

UREDI KOMENTAR

PREKLIČI
Shrani

Zadnji komentarji


21

Evropa je s kratkim metrom izmerila slovenski nogomet, ki je tretjerazreden in vse bolj nepomemben

FrancoisBoulanger
28.9.2020, 8:48
Vedno se lahko najdejo izgovori, da smo mali, da ni denarja, da pač ne moremo ker... A to so pač še vedno le izgovori. Ključna težava je ta, da se NZS zapira v svoj dvorec od koder nimajo niti najmanjšega pregleda in stika z realnostjo. Dejstvo je, da nogomet izgublja na priljubljenosti. Če ni rezultatov, ni gledalcev. Pretekli uspehi Dragiča, Dončiča, Rogliča, Pogačarja in drugih uspešnih športnikov, mlade vodijo k drugim športom in ne k nogometu. Na NZS sicer imajo pripravljenih kar nekaj všečnih dokumentov, a kaj, ko so predvsem všečni za branje, njihove realizacije pa ni. Na žalost se v praktično vseh mlajših selekcijah primarno igra le na rezultat in nikoli na razvoj. Premalo je usposobljenih trenerjev, ki bi v mislih najprej imeli dolgoročno individualno in ekipno napredovanje. Korenite spremembe tudi trenerski organizaciji bi bile absolutno potrebne. Kontinuiteta pa se bo sedaj, po volitvah, le nadaljevala. Trenerje, pa tudi klube, zanima le rezultat na prejšnji in naslednji tekmi. Domžale so npr. pred sezono k ekipi U15 pripeljale igralce iz Maribora, Celja, Olimpije in Jesenic. Zakaj so jih potrebovali? Kaj so delali v preteklih letih s svojimi igralci? Zanima jih izključno rezultat, s svojimi delajo očitno slabo. Ko ti igralci ne bodo več dovolj dobri, bodo spet od drugod pripeljali nove. Svojim igralcem se ne zaupa. In tako je bolj ali manj v vseh klubih. Na primeru Domžal in 14 let startih fantov se to zelo dobro vidi. Potem pa pri članih že v drugi in še bolj v prvi ligi igrajo praktično sami tujci. Bravo je bolj ali manj edina izjema. Zaenkrat. Da tega, da se v Sloveniji praktično nič ne govori o vplivu relativne starosti (Relative Age Effect), sploh ne omenjam. Več o tem na: https://football-observatory.com/IMG/pdf/mr10_eng.pdf ali npr. https://talentdevelopmentinirishfootball.com/2019/05/09/relative-age-effect-in-uefa-u17-championships-2019/ . Da, tudi o tem bi bilo potrebno zelo močno spregovoriti...

1

Camoranesi: Poraz v Sežani je bil povsem zaslužen

wisan
28.9.2020, 9:28
Točno to smo želeli; nočemo nezasluženih porazov, samo zaslužene !

11

La Liga: Atomski začetek novega čudežnega dečka Barcelone

mstegar
28.9.2020, 10:39
Edina svetla točka je Fati pri Barci. Sicer igra solidna. Pač vilareal ni merilo,bom ovidli kkao bo proti močnejšemu nasprotniku. Obramba je še vedno za en drek.

1

Higuainov ponesrečen debi: Nabil jo je čez gol, potem pa skočil v igralca nasprotne ekipe

stankovic
28.9.2020, 11:10
Včasih mi je to bil top igralec, danes je pa eden najbolj smešnih. Bolje bi mu bilo da je odšel v kakšen manjši italijanski klub, kjer bi še naprej igral nogomet na najvišjem nivoju ne pa tam da se bruka s tistimi iz MLS polprofesionalci.

Poudarjeno

Nikomur ni mar za igralce. Niso stroji, potrebovali bi malce predaha. Ne gre samo za Manchester City, gre za vse klube. Ni v redu, da recimo reprezentanti v štirih dneh odigrajo dve tekmi. Nam so se trije reprezentanti v klub vrnili poškodovani. ...več
Pep Guardiola
Slovenski nogomet je na mednarodni sceni zapravil vse, kar si je ustvaril. Postal je, tako kot že pred njim reprezentančni, tretjerazreden in nepomemben. Vprašanje, kako ga rešiti, bi moralo že pred letošnjim neuspehom intenzivno zaposlovati odgovorne in pristojne ter poenotiti deležnike, vendar se v resnici v ozadju ne dogaja nič bistvenega. Kakovost slovenskega nogometa je ta trenutek tako nizka, da bi v resnici takoj potreboval fundamentalne spremembe, ki pa bi verjetno terjale marsikatero glavo. Vzdušja za to, da bi udobne pozicije bile žrtvovane za višji cilj (primer je trenerska organizacija), pa v slovenskem nogometu (še) ni. ...več
Miran Zore
Nisi si zaslužil, da so te vrgli ven na takšen način. Vendar pa je resnica takšna, da me na tej točki nič več ne more presenetiti. ...več
Lionel Messi o Luisu Suarezu

Anketa

UEFA ponuja tri kandidate za igralca leta. Koga bi izbrali vi?


Vseh glasov: 1192
Nogomania.com
Vse ostalo je nepomembno.

Portal www.nogomania.com je eden najbolj obiskanih spletnih portalov s športno vsebino pri nas.

Podaja dnevno sveže vsebine s sveta nogometa in je na spletu prisoten že od leta 2000.