1. SNL

Luka Zahović je zagret za opcijo v Izraelu

Miran Zore 15. januar 2019 46 Komentiraj
(foto: pigac.si)
Vezi, ki jih imajo v Mariboru z izraelskim nogometom po zaslugi agenta Duduja Dahana, ostajajo močne. To dokazuje izraelska opcija za napadalca Luko Zahovića, ki si prizadeva najti klub v tujini.
Luka Zahović si že nekaj časa prizadeva dobiti klub v tujini (klub je iskalo več agentov), a zaenkrat Maribor zanj ni prejel ponudbe. Vsaj ne takšne, ki bi jo bil vodilni klub 1. SNL pripravljen sprejeti. Triindvajsetletni Zahović, ki je v preteklosti preko Heerenveena že poizkusil prodreti v tujino, a bil pri tem neuspešen, je tako ostal v klubu, v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih pa dosegel 10 zadetkov in, kot smo izvedeli, privabil zanimanje konkretnega kluba.

Po naših informacijah je Zahovića začel spremljati izraelski prvoligaš Beitar iz Jeruzalema, ki je po burnih letih pred začetkom letošnje sezone zamenjal lastnika. Odtlej je bilo v klub vloženega veliko denarja, toda pravega efekta ni. Beitar je po 18 odigranih krogih v izraelskem prvenstvu trenutno šele na 10. mestu, uspel pa je dobiti vsega štiri tekme. 

V klubu se zavedajo, da bodo potrebne nove investicije in ena od njih je tudi nov napadalec. V igri je, kot smo izvedeli, Luka Zahović. Zaenkrat še ni jasno, kdo je igralca povezal s klubom, zna pa to biti izraelski agent Dudu Dahan, ki je z Mariborom močno povezan. Dahan sodeluje tudi z Beitarjem, ki lahko za igralca plača tudi do dva milijona evrov odškodnine.

Dokaz, da je Dahan povezan z Beitarjem, je Lior Inbrum, ki je član kluba, v preteklosti pa je bil na posoji v Mariboru. Za Beitar sicer igra tudi Tal Ben Haim, nekoč član Manchester Cityja in Chelseaja, ki je tudi Dahanov klient. 

Naši viri so nam zaupali, da naj bi bil igralec pripravljen sprejeti ponudbo omenjenega izraelskega kluba, se pa za morebiten prestop Maribor in Beitar (še) nista dogovorila. Če se bosta, bo Maribor v napadu ostal pri Marcosu Tavaresu, Janu Mlakarju, Jasminu Mešanoviću in tudi na mladem Nardinu Mulahusejnoviću, uradno še vedno član Maribora Sunny pa prihodnosti v mariborskem klubu nima. 

KOMENTARJI

46
MB_Bojan
16.1.2019, 22:48
garfild, Maribor je stabilen klub, od nekdaj. Od nastopanja v prvi jugoslovanski ligi, ko je bila ta še izjemno močna, med najmočnejšimi v Evropi. Pa do uvrstitve v ligo prvakov in evropsko ligo še pred prihodom Zahoviča. O Zahoviču si sam dobro in pozitivno napisal. To je dolgo obdobje, ne sezonska uspešnost. In Maribor bo vedno tak, ker je to mesto, ki živi s klubom, pa kdorkoli bo v bodoče vodil Maribor. Imamo pa seveda nepisane objektivne omejitve, da še dolgo ali nikoli ne bomo nogometna velesila, kot tudi Slovenija ne, Ampak Maribor s srcem in podobnimi uspehi kot doslej pa vedno.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
garfild
17.1.2019, 01:25
MB_Bojan, nič bolj in nič manj stabilni kot kateri koli drug klub v javni lasti. Spomni se prve uvrstitve v LP in potopa naslednjo sezono. Ampak tedaj je politika odločila da ostante nad vodo in ste se počasi skozi leta vrnili na zeleno vejo. Če bi bili tedaj v privat lasti bi morali lastniki pokriti izgube ali pa bi bili razlastninjeni preko stečaja in bi prišli novi lastniki. Privatna lstnina je pa dobra zaradi tega ker so v takšnih kolektivih zdrvi odnosi ker se točno ve kdo pije in kdo plača in kdo poveljuje kdo pa ukaze izvršuje. Za konec še ena bistvena razlika. Če bi bil vaš klub v privatnih rokah se sigurno ne bi dogajalo to da bi iz kluba igralci odhajali v športni pokoj, ki je najslabša možna varjanta za klub ker nič ne zasluži od takšnih igralcev.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
MB_Bojan
17.1.2019, 07:03
garfild, vsak ima svoj pogled in spoštujem kar si napisal. Vendar pa so vse te tvoje navedbe krasnih in jasnih razmer v privatni lasti utopija resničnosti. Preveč znanih žalostnih primerov v naši državi smo že doživeli, da bi kar tako sprejemali te odrešenike. Ker pa smo na nogometnem portalu, pa si samo analiziraj današnjo Olimpijo ali Koper, pa bo vse jasno. Maribor kot mesto in kot klub je specifika, tega sorazmerja povezanosti ti ne razumeš. In če nam je bilo marsikaj ukradeno od raznoraznih dobortnih lastnikov in tovrstne družbene ureditve, nam nogometa v mestu ne bodo. Potem morajo ukrasti celo mesto ! Nogometni Maribor se bo zagotovo tudi kaj spreminjal, verjamem da še v boljše, ampak v takšni ali drugačni organiziranosti bo ostal MARIBOR !!! ne kakšno Mandaričevo skropocalo.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
garfild
17.1.2019, 08:41
MB_Bojan, dobra primera si dal. Koper in Olimpija. Oba kluba sta propadla ker se je v vodenje in upravljanje utikala politika. Konec koncev tudi pri vas je bila politika največji krivec da ste "tehnično" bankrotirali po prvi LP. Konec koncev sta ravno nova, privatna, Olimpija in Domžale najboljši primer čistih poslov v poslovno športnem smislu. Lastniki obeh klubov ves čas jasno govorijo kaj je njihov glavni prihodek in od česa živijo, pa so bili dobri in slabi časi ampak eni in drugi ustrajajo pri svojem prvotnem konceptu in lastniki kluba v slabih časih zalagajo denar v dobrih pa pobirajo dobičke. In tu je največja razlika med " socialističnimi kolhozi" in privat klubi ker se kolhozi v dobrih časih kolhozi obnašajo kot večji ali amnjši pijani miljonarji v slabih časih pa za svoj obstoj denar plenijo po blagajnah javnih podjetij in institucij. Samo to je problem in nič drugega. Saj vas so med sanacijo po prvi LP že okradli samo vi tega niste vidli, vaš klub se je vsaj v prvem delu sanacije financiral predvsem in samo iz donacij javnih blagajn in sponzorstev podjetij v državni ali občinski lasti. Pa ni samo rpi vas tako podobna zgodba se v priv Slo ligi dogaja vsaj še v 6 klubih kjer politika iz ozadja vleče vse niti v klubih. In to je problem številka 1 v 1. slo ligi. In ko se bo to rešilo se bo tri četrtine ostalih probelmov rešilo samo od sebe.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
miha12
17.1.2019, 14:33
garfild nevem al trolaš al pa res ne razumeš o čem govoriš. kak pri pizdi materni je lahko olimpija najboljši primer čistih poslov? kaj si ti vido predlanske bilance kak so ble objavljene? če je tu vse čisto, sem jaz največji žabar na svetu. domžale ne rečem, čeprav imajo tudi tam oražmi umazane prste od marmelade. ;)
Odgovori Prijavi komentar
0
0
garfild
17.1.2019, 19:25
miha12, lastniki OLimpije in Domžal delajo tisto kar tudi govorijo, njihov primarni način finaciranja in delanje dobička je z vzgojo, dodelavo in prerpdajami igralcev, vse ostalo je za njih sekundarnega ali terciarnega pomena. In na to tudi kažejo bilance. Bilance uspeha so okoli nule da je država zadovljna, bilance stanja so pa uradno obremenjene z "krediti" lastnikov klubov lastnemu klubu ker lahko edino na takšen način po slovenski zakonodaji lastniki zavarujejo svoj vložek v klub. Na podoben način so se lastniki zavarovali tudi pri mnogih drugih mnogo večjih kljubih ( Juve, Real, MC,........) v Evropi ke rje to enostavno najbolj eleganten način da ob menjavi lastništva ali spremembi deležev ni potrebno plačevati davka od ustvarjenega dobička od investicije v klub.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
miha12
18.1.2019, 08:05
mandarič dela to kar govori? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD a ti to resno?
Odgovori Prijavi komentar
0
0
miha12
18.1.2019, 08:06
glede olimpije in čistih poslov pa ne mislim več pametovat, ker nočete verjet, kljub temu da vas dokazi vsak dan praktično trofijo v glavo. se bomo menli 2-3 leta po odhodu mandariča ko bo večina okostnjakov že padla iz omar.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
filerane1978
18.1.2019, 08:31
garfild jaz sem navijač olimpije ampak se valjam po tleh od smeha. Kdo je Mandarića privlekel v LJ? A njega ni noben "namestil" In domžale? Lepo te prosim. V Sloveniji ni kluba ki bi bil zgledno voden, preprosto ga ni. Kar se pa padca po LP v marburgu tiče je to dost povezano z dejstvom ki tepe tudi velike klube. Po uspehih se dvignejo pogodbe zaslužnim igralcem, okrepitve v tako ekipo težko pripelješ in tako naprej. Zgodi se začaran krog. Jaz osebno marburgu zamerim ali pa očitam samo to da izven igrišča klub ni napredoval veliko oz toliko kot bi moral. Nobenih novih sponzorjev, seveda ko pa je direktor za biznis nekdo ki je prej vodil teniški klub, zdaj pa je Bojan Ban kar nekdo pa vse kar počne je obrača denar ki ga na terenu zasluži ekipa. Ampak okej dat Olimpijo in smešne Domžale kot zgled poslovanja je pa res smešno. Prosim lepo. To kar dela Milan Mandarić veze s fuzbalom nima. Navaden mešetar. Ki pa je dvakrat osvojil ligo pri nas kar pove kako smešna je naša liga.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
garfild
18.1.2019, 09:03
filerane1978, jaz nisme navijač Olimpije pa vem več o tem kdo je vodil Olimoijo kot pa ti, ki s eimaš za navijača. Kdo je pripeljal MM-ja? Izet Rastoder. Praviš MM nima pojma o nogometnem poslu? Kdo ga pa ima pri nas. Še nekrat preber kaj sem napisal v svojem zadnjem postu. Nisem napisal da je poslovanje v Olimpiji in Domžalah za ljudske oči čisto je pa legalno ( tisto kar dovoljujejo zakoni ki veljajo v Sloveniji in EU). Jaz sem pisal o tem da Olimpija in Domžale delata tisto kar govorita, za svoje preživetje služita z vzgojo, dodelavo in preprodajo igralskega kadra ker je to edini možen stabilen vir dohodka za klube nabornega ranga v nogometni hirearhiji. To in o tem sem pisal.
Odgovori Prijavi komentar
0
0

ODGOVORI NA KOMENTAR

PREKLIČI
OBJAVI

UREDI KOMENTAR

PREKLIČI
Shrani

Zadnji komentarji


6

Uspehi in rast Liverpoola so poskrbeli za pretesen Anfield

Lamus
22.11.2019, 14:44
Je pa Liga Prvakov eno, ligaške tekme pa popolnoma druga zgodba. Se strinjam, da so noči Lige Prvakov bistveno navijaško intenzivnejše kot ligaške tekme, kar je popolnoma logično in mislim, da je na vseh preostalih srečanjih dokaj podobna zgodba. LP je redka in zato tudi več inputa v take tekme.

4

Onana: Klubi pač ne zaupajo temnopoltim vratarjem

BogNogometa#8
22.11.2019, 19:42
ids da wite mans falt

2

Žreb dodatnih kvalifikacij za Euro ugoden za Makedonijo in Kosovo, malce manj za Srbijo

Troll
22.11.2019, 19:44
Ne štekam najbl :D se prav 1. iz usake skupine gre na EP al kako?

8

Sarri še naprej vztraja pri svojem, Cristiana Ronalda bo ohladil

lej ga tega
22.11.2019, 20:47
Bo znaimivo, če se juve in chelsea srečata v izločilnih bojih. Bo Kepa naročil Sarriju, da posede CRja.

Poudarjeno

Če bi živel nogomet in mu bil povsem posvečen, potem bi bil na ravni Cristiana Ronalda in Lionela Messija. ...več
Wesley Sneijder
Tega novega formata sploh ne razumem. Vprašal sem vodilne ljudi naše nogometne zveze, če je sploh potrebno, da se mučimo in odidemo na žreb, ki bo 30. novembra. ...več
Ronaldo Koeman o žrebu za Euro 2020
Ekipe kot so Anglija, Francija, Španija, Italija, Belgija ali Nizozemska so trenutno pred nami. ...več
Joachim Low

Anketa

Kdo je največji dolžnik letošnjega leta v slovenski reprezentanci?

Vseh glasov: 1603
Nogomania.com
Vse ostalo je nepomembno.

Portal www.nogomania.com je eden najbolj obiskanih spletnih portalov s športno vsebino pri nas.

Podaja dnevno sveže vsebine s sveta nogometa in je na spletu prisoten že od leta 2000.