SLO | SRB

Oglas

EPOS – brezžična prihodnost samodejne košnje

Uredništvo 2. december 2021 0 Komentiraj
Igrišče za golf na Švedskem z robotsko kosilnico AM 550 Epos in referenčno postajo. (foto: /)
S satelitsko krmiljenim sistemom Husqvarna EPOS (kratica za: Exact Positioning Operating System) s tehnologijo Automower® je robotska košnja prilagodljiva kot še nikoli doslej
Husqvarnina nova robotska kosilnica EPOS-Automower®550 deluje brez mejnih kablov v fizični obliki in jo je mogoče programirati na daljavo s storitvijo Husqvarna Fleet Services™. Medtem ko robotske kosilnice dan za dnem neutrudno oblikujejo popolno trato, se lahko upravitelji športnih igrišč, poklicni vzdrževalci zelenih površin in krajinarji posvetijo drugim, pomembnejšim nalogam.

Namestitev robotske kosilnice Automower® se s sistemom EPOS izvede udobno preko posebne aplikacije. S pametnim telefonom je mogoče robotsko kosilnico v dejanskem času usmerjati vzdolž virtualne meje in ji tako določiti njeno delovno območje. Za satelitsko povezavo pa je treba zagotoviti neoviran pogled v nebo. Z aplikacijo EPOS lahko kadar koli enostavno vključite in znova izključite t. i. »prepovedana območja«, ki se jim robotska kosilnica izogne.

Prednosti sistema EPOS:

– Prihranek stroškov zaradi učinkovite namestitve: mejnih kablov ni več treba polagati v zemljo.

– Enostavnejši nadzor nad kosilnicami: namestitev in spremembe programskih nastavitev je mogoče udobno izvesti preko aplikacije EPOS. Dodatno pa je mogoče kosilnice Automower® nadzirati tudi s pomočjo storitve Husqvarna Fleet Service.

– Trajnostna tehnologija: akumulatorsko gnani motorji znižujejo raven hrupa in emisij CO2.

– Večja prilagodljivost: z robotsko kosilnico EPOS-Automower® je mogoče kadar koli na novo določiti območja košnje in jih tako med sezono košnje vedno znova spreminjati in prilagajati.

ZATO, DA VSE POTEKA, KOT JE TREBA, KJER KOLI JE TREBA.
Robotske kosilnice Husqvarna Automower® so izredno prilagodljiva dopolnitev vašega voznega parka. Zaradi vsestranske možnosti uporabe so rešitev za izvedbo številnih opravil na področju vzdrževanja trate in krajine kot tudi za občine, športna društva, upravljavce objektov in druge strokovnjake za vzdrževanje krajine in zelenih površin.
Izkoristite prednosti popolnih rezultatov košnje ter priložnost, da prihranite čas in denar.

Husqvarna
(foto: /)


UPRAVLJAVCI OBJEKTOV
DODANA VREDNOST ZA VAŠE STRANKE IN VAŠE PODJETJE

Kot upravljavec stavbe morate v običajnem delovnem dnevu pogosto dokončati različne naloge. Skrb za trato prepustite robotski kosilnici Automower®, ki zniža skupne stroške investicij in vam prihrani veliko časa, ki ga lahko izkoristite za druge, bolj donosne naloge. Robotska kosilnica vam pomaga ohraniti zdravo in negovano trato in tako polepša ne samo videz okolice, za katero ste odgovorni, temveč tudi videz vašega podjetja.

Husqvarna
(foto: /)


UREJEVALCI KRAJINE
NAJBOLJŠA REŠITEV ZA VELIKE POVRŠINE

Urejevalci krajine in zelenih površin, ki so odgovorni za velike travnate površine, kot so parki, morajo pogosto upoštevati omejitve in krajevne smernice glede emisij in/ali hrupa. Z uporabo robotskih kosilnic Automower® je mogoče pokositi velike površine in doseči popolne rezultate košnje, naprave pa pripomorejo tudi pri doseganju vaših ciljev trajnostnega razvoja. Povežite svoje robotske kosilnice s sistemom Husqvarna Fleet Services™ in si zagotovite ostati v vrhu dogajanja ter tako primerno načrtovati glavne oz. nizke sezone dela.

Husqvarna
(foto: /)


ŠPORTNE POVRŠINE IN IGRIŠČA ZA GOLF
VELIKE OBREMENITVE, VISOKE ZAHTEVE
Igrišča za golf ali površine za šport, kot npr. nogometno igrišče ali atletski stadion, so
pogosto močno obremenjeni, zato je treba trato še dodatno negovati. Vzdrževanje
trate je pogosto drago, zahteve glede gnojenja, zalivanja in vzdrževanja pa so lahko drage in zahtevajo veliko dela. Robotska kosilnica Automower® deluje natančno po vašem načrtu in trato kosi vsak dan. Robotske kosilnice odrežejo le nekaj milimetrov trave, zato odrezkov na travnati površini skoraj ni opaziti in jih ni treba odstraniti. Ta pokošena trava služi tudi kot naravno gnojilo.

Husqvarna
(foto: /)


JAVNE POVRŠINE
NA POTI DO BOLJ ZELENEGA MESTA
V večini mest in urbanih območij veljajo zahteve glede
emisij. Zaradi bistveno nižjih emisij CO2
z uporabo kosilnice Husqvarna Automower® bistveno prispevate k zmanjšanju
okoljskih obremenitev. Zaradi pregledne investicije v opremo in minimalnih stroškov dela so robotske kosilnice idealna alternativa profesionalnih izvajalcev, katerim občine zaupajo urejanje krajine.

Husqvarna
(foto: /)


HUSQVARNA
AUTOMOWER® 550 EPOS

Optimalno opremljena robotska kosilnica z EPOS vodenjem in transportnim načinom
AppDrive in natančnim upravljanjem območij. Z virtualnimi mejami je mogoče definirati več delovnih območij z različnimi nastavitvami in določiti začasno prepovedana območja. Brez težav je možna košnja razgibanih travnatih površin do 5.000 m², ozkih prehodov, ovir ali zahtevnih območij in pobočij z naklonom do 45 %. Potrebna je referenčna postaja.

■ Tehnologija Husqvarna EPOS
■ EPOS vodenje
■ Vremenski časovnik
■ Zaznavanje ovir
■ Varnostne luči
■ FOTA – samodejne posodobitve programske opreme
■ Husqvarna Fleet Services™

Zadnji komentarji


4

UEFA je izbrala tri kandidate za igralca leta: Ali lahko Karim Benzema ostane brez lovorike?

Ragel
12.8.2022, 17:22
Curtois res blesti zadnje čase, brez nihanj.

12

Chelseajev denar diši daleč naokrog, cene se višajo in lahko bi padel svetovni prestopni rekord za branilca

nemeth
12.8.2022, 14:39
Določene stvari, ne rečem te, mediji tut napihnejo. Kot ta, da je Šeška hotel Real pa ne vem kdo vse še, na koncu pa v Leipzigu, ki ne bo povohal naslova Champion league, pristane. Da bi pa igralec raje slabši klub izbral, pa ne verjamem.

3

Wanda Nara se je lotila reševanja kariere svojega moža: Icardi je ponujen dvema povsem različnima kluboma

Ragel
12.8.2022, 14:34
Ten Hag bo na težki preizkušnji s temi povprečnimi igralci s težkimi karakterji. Če bo tole zvozil mu bo močno zrasla cena.

Poudarjeno

Zdaj bomo morali razmišljati o tem. Zdaj je to del našega vsakdana, če niste cepljeni, potem naletite na ovire. Razmislili bomo o tem, če bomo vozili igralce, ki niso cepljeni, kajti takšnih problemov si ne želimo. ...več
Thomas Tuchel
Barcelona je imela plačilni seznam, ki je bil za 40 odstotkov previsok. Dejstvo je, da imamo zdaj drugačno plačilno strukturo in da se ji morajo igralci prilagoditi. ...več
Joan Laporta
Klubska filozofija, ki daje zaupanje mladim igralcem in igra, ki je atraktivna in napadalna - oboje je idealno zame. Mesto, stadion in celotna infrastruktura kluba, pa tudi vsi dobri pogovori, ki sem jih imel z ljudmi iz kluba, so me prepričali v to, da je to prava odločitev. Zdaj se bom osredotočil na sezono v Salzburgu, želim se še naprej razvijati in biti uspešen. ...več
Benjamin Šeško o prestopu v Leipzig

Anketa

Bi pozdravili povratek Kevina Kampla v slovensko reprezentanco?

Vseh glasov: 1130
Nogomania.com
Vse ostalo je nepomembno.

Portal www.nogomania.com je eden najbolj obiskanih spletnih portalov s športno vsebino pri nas.

Podaja dnevno sveže vsebine s sveta nogometa in je na spletu prisoten že od leta 2000.