SLO | SRB

1. SNL

Druga plat slavja: Ogrožena je bila varnost gledalcev na Fazaneriji, Viole so metale bakle med otroke

Uredništvo 23. maj 2022 17 Komentiraj
Policija ni uspela kontrolirati podivjane množice. (foto: pigac.si)
V Muri so se odzvali na dogajanje po koncu včerajšnje tekme na Fazaneriji. Viole so divjale in ogrožale varnost gledalcev na tekmi, posebej boleče je bilo dejstvo, da je pirotehnika ogrožala družine. Mura se je odzvala.
- Izjava za javnost Mure:

Včeraj je padel zastor nad 31. sezono Prve lige Telemach, v Murski Soboti smo bili priča srečanju Mure in Maribora, ki je bil odigran pred izjemno kuliso, katera je lahko v ponos slovenskemu nogometu.

Nikakor pa nam ne more biti v ponos dogajanje po zadnjem sodniškem žvižgu. Čeprav smo kot organizatorji večkrat opozarjali, da ne moremo prevzeti odgovornosti za protokol podelitve iz varnostnih razlogov, smo naleteli na gluha ušesa. Naša zahteva, da se gostujočim navijačem ne dovoli na igrišče, ni bila uslišana. Tudi zato je situacija kasneje eskalirala do te mere, da se lahko danes zgolj zahvalimo domačim navijačem, da na provokacije niso odgovorili in niso zapustili svojih sedežev. V nasprotnem primeru bi se danes lahko pogovarjali o tragediji. Na tem mestu tudi opravičilo našim zvestim navijačem, da so ob koncu tekme namesto pozdrava svojih ljubljencev, morali spremljati huliganske izpade mariborskih navijačev. Ob tem moramo ponovno poudariti, da smo izjemno ponosni na naše navijače, ki v izgredih niso sodelovali in se jih tekom sezone niti niso posluževali. Veseli nas, da smo včeraj na tribunah Fazanerije prav tako videli veliko družin z otroci, ki so v razgrajanju gostujočih navijačev lahko videli, kako se ne navija za svoj klub.

Verjamemo, da je v zapisniku delegata končalo marsikaj, a vendarle je potrebno opozoriti na dogodke, ki so vredni obsojanja in ne spadajo na nogometna igrišča. Žalostno je, da je bil vdor na igrišče morda še najmanjši od incidentov, ki so se dogajali po včerajšnji tekmi. Nesprejemljivo je namreč, da je lahko navijaška skupina Viole prišla najprej do sektorja, kjer so bili nastanjeni Black Gringosi in vanje zalučala več pirotehničnih sredstev. Še bolj nas žalosti, da so pirotehnična sredstva nato poletela tudi med "navadne" navijače, med katerimi je bilo ogromno otrok. Nekateri se s tem niso zadovoljili in so v navijače na južni strani vrgli kar korner zastavico.

Rezultat vsega so številne poškodbe na objektu. Med drugim so člani organizirane navijaške skupine Viole odtrgale kar del konstrukcije strehe vzhodne tribune. Prav tako so uničeni sponzorski transparenti, ograje, vrata in še bi lahko naštevali. Morda pa je tukaj na mestu tudi vprašanje, da se kot družba vprašamo, kje sploh smo. In kako dolgo bodo pristojni, na čelu s policijo in NZS tolerirali tovrstne huliganske izpade, dokler se ne bo zgodila tragedija.

KOMENTARJI

17
Mutavec
23.5.2022, 19:07
Mariborčani, kaj druga ni za rečt.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
ayoze perez2
24.5.2022, 08:02 (popravljeno 24.5.2022, 08:02)
Mutavec tebi tak ne rabim nič komentirat, ker si se sam imenoval iskreno to kaj si, Matech ti pa nea boji jezn, ker nisi Mariborčan, najboljše kaj si lahko v Sloveniji :) MARIBOR ŠAMPION !!!
Odgovori Prijavi komentar
1
1
retepp
24.5.2022, 09:09
Taka početja so nesprejemljiva ne oziraje se od katere navijaške skupine. Se vpršajmo, kaj dela policija ?! Ta svoje vloge ni upravičila, in PIKA !
Odgovori Prijavi komentar
1
0
stena
24.5.2022, 12:39
Prvo naj povem,da sem ponosen navijač Mure,nekoč leta 91" tudi pripadnik Black Gringosov in da takšne scene kot so jih prikazali Viole,že dolgo časa nisem videl.Se spomnite starejše Viole kako smo skupaj navijali nekoč,prišli smo v Maribor na tekmo in na tribuni nas je čakala velika skupina Viol,4 gajbe piva,sendviči in še dodaten material za koreografije in podobne stvari in nikoli ni bilo nobenih večjih,oz.hujših kršitev.Nikoli nismo stopili na igrišče,kaj šele,da bi metali bakle na igrišče ali celo na tribune,kot se je to dogajalo v Murski Soboti.Kaj vi prestavljate največjemu in najboljšemu,to morem priznati, Slovenskemu klubu Mariboru? Predstavljate SRAMOTO IN ŠE ENKRAT SRAMOTO.Mislim,da se celi Maribor sramuje vašemu početju.Se vi sploh zavedate,da so bili na tekmi,ženske,mali otroci,starejši ljudje in invalidi in vi IZMEČKI,mečete bakle na njih.Zraven mene je sedel Mariborski navijač,ki se je dobesedno zgražal nad dogajanjem,ki so ga uprizorili posamezniki z svojimi dejanji. Upam,da je bilo vse posneto in upam,da se bodo zgodile sankcije z strani NZS-ja,klubov in najnazadnje tudi Policije,ki je spet zatajila,kot že mnogokrat doslej in ni opravila svojega dela ,kot bi morala.Tašne Policije jaz ne potrebujem,čeprav vem,da če bi ukrepali,da bi prišlo še do hujših izgredov.Že vnaprej se je vedelo,da bodo izgredi,zdaj si pa prestavljajte,kaj bi se dogajalo ,če Maribor ne bi postal prvak. Še nekaj;Tisti ,ki je vrgel to baklo;če sem jaz oče tega otroka,ki ga je bakla skoraj zadela in bi se bognedaj lahko drugače končalo;bi te sigurno poiskal in te raztrgal na prafaktorje,da te niti celi UKC Maribor ne bi več sestavi skupaj. Čestitam Mariboru za osvojeni naslov in vsem tistim pravim navijačem.
Odgovori Prijavi komentar
4
0
reddevils
24.5.2022, 21:20
- Odgovor na komentar osebe stena Poglej komentar
Koga bi ti raztrgal na prafaktorje ata prekmurski, ne se hecat :D Svojih Gringosov pa nisi videl, ki so prvi vrgli baklo proti Mariborcanom? Nisi videl ustrahovanja MB navijacev s strani Murasev pred, med in po tekmi? Zlivali so pivo po MB navijacih, zvizgali, jih obkladali z vsemi zivimi zaljivkami, nekaj sem jih celo osebno zaznal, ko sem sel do sanka pred stadionom. Skratka vi nic krivi, vecne zrtve, a ste se vecji primitivci, samo imate nesreco, da ste po dusi picke in da se poserjete, ko vam nasproti ne stoji druzina ali pa 10letni otrok, temvec Viole :D
Odgovori Prijavi komentar
0
3
Lamus
24.5.2022, 23:54 (popravljeno 25.5.2022, 00:03)
- Odgovor na komentar osebe reddevils Poglej komentar
To kar si zdrdral se ponavadi dogaja na tekmah v Mariboru, ko gostujoči navijači sedijo na glavni ali nasproti glavne tribune. Na moje kolege so lani primitivci pljuvali, nekaj so jih po tekmi celo pretepli, enega gospoda, ki je bil zgolj šofer in ni bil niti na tekmi, pa z zlomljenimi rebri in ličnicami spravili za mesec dni v bolnico. Zaradi takega stanja v MB na tekme več ne hodim. 100% prepričan sem pa, da tudi sam sodiš med to hordo nevzgojenih budal ;) Ne igraj žrtve, ker nisi in ne pretiravaj ter ne serji s takimi oh in sploh zgodbicami. Primitivec nevzgojen. Že to, da se bahaš z nasiljem in kako so Viole močne in oh in sploh, pove marsikaj o tvojem inteligenčnem kvocientu. Očitno ti je Šmarnica res požgala še tiste zadnje celice, ki so že tako ali tako dihale na škrge. Pa še edini na tem forumu, ki to zgoraj opisano, dejansko podpira. Grozljivo. p.s. noben izmed grupe BG ni metal bakel.
Odgovori Prijavi komentar
1
1
retepp
26.5.2022, 14:31
Čuj ti Matech ali Maček alli kaj si že? Jeseni te čaka(jo) popravni izpiti. Iz slov. jezika zanesljivo! Preberi še enkrat svoje umotvorne zapise in boš ugotovil čemu (če boš)? Šele potem se pisno oglašaj. Sploh pa nisi bil na tekmi in ne veš ničesar. Vse kar tu prebereš jemlješ zeleno živo za zdravo in tu bevskaš (če zpišem lajaš, bi bilo nevljudno). Prave baklje so med nas in družine z otroki padale naravnost na zah. tribuno s strani zelenih Drekonsov na derbiju v L. vrtu. Tak, da imaš malo informacije. V M.S.pa smo doživljali- poslušali mi "mirni" navijači čez celo tekmo žaljivke in provokacije. Naj novinarji malo povprašajo družinske člane nekaterih Mb igralcev ( Milec, Tavares, itd.), kakšne žaljivke so poslušali in bili poškropljeni tudi s pivom. A vse to ni pomagalao nebogljenim žogobrcom Mure, ki niso imeli za burek in kokto. Da o tem, kako prepolna in nedopustno nabita je bila ena od tribun z mb. navijači, niti ne govorim. Še dobro, da ni prišlo do nesreče -tragedije ! Na koncu pa - konec dober, vse dobro ! MARIBOR ŠAMPION ! Ja, ja, to te peče v možgane. Nič, pojdi se učit in v roke vzet - Pravopis slovenskega knjižnega jezika ! Popravni bodo hitro, ha, ha, ha...!
Odgovori Prijavi komentar
0
0
peacemaker1
26.5.2022, 14:35
- Odgovor na komentar osebe reddevils Poglej komentar
...žveplenko..evo te..končno si prilezel ven iz tvojih rovt..situacija v "vinogradu"?..vse pod kontrolo?..volitve?..LP z Unitedom?..jah..ni glih tvoje leto, ne?..bo že bolje..drži se, že prej omenjenga šanka..pa ne pretiravaj s hlapi..:-D
Odgovori Prijavi komentar
2
0
reddevils
26.5.2022, 16:08 (popravljeno 26.5.2022, 16:08)
- Odgovor na komentar osebe peacemaker1 Poglej komentar
Hlapec primorski, izgubili ste naslov proti evropskemu Mariboru, zato si United ven potegnil? Se bolj ubogi si, kot sem si mislil😁
Odgovori Prijavi komentar
0
0
peacemaker1
27.5.2022, 08:17
- Odgovor na komentar osebe reddevils Poglej komentar
...glede na tvoj intelektualni deficit..je več kot evidentno, da si mislil bolj malo..tako kot ti tudi sklepanje ne gre od rok..ne vem iz katerih paralel si povlekel, da sem navijač Kopra?..pa tudi, če bi bil bi bilo dokaj zaskrbljujoče, da se "evropski Maribor" matra do zadnjega kola z ekipo, ki je še do nedavnega tavala po nižjih ligah.."vijolična velesila" pa harala po Evropi in si podrejala velikane kot za šalo...sem ti že n-krat napisal..da eksperimentiranje s tabletami in hlapi ni zate, žveplenko moj..če pa k temu dodaš utapljanje žalosti zaradi ne realizacije mokrih sanj, katere si še kak mesec nazaj pompozno najavljal..pa dobimo takoj širšo sliko tvojega, že tako zaskrbljujoče bednega in patetičnega življenja...saj bo..zdaj pa se pojdi malo potolažit s kriglom dobre šmarnice in kakim eklatantnim prispevkom na Novi 24TV..:-D
Odgovori Prijavi komentar
1
0

ODGOVORI NA KOMENTAR

PREKLIČI
OBJAVI

UREDI KOMENTAR

PREKLIČI
Shrani

Zadnji komentarji


4

Utrip iz vrst navijačev pred protestom: Razgaljena je vsa beda Olimpijine uprave, navijači so sovražno nastrojeni proti Deliusu

bayern
6.7.2022, 11:15
Noben resen investor ne bo prevzel kluba iz slovenske rekreacijske lige.

2

Nocoj: Maribor stopa na evropsko pot, ovira bo visoka

MB_Bojan
6.7.2022, 10:40
S polno paro Maribor ! Velika priložnost in skrajni čas, da se zopet vpišemo v Evropo.

12

Sky trdi: Bayern kvari posel Chelseaju, po Maneju lovi še eno zvezdo

Intelekt
6.7.2022, 9:33
BTW, mal po spominu pobrski al pa vase komente prelet, in bos hitro ugotovil, iz kaksnih napovedi ste sli (darwin, nkunku, tchouchameni itd.) na Eriksena in Malacio. To, da zdej neki nabijate, da dolocenih igralcev ne rabte in da so ti igralci celo vsecni, je neka tolazba, k se bo hiter spremenila v agonijo tekom sezone.

Poudarjeno

Mbappe ni nikogar izdal. Sanjal je o Realu, ampak se je situacija spremenila zaradi političnega in ekonomskega pritiska. Na koncu to ni bil Mbappe, ki smo ga želeli, spremenil je svoje sanje. Njegova mama je želela, da pride, bila je žalostna. Emmanuel Macron je klical Mbappeja, to nima smisla. PSG mu je ponudil, da bo vodja projekta. Ni lahko, ko te kliče predsednik države, župan, pa greš v Katar in ti tam nudijo nore stvari. ...več
Florentino Perez
Lahko mi rečete, da sem slab trener, ampak ljubezni do kluba mi pa zagotovo ne morete očitati. V Ljubljano sem prišel, da klub vrnemo tja, kjer je nekoč že bil. Moram reči, da nisem še nikoli deloval z večjimi lažnivci in prevaranti, pa sem ogromno let že v tem poslu kot igralec in kot trener. ...več
Robert Prosinečki o Adamu Deliusu
Naši mladi igralci so vajeni, da igrajo v ekipah, ki dominirajo. A pomembno je, da dobijo tudi drugačno izkušnjo. To je tudi priložnost za slovenske klube, tudi za največje, denimo Olimpijo ali Maribor. Imamo veliko perspektivnih igralcev. Slovenski nogomet lahko z njimi precej pridobi. ...več
Mihael Mikić, trener Dinama

Anketa

Se bo Josip Iličić po koncu letošnje sezone še kdaj vrnil na vrhunsko raven?


Vseh glasov: 3165
Nogomania.com
Vse ostalo je nepomembno.

Portal www.nogomania.com je eden najbolj obiskanih spletnih portalov s športno vsebino pri nas.

Podaja dnevno sveže vsebine s sveta nogometa in je na spletu prisoten že od leta 2000.