Zelena luč za prodajo Chelseaja: Abramovič se je dogovoril z britansko vlado

Sky poroča, da je nejasnosti v zvezi s prevzemom Chelseja konec. Roman Abramovič naj bi britanski vladi dal ustrezna pravna zagotovila, da se ne bo finančno okoristil s prodajo kluba.

Uredništvo
18. maj 2022, 11:38

Roman Abramovič (Foto: Getty Images)

BBC je včeraj poročal, da vlada zaskrbljenost glede že dogovorjene prodaje Chelseaja, saj da poslavljajoči se lastnik Roman Abramovič ni dal nikakršnih pravnih zagotovil, da se ne bo finančno okoristil s prodajo kluba.

Abramovič se je pripravljen v celoti odpovedati dolgu, ki ga ima klub do njegovega podjetja Forstram Ltd., prav tako pa je obljubil, da bo celoten izkupiček od prodaje kluba namenjen za humanitarne dejavnosti.

Ker Abramovič ni dal pravnih zagotovil za svoje obljube, je obstajala nevarnost, da bi prodaja kluba ameriškemu poslovnežu Toddu Boehlyju padla v vodo, a danes Sky poroča, da se je Abramovič uspel dogovoriti z britansko vlado ter da dvomov o tem, da bo Todd Boehly s svojimi poslovnimi partnerji postal nov lastnik kluba, ni več.

Sky poroča, da je Abramovič z britansko vlado sklenil tudi pravno zavezujočo resolucijo, več podrobnosti o tem, kam bo romal denar od milijardne prodaje Chelseaja, pa trenutno še ni na voljo.