William Gallas: Frenki de Jong v Chelsea? To ni profil vezista, ki ga potrebuje Thomas Tuchel

Nekdanji branilec Chelseaja in Arsenala ni navdušen nad tem, da se njegovi nekdanji delodajalci zanimajo za nakup sijajnega vezista španske Barcelone.

Uredništvo
12. avgust 2022, 6:24

William Gallas je nastopal za vse tri največje londonske prvoligaše - Chelsea, Arsenal in Tottenham. (Foto: Getty Images)

William Gallas spremlja aktualno dogajanje pri svojem nekdanjem klubu Chelseaju in očitno ni navdušen nad tem, da se Londončani to poletje potegujejo tudi za usluge nizozemskega vezista Frenkija de Jonga, ki je trenutno član Barcelone, v svoje vrste pa ga odkrito vabi tudi Manchester United. Upokojeni francoski branilec namreč meni, da takšne oz. podobne veziste Chelsea trenutno že ima v svojih vrstah.  
 
Gallas bi raje videl, da bi ekipo to poletje okrepil obrambno naravnani vezist. Kot primera je navedel Rodrija in Casemira.  
 
“Frenkie de Jong? Chelsea v svojem kadru že ima veziste takšnega profila. Potrebujejo močne in čvrste borbene veziste, kot sta na primer Rodri iz Manchester Cityja ali pa Casemiro iz Real Madrida. Oba sta zelo močna vezista, ki stojita pred obrambo. Všeč mi je, da sta zelo fizična nogometaša,” je razpredal William Gallas.  
 
William Gallas je danes star 44 let, za Chelsea pa je nastopal med letoma 2001 in 2006. Zbral je tudi 83 nastopov za izbrano vrsto Francije.