Velik trenutek za Slovenijo: Kar dva od treh najbolj obleganih mladih napadalcev Evrope bosta igrala proti njej

Slovensko reprezentanco v ligi narodov prihodnji mesec čakajo izjemno zahtevne tekme. Bo pa imela Slovenija tudi privilegij, saj bo igrala proti dvema od treh najbolj obleganih mladih napadalcev na trenutek.

Uredništvo
24. maj 2022, 2:27

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Napredovanje v ligo narodov B pomeni, da bo Slovenija letos igrala z močnejšimi reprezentancami. Junijski termin, ki sledi takoj po zaključku klubske sezone, bo tako prinesel kar štiri tekme slovenske reprezentance. 

Ibrahimovićeva kolena potrebujejo počitek
Začelo se bo s Švedsko, ki v Stožice prihaja naslednji četrtek, 2. junija. Švedi prihajajo brez svojega največjega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića, ki je minuli konec tedna postal italijanski prvak z AC Milanom. Njegovo načeto koleno v kombinaciji z leti in vsemi križi, ki jih prinašata debeli dve desetletji na najvišji ravni, mu veleva predvsem počitek. 

Ob njegovi odsotnosti bo breme seveda padlo na druge nogometaše. Kar nekaj Švedov igra za velike klube. V letošnji sezoni smo lahko dodobra spoznali Anthonyja Elango, ki igra za Manchester United, kjer brca tudi Victor Lindeloff. V Real Sociedadu igra uveljavljeni Alexander Isak, Emil Forsberg je nemški pokalni prvak z Leipzigom, Dejan Kulusevski pod okriljem Antonia Conteja igra za Tottenham, v Sevilli pa je Ludwig Augustinsson

Vlahović je najdražji Srb vseh časov, dražji je bil celo od Haalanda
Preostala dva nasprotnika pa imata v svojih vrstah kontinentalni zvezdi. Srbija, ki bo nasprotnik Slovenije 5. in 12. junija, ima največjega zvezdnika v napadalcu Dušanu Vlahoviću. Igralec Juventusa, ki je stal več kot 80 milijonov evrov, v reprezentanci še vedno ni prva violina, do mundiala v Katarju pa to vsekakor namerava postati. V letošnji sezoni je Vlahović za Fiorentino in Juventus dosegel 29 golov. Srbija ima v svojih vrstah še kar nekaj izjemnih posameznikov, denimo Dušana Tadića iz Ajaxa, Nikolo Milenkovića iz Fiorentine, Filipa Kostića, ki je prvak lige Europa z Eintrachtom, Sergeja Milinkovića-Savića iz Lazia in mnoge druge. 

Haalanda so želeli vsi največji klubi
Malce pred iztekom letošnje sezone, ravno prav, da bodo v norveškem taboru lahko bolj mirni, je svojo klubsko prihodnost razrešil Erling Haaland. Ob Kylianu Mbappeju letos najbolj oblegan igralec v Evropi je sklenil, da bo iz Borussie Dortmund odšel v Manchester City. 

Norveška s Haalandom bo povsem drugačna od tiste, s katero je Slovenija igrala pred nekaj leti. Bodo pa poleg tudi Martin Odegaard, Eintrachtov Jens Petter Hauge, Patrick Berg in drugi. Tekma z Norveško bo na sporedu 9. junija.