Velik dan za Manchester City: Haaland je zaprisegel in sporočil - to je popoln klub zame

Manchester City je nekaj tednov po sklenitvi dogovora z Dortmunda tudi uradno predstavil svojo veliko okrepitev za sezono 2022/23 - Erlinga Brauta Haalanda.

Uredništvo
13. junij 2022, 11:05

Erling Braut Haaland (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Manchester Cityju so se načakali na dan, ki so ga navijači klubi pričakovali z velikim vznemirjenjem. City je že pred več tedni z Dortmundom sklenil dogovor za prestop Erlinga Brauta Haalanda, zaradi počitnic in nastopov v ligi narodov pa je eno najbolj zvezdniških okrepitev v svoji zgodovini uradno lahko predstavil šele danes, ko je Haaland tudi prvič spregovoril in poziral kot član Manchester Cityja.

"To je ponosen dan zame in za mojo družino. Vedno sem spremljal City in užival v tem. Slog igre te ekipe moraš občudovati, saj igrajo zares izjemno in si ustvarjajo veliko priložnosti. To je idealno za igralca, kot sem jaz."

Prepričan sem, da sem na pravem mestu, da uresničim svoje ambicije.


"V tej ekipi je cela vrsta igralcev najvišjega svetovnega razreda, Pep Guardiola pa je eden najboljših trenerjev vseh časov. Prepričan sem, da sem na pravem mestu, da uresničim svoje ambicije. Želim zabijati gole, osvajati lovorike in napredovati kot nogometaš. To je izjemen prestop zame in komaj čakam na priprave za začetek nove sezone,
" je za klubsko spletno stran povedal Haaland.Novo okrepitev – ta še ni dobila svoje številke dresa – je predstavil tudi direktor kluba Txiki Begiristain.

"Erlinga smo spremljali več let in zelo smo veseli, ker smo ga uspeli pripeljati v Manchester City. On je neverjeten talent in eden najboljših strelcev na svetu. Njegove strelske statistike so izjemne, v majici Dortmunda in v ligi prvakov pa je dokazal, da ima vse za uspeh na najvišji ravni."

Erling ima vse, kar bi si želeli od napadalca in prepričani smo, da se bo odlično znašel v našem sistemu


"Erling ima vse, kar bi si želeli od napadalca in prepričani smo, da se bo odlično znašel v našem sistemu. Njegov razvoj je bil izjemen, star pa je še vedno komaj 21 let. Najboljša leta so še pred njim in prepričani smo, da lahko v sodelovanju s Pepom postane še boljši igralec,"
je povedal Begiristain.