V Chelseajevi slačilnici očitno postaja napeto, Tuchel počasi izgublja zaveznike v svoji ekipi

Britanski mediji poročajo o tem, da v slačilnici londonskega velikana v zadnjem obdobju ne vlada najbolj rožnato stanje.

Uredništvo
26. januar 2022, 5:22

Thomas Tuchel je očitno pregrob do svojih varovancev. (Foto: Getty Images)

Težave med Thomasom Tuchlom in napadalcem Romelujem Lukakujem na tej točki niso nič novega, zdaj pa ima nemški trener očitno težave tudi z nekaterimi drugimi posamezniki pri Chelseaju. Britanski mediji namreč poročajo o nezadovoljstvu med članki aktualnih branilcev naslova v ligi prvakov. Te naj bi v prvi vrsti zmotil predvsem odnos njihovega trenerja, ki naj bi jih med tekmami pogosto ostro kritiziral.  
 
Posledično igralcem pada samozavest, pri tem pa jim seveda ne pomaga tudi to, da Thomas Tuchel precej rad rotira svojo udarno enajsterico. Velja omeniti, da naj bi to v veliki meri zmotilo predvsem napadalne nogometaše Chelseaja. Nekatere celo tako močno, da že konkretno razmišljajo o prestopih k drugim klubom.  
 
Tudi mnogi nevtralni nogometni poznavalci so mnenja, da je Thomas Tuchel ob igrišču v zadnjem obdobju vidno bolj nastrojen, kot je bil v preteklosti. Pa seveda tudi to, da se dandanes igralci na njegova navodila ne odzivajo več tako zavzeto. Chelseaju po dobrem začetku sezone trenutno ne gre najbolje od nog, če je za to resnično krivo negativno vzdušje v slačilnici, pa bo verjetno jasno že zelo kmalu.  
 
Zdi se, da bodo morali pri Chelseaju kmalu zopet ujeti pravi ritem, v nasprotnem primeru se jim ob koncu sezone ne obeta nič dobrega. V Premier League ta hip sicer zasedajo tretje mesto, toda po seriji slabih rezultatov sta se jim Manchester United in West Ham že skoraj povsem približala. Thomas Tuchel pa se očitno zopet srečuje s podobnimi težavami, kot jih je imel že v Parizu kot trener PSG.