United se je rešil Martiala, zdaj je na vrsti Van de Beek

Manchester United se je do konca sezone znebil bremena plače Anthonyja Martiala, do izteka januarskega prestopnega roka pa bi klubske barve lahko zamenjal tudi Donny van de Beek.

Uredništvo
26. januar 2022, 8:33

Donny van de Beek (Foto: Getty Images)

Manchester United ima v svojih vrstah kar nekaj igralcev, ki imajo visoke pogodbe, vendar pa jih v tekmovalnem smislu njihov doprinos občutno premajhen. Eden takšnih je bil Francoz Anthony Martial, ki je včeraj potrdil svoj prestop na posojo v Sevillo, še vedno je odprto vprašanje glede usode Jesseja Lingarda, blizu odhoda pa je tudi Nizozemec Donny van de Beek.

Van de Beek velja za neposrečen nakup, saj se je njegova vrednost od prihoda v klub več kot prepolovila, v letošnji sezoni pa je  denimo v angleškem prvenstvu zbral vsega osem nastopov. Zaradi visoke plače zanj ni veliko zanimanja, pojavilo pa se je nekaj klubov, ki bi si ga bili pripravljeni izposoditi do konca sezone.

Guardian poroča, da Van de Beek trenutno premleva dve ponudi. Ena prihaja iz vrst Unitedovega ligaškega tekmeca Crystal Palaca, druga pa iz vrst španske Valencie.

Tudi v Van de Beekovem primeru naj bi šlo zgolj za posojo brez možnosti odkupa pogodbe, saj v Unitedu še niso sprejeli dokončne odločitve glede njegove prihodnosti.