Ronaldo v Bayern? Lotharju Matthausu ideja zveni 'zelo seksi'

Legendarni Lothar Matthaus ni odklonilen do zamisli, da bi Bayern iz Munchna postal zadnji velikan v karieri portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda.

Uredništvo
5. julij 2022, 4:02

Lothar Matthaus (Foto: /)

V Nemčiji se je nedavno pričela pojavljati govorica, da bi v Bayernu iz Munchna odhod Roberta Lewandowskega lahko nadomestili z nikomer drugim kot s Portugalcem Cristianom Ronaldom. Visoki predstavniki Bayerna so govorico zatrli že v kali, mnogi so se strinjali, da je Ronaldo pri 37 letih za Bayern prestar, drugačnega mnenja pa je legendarni Lothar Matthaus, ki se je po slovesu od Interja v Bayern vrnil pri 31 letih in se nato v Munchnu zadržal skoraj celo desetletje.

Matthaus se zaveda očitnih razlogov, zakaj v Bayernu ne bi razmišljali o Ronaldu, vendar pa istočasno priznava, da je že zamisel sama po sebi zelo zanimiva.

"Ronaldo v Bayern zveni zelo seksi! Mislim, da si ta ideja zasluži vsaj dober razmislek. Če je Bayern zares zainteresiran in če je Cristiano Ronaldo fizično sposoben igrati še leto ali dve, bi jaz vsekakor razmislil o tem, da Roberta Lewandowskega nasledim z igralcem, ki je bolj ali manj na enaki ravni."

"To seveda ni prestop z dolgoročno perspektivo. Star je 37 let in zagotovo bi bil ves čas na naslovnicah. Poleg tega tudi nisem prepričan v to, ali bi se znašel v Bayernovem sistemu igre. Vendar pa je po drugi strani Ronaldo še vedno izjemen strelec. Zagotovo je eden najboljših napadalcev vseh časov in skoraj staviti bi si upal, da bi lahko tudi pri Bayernu zabil 30 golov na sezono. Njegova plača bi se s prodajo dresov pokrila sama od sebe,
" je povedal Matthaus.