Ribery: Povsem razumem Lewandowskega, Bayern bo z zadrževanjem na silo naredil le škodo

Dolgoletni član Bayerna iz Munchna Frank Ribery meni,d a bi bavarski klub moral razmišljati razumno in Robertu Lewandowskemu dovoliti, da se loti izziva v Barceloni.

Uredništvo
24. maj 2022, 12:25

Franck Ribery (Foto: Getty Images)

Franck Ribery je pri Bayernu iz Munchna preživel kar 12 let in se vpisal med klubske legende, v tem času pa je bil tudi sam podvržen skušnjavam, pred kakršno je danes njegov dolgoletni soigralec Robert Lewandowski.

Ribery je bil večkrat tarča Reala iz Madrida, a se Bayern ni bil pripravljen niti pogovarjati o prestopu, v podobnem položaju pa se je znašel tudi Lewandowski, ki je zaradi veljavne pogodbe povsem odvisen od volje svojega kluba.

Igralec, ki je prisiljen v ostanek, lahko postane jezen in razočaran.

"Tveganje je veliko. Igralec, ki je prisiljen v ostanek,  lahko postane jezen in razočaran. Želel bi si, da najdejo rešitev, ki bo ustrezala vsem. Razumem Bayern in da bo zelo težko najti novega Lewandowskega. Navsezadnje govorimo o najboljšem napadalcu na svetu v zadnjih letih. Nihče si ne želi prodati takšnega igralca," je povedal Ribery.

"Vendar pa še enkrat ponavljam: Lewandowski potrebuje nov izziv, išče novo iskrico, išče spremembo. Situacija ni preprosta. Ne glede na to, ali Lewa zapusti Bayern, nič ne bo moglo izbrisati tega, kar je storil za ta klub. Vendar pa bi osebno želel, da klub zapusti v stilu."


Ribery je odgovoril tudi na vprašanje, ali je Barcelona pravi klub za Lewandowskega.

Če se bo Lewy odločil zapustiti Bayern , bi bila Barcelona vsekakor dobra opcija.


"Seveda. Barca je Barca. Seveda, imajo težave in niso več tako močni kot so bili pred petimi ali šestimi leti. Še vedno pa je to velik klub. Tudi danes tam ne manjka talenta. Če se bo Lewy odločil zapustiti Bayern , bi bila Barcelona vsekakor dobra opcija," je povedal Ribery.