Nekdanji evropski prvak Nottingham Forest bo igral tekmo za '200 milijonov evrov'

Nottingham Forest je po enajstmetrovkah izločil Sheffield United in bo tako zaigral v velikem finalu playoffa za uvrstitev v Premier League.

Uredništvo
18. maj 2022, 8:20

Nottingham Forest (Foto: uradna spletna stran kluba)

V angleško Premier League sta po rednem delu sezone v drugi angleški ligi že uvrstila Fulham in Bournemouth, odprto pa je ostalo še eno mesto, za katerega se v posebnem playoffu borijo štiri ekipe. Prvi se je v finale na Wembleyju uvrstil Huddersfield Town, včeraj pa je to uspelo še slavnemu imenu angleškega nogometa Nottingham Forestu, ki je na povratni tekmi polfinala sicer izgubil z 1:2 proti Sheffield Unitedu, a zaradi identične zmage na prvi tekmi napredoval po izvajanju enajstmetrovk.

Junak Forest je bil vratar Brice Samba, ki je ubranil kar tri enajstmetrovke, veliko veselje po slavju pa se je sprevrglo v incident, saj je eden od navijačev Foresta na igrišču napadel napadalca Sheffielda Billyja Sharpa in ga zrušil na tla.Finalna tekma bo na sporedu 29. maja, Nottingham Forest pa bo sploh prvič v svoji zgodovini nastopil na takšni tekmi .

Nottingham Forest je v eri legendarnega Briana Clougha dvakrat osvojil naslov evropskega prvaka, v sezoni 1977/78 pa je tudi prvič in zadnjič v svoji zgodovini osvojil naslov angleškega prvaka. Moderna doba je bila za ta klub precej mračna, saj je v najmočnejši angleški ligi nazadnje nastopil pred daljnimi 23 leti.