Nadarjeni mladi Hrvat iz Bundeslige je tudi na radarju klubov iz Premier League

Mladi in visokorasli Splitčan je navdušil na posoji v 2. Bundesligi, zdaj pa si obeta prestop v enega od najmočnejših nogometnih prvenstev v Evropi.

Uredništvo
2. julij 2022, 10:27

V preteklosti se je Maria Vuškovića povezovalo tudi z italijanskim Napolijem. (Foto: /)

Mario Vušković je 20-letni osrednji branilec iz Splita, ki je v pretekli sezoni kot posojeni nogometaš Hajduka nastopal za nemški Hamburg. Ta je po koncu sezone izkoristil priložnost in ga za 3 milijone evrov tudi odkupil od hrvaškega prvoligaša. Toda zdaj bi ga Hamburg utegnil preprodati naprej za višji znesek, saj se zanj zanima kar nekaj klubov iz nemške Bundeslige in tudi iz angleške Premier League
 
Na otoku se za njegove usluge trenutno najbolj konkretno poteguje Wolverhampton, zanimanje so izrazili tudi vsaj trije klubi iz nemške prve lige. Vusković prihaja iz nogometne družine, njegov brat Luka je član mladinske ekipe Hajduka, bratranec Moreno Vušković se kali v U-19 zasedbi Radomelj, lepe kariere pa sta imela tudi Mariova oče in dedek – oba sta, med drugim, svojčas seveda nastopala tudi za splitski Hajduk. 
 
V pretekli sezoni je Mario Vušković pri nemškem drugoligašu zbral 33 nastopov v vseh tekmovanjih, ob tem je prispeval tudi en zadetek in eno asistenco. Za člansko reprezentanco Hrvaške doslej sicer še ni debitiral, je pa bil redno član vseh mlajših kategorij. Trenutno je ocenjen na približno 5 milijonov evrov tržne vrednosti, seveda pa bi zainteresirani klubi morali zanj odšteti še vsaj nekaj milijonov evrov več.