Manchester United vztraja in je vse bližje cilju: Prestop Frenkieja de Jonga postaja zelo realen

Angleški Sky poroča, da sta Barcelona in Manchester United vse bližje sklenitvi dogovora za prestop nizozemskega vezista Frenkieja de Jonga.

Uredništvo
28. junij 2022, 1:15

Frenkie de Jong (Foto: Getty Images)

Vezist Barcelone Frenkie de Jong želi ostati v Kataloniji, vendar pa se bolj zdi, da bo postal igralec, s katerim bo katalonski velikan reševal zahtevno finančno situacijo in skušal pridobiti sredstva za nakupe novih igralcev.

Angleški Sky poroča, da so večtedenska pogajanja obrodila sadove ter da je trenutno De Jong vse bližje prestopu v Manchester United, saj naj bi oba kluba že dosegla 'splošen' dogovor glede višine odškodnine – ta naj bi znašala 65 milijonov evrov, kar je sicer 20 milijonov evrov manj od zahtev Barcelone, razliko pa naj bi predstavljal variabilni del, pri čemer si seveda Manchester United želi izposlovati klavzule, ki bi mu omogočale, da dodatno odškodnino plača šele skozi daljši čas, Barcelona pa bi si želela klavzule, s katerimi bi se čim prej čim bolj približala zahtevani odškodnini.

Nekdanji nizozemski selektor Ronald Koeman je sicer še danes zatrdil, da mu je De Jong sam dejal, da želi ostati v Barceloni, kot kaže pa je bil United s svojim novim trenerjem Erikom ten Hagom dovolj prepričljiv, saj Sky trdi, da je De Jong pripravljen na selitev v Manchester, kamor ga je pred leti skušal zvabiti že trener Cityja Pep Guardiola.

Prestop De Jonga je že dalj časa zamotan v tančico skrivnostnosti, saj Barcelona po eni strani čaka na izvršitev poslov, ki bi odstranili ekonomsko blokado, po drugi strani pa hitro potrebuje denar za nakupe novih igralcev, kakršen je denimo Robert Lewandowski.