Manchester United pod radarjem kupuje še enega Nizozemca

Manchester United počasi dobiva vse bolj oranžno barvo. Prva želja je Frenkie de Jong, istočasno pa naj bi bili rdeči vragi že dogovorjeni za prihod igralca, ki je v minuli sezoni igral v finalu konferenčne lige.

Uredništvo
29. junij 2022, 10:42

Tyrell Malacia (Foto: Getty Images)

Manchester United bo s prihodom Erika ten Haga kot kaže dobil precej bolj 'oranžno' barvo, saj se vrsta kadrovskih aktivnostih v teh dneh vrti okoli Nizozemcev. Ten Hag je že napovedal, da bo Donny van de Beek, njegov nekdanji varovanec pri Ajaxu, del prve ekipe v prihodnji sezoni, vodstvo kluba si na vso moč napreza kupiti vezista Frenkieja de Jonga, na poti na Old Trafford pa je še en Nizozemec, ki v United prihaja na priporočilo novega trenerja.

Manchester United je sklenil dogovor s Feyenoordom za prestop 22-letnega levega bočnega branilca Tyrella Malacio, ki je bil še pred dnevi po poročanju francoskih medijev na poti v Lyon.United je Francozom pokvaril načrte, saj je ponudbo Lyona popravil na 15 milijonov evrov, še dva milijona evrov pa sta vezane na različne bonuse.

"Z Manchester Unitedom imamo dogovor. Zdaj čakamo Tyrella. Če bo rekel 'da', je njegov prestop v Manchester United končan," je povedal direktor Feyenoorda Frank Arnesen.

Malacia je v minuli sezoni v vseh tekmovanjih zbral kar 50 nastopov, sicer pa gre za igralca, ki je zrasel pri Feyenoordu in je doslej zbral tudi pet nastopov v majici nizozemske reprezentance.