Manchester United je svoje moči zdaj usmeril v prihod napadalca iz nemške Bundeslige

Angleški velikan že celo poletje neuspešno lovi novega napadalca, zdaj bodo očitno skušali na Old Trafford pripeljati cenjenega napadalca Stuttgarta.

Uredništvo
12. avgust 2022, 7:41

Kalajdžić je nastopil na prvi tekmi nove sezone v Bundesligi, za Stuttgart je prispeval asistenco. (Foto: /)

Sašo Kalajdžića se zdaj že lep čas povezuje s prestopom iz nemškega Stuttgarta v konkurenčnejšo ekipo, pogosto se je pri tem omenjalo aktualne italijanske prvake Milan. Zdaj pa se je znašel tudi na radarju Manchesster Uniteda. Reprezentant Avstrije, ki ima sicer korenine iz Srbije, je menda precej naklonjen selitvi na kultni Old Trafford, pogodba s Stuttgartom pa mu bo potekla že prihodnje poletje.  
 
V tem pogledu se zdi, da je letos zadnja priložnost, da nemški prvoligaš s prodajo kar 200 centimetrov visokega napadalca tudi nekaj zasluži. Trenutno je ocenjen na 25 milijonov evrov tržne vrednosti, v preteklosti pa je nastopal še za avstrijske klube SV Donau, Donaufeld, Vienna FC in Admira Wacker, preden je leta 2019 za nekaj manj kot 2 milijona evrov odškodnine okrepil nemški Stuttgart.  
 
Nedavno se je sicer šušljalo, da mu je selitev v Manchester odsvetoval Ralf Rangnick, ki dandanes vodi reprezentanco Avstrije, nedavno pa je sedel prav na klopi Manchester Uniteda. Kljub temu naj bi bil Saša Kalajdžić odločen, da še to poletje naredi naslednji korak v svoji karieri in se poda v angleško Premier League. Za Avstrijo je doslej zbral 15 nastopov in se veselil štirih zadetkov.  
 
Saša Kalajdžić je doslej za Stuttgart odigral 58 tekem v vseh tekmovanjih, dosegel je 24 zadetkov in prispeval tudi 10 asistenc.